Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 28 februari 2014.

Economievrijdag, 28 februari 2014

Biologische vakbeurzen concurreren in 2015

Zwolle | De biologische brancheorganisatie Bionext organiseert volgend jaar samen met de vereniging van biologische boeren BioHuis, VBP (de Vereniging Biologische Producenten en Handel), de Biowinkelvereniging en evenementenorganisator Libéma een nieuwe biologische vakbeurs, de Biobeurs. De beurs wordt gehouden in de IJsselhallen in Zwolle op 21 en 22 januari. Op dezelfde dagen wordt de BioVak gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, is het plan.

Hoofdartikelvrijdag, 28 februari 2014

Wetenschap en religie in Wageningen

De Wageningse (landbouw)universiteit verbiedt elke religieuze verwijzing in proefschriften. Dus een Bijbeltekst als opschrift of motto van een proefschrift mag niet. Evenmin mag in het woord vooraf of in het dankwoord enige verwijzing naar God worden gemaakt. Hetzelfde geldt politiek getinte uitingen.

Regiovrijdag, 28 februari 2014

Leken runnen de supermarkt een dagje

Nij Beets | Eigenaar Aize Tolsma van de Spar-supermarkt in Nij Beets trouwt volgende week vrijdag in Gouda met Sabrina, die daar vandaan komt. Alle vijftien personeelsleden gaan mee naar het feest, maar toch hoeft de winkel niet dicht. Personeelslid Tineke Schievink (40) besloot achter te blijven. Zij runt vrijdag de winkel met elf vrijwilligers. ,,Totale leken nemen de toko over.”

Regiovrijdag, 28 februari 2014

Rabobank verwacht kaalslag in kantoorpanden

Leeuwarden | De Rabobank sluit de komende jaren waarschijnlijk meer vestigingen dan een jaar geleden nog gedacht. Toen ging de bank er vanuit dat er eind 2016 minder dan vijfhonderd vestigingen over zouden zijn. Nu denkt de bank dat het er zo’n vierhonderd zullen zijn. De bank had vorig jaar nog achthonderd vestigingen.

Regiovrijdag, 28 februari 2014

Hond doodgeschoten bij ruzie op straat

Leeuwarden | Bij een ruzie op de Nieuweburen in Leeuwarden is woensdagavond rond tien uur een Amerikaanse bulldog beschoten en ernstig gewond geraakt. Gisteren is hij aan de gevolgen daarvan gestorven. Een veertigjarige vrouw uit Leeuwarden liet de hond uit toen ze volgens de politie werd aangesproken door een groep mannen. Er ontstond ruzie, waarbij iemand uit de groep schoot, meldt de politie.

Regiovrijdag, 28 februari 2014

Steeds meer gemak voor tuinliefhebbers op beurs

Leeuwarden | Een aflopende buxushaag, een levend schilderij en de terugkeer van de houten vlonder. De hoveniersbedrijven op de beurs Huis & Tuin demonstreren verschillende trends en nieuwigheden op hun stands in WTC Expo in Leeuwarden. Gistermiddag ging de vierdaagse beurs van start.

Regiovrijdag, 28 februari 2014

Recordvondst ligt in het verschiet voor aaisikers

Leeuwarden | De kans is groot dat het eerste kievitsei dit jaar zeer vroeg in het voorjaar wordt gevonden. De winter is nat en superzacht geweest, en op dit moment zijn de temperaturen al op voorjaarsniveau.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 februari 2014

Tarieven van online versie Liedboek flink omlaag

Zoetermeer | De uitgever van het Liedboek past de tarieven van de online versie fors aan. De prijzen zijn gehalveerd. Dat Nico de Waal, directeur van BV Liedboek, gisteren bekendgemaakt.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 februari 2014

Misbruik kost Katholieke Kerk 8,5 miljoen, noordelijk bisdom 2 ton

Den Haag | Het misbruikschandaal heeft de Nederlandse bisdommen tot nu toe 8,5 miljoen euro gekost. De bisdommen zijn het meeste geld kwijt aan onder meer het onderzoek dat de commissie-Deetman deed naar het misbruik in Nederlandse rooms-katholieke kerkprovincie.

Sportvrijdag, 28 februari 2014

Coen Rijpma gokt op een ‘Lieuwe Westra-scenario’

Oldeholtpade | Stap voor stap maakt wielrenner Coen Rijpma (22) uit Oldeholtpade de gang naar de top. Om daar te komen breekt dit jaar een nieuw hoofdstuk aan. Te beginnen morgen, in de Ronde van Groningen. Rijpma geldt als een van de favorieten voor de zege.

Sportvrijdag, 28 februari 2014

Column Jelle ten Rouwelaar: Stilte uit angst voor de stilte

Boem. Ineens is het licht uit. Daar staan we dan op het veld van het Abe Lenstra Stadion. In het donker is het lastig een eredivisiewedstrijd te voetballen dus gaan we maar even naar de kleedkamer. Als we daar, nadat het restant van Heerenveen - NAC is uitgespeeld, weer terugkomen, blijkt er opnieuw iets weg: telefonisch bereik! In plaats van dat ik na ons gelijkspel het gesis van een opengetrokken bierblikje hoor, is het eerste wat mijn oren bereikt in de kleedkamers een klaagzang. Na het licht is ook Whatsapp ermee opgehouden. Niets lijkt vanavond in Heerenveen te functioneren.

Sportvrijdag, 28 februari 2014

Janssen wil wat z’n pa ook heeft: titel met Flyers

Heerenveen | De ijshockeyers van Flyers uit Heerenveen proberen al jaren de eerste landstitel sinds 1983 te winnen. Tot de succesploeg van de toenmalige Feenstra Flyers behoorde Jan Janssen. Zoon Brent (26) wil eindelijk in de voetsporen van pa treden. ,,Het wordt tijd. Niet alleen voor mij, maar heel Flyers. De club verdient de titel”, zegt de aanvaller.

Sportvrijdag, 28 februari 2014

In Minnertsga moeten ze dit keer voor Heracles zijn

Almelo | Elke dag is hij als assistent-trainer werkzaam bij Heracles Almelo en ‘tussendoor’ is Douwe Zondervan (51) de eindverantwoordelijke bij zaterdagderdeklasser Minnertsga. Een niet alledaagse combinatie, maar Zondervan vindt het heerlijk. ,,Het is fantastisch, mooier is er niet.” En dat met dank aan een samenwerking bij de tegenstander van vanavond. Sportclub Heerenveen komt namelijk op bezoek bij het Heracles van Zondervan en hoofdtrainer Jan de Jonge,

Sportvrijdag, 28 februari 2014

Gebrek aan punten, chemie en reflectie nekt coach Molthoff

Leeuwarden | Het ontslag van trainer Ed Molthoff bij Aris kwam voor de buitenwacht gisteren uit de lucht vallen. Door een verlaging van het budget en het daarmee gepaard gaande vertrek van succestrainer Erik Braal was al op voorhand duidelijk dat de Leeuwarder basketballers een moeizaam seizoen tegemoet zouden gaan. Met een zevende plaats in de eredivisie en een plek in de halve bekerfinale van komende dinsdag voldeed de ploeg vooralsnog aan de eigen doelstellingen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties