Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 november 2006.

Cultuurdinsdag, 28 november 2006

Eerbetoon aan ‘muziekprins’

Het Prins Clausconcert van het Prins Claus Conservatorium uit Groningen was een eerbetoon aan de ‘muziekprins’ zoals hij wel werd genoemd. Prins Claus hield veel van muziek en wist er ook veel van. Reden tot dit bijzondere concert is het feit dat honderdvijftig jaar geleden in Groningen een muziekschool werd gesticht, tachtig jaar geleden de eerste conservatoriumdiploma’s werden uitgereikt en veertig jaar geleden het huidige conservatorium rijkserkenning kreeg.

Cultuurdinsdag, 28 november 2006

Zuidelijk Toneel annuleert voorstelling

Drachten - De voorstelling Breekbaar van Het Zuidelijk Toneel is geannuleerd. De voorstelling zou morgen te zien zijn in De Lawei in Drachten. Het Zuidelijk Toneel heeft, na een niet geslaagde première en de slechte kritieken die daarop volgden, besloten de voorstelling van het repertoire te nemen.

Dossierdinsdag, 28 november 2006

Heerenveen & Riemer; een gouden koppel


Economiedinsdag, 28 november 2006

Sterkste daling bijstand sinds jaren

Voorburg - Het aantal bijstandsgerechtigden is in het derde kwartaal met elfduizend afgenomen. Dat is de sterkste daling in zeven jaar. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag bekend.

Economiedinsdag, 28 november 2006

Noordelijk talent gepaaid op carrièrebeurs

Groningen - Hoe hou je jong talent vast in het Noorden? Door studenten gelijk na hun studie hier een baan aan te bieden, bijvoorbeeld. Vierhonderd noordelijke HBO-studenten gaan vandaag en morgen het gesprek aan met bedrijven tijdens de carrièrebeurs Recruiting Noord in Martini Plaza in Groningen. Nee, veel van de veertig deelnemende bedrijven zijn niet puur noordelijk, erkent organisator Peter Buurman van werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord. ,,Maar we hebben met de landelijke bedrijven afgesproken dat ze alleen banen aanbieden bij hun noordelijke vestigingen’’, zegt Buurman.

Hoofdartikeldinsdag, 28 november 2006

Protest van leerlingen

In Amsterdam heeft zich gisteren een merkwaardige gebeurtenis afgespeeld: leerlingen van onder meer het regionaal opleidingscentrum (roc) Friesland College hebben geprotesteerd bij dagblad Trouw tegen het negatieve imago dat de media hebben opgebouwd rondom het vmbo. De demonstratie was niet uitsluitend jegens Trouw gericht, maar tegen alle media die de vmbo-leerlingen en de opleiding negatief benaderen.

Regiodinsdag, 28 november 2006

ATF-directie kende niet alle regeltjes

Leeuwarden - De voormalige directeuren W. Kooistra (algemeen, 41) en R. Timmerman (adjunct, 64) van afvalverwerker ATF in Drachten waren niet altijd even goed op de hoogte van wat wel en niet mocht. Ook de kennis van stoffen was niet altijd aanwezig. De directie liet dat liever over aan de ,,specialisten die het tien keer beter kunnen beoordelen”.

Regiodinsdag, 28 november 2006

Ambtenaar mag gedeputeerde Mulder opvolgen

Leeuwarden - Jannewietske de Vries uit Raerd, topambtenaar bij de gemeente Leeuwarden, is de beoogd opvolger van gedeputeerde Bertus Mulder. Ze staat tweede op de kandidatenlijst die de PvdA Fryslân vanochtend presenteerde. Gedeputeerde Anita Andriesen is lijsttrekker, fractieleider Bert Versteeg staat op drie. Na hem volgen de Statenleden Fimke Hijlkema, Hans Konst en Aafke Postma. Op nummer zeven is journaliste Gryt van Dunen de hoogste nieuwkomer. Oud-gedienden als Hannah Ludwig en Ruud Fokkens zwaaien af, maar ook Wytze de Haan, Remco Admiraal, Anja Paap, Thijs Vreekamp en Guus Wieringa keren niet terug in de Staten.

Regiodinsdag, 28 november 2006

Leeuwarden in trek buiten de regio

Leeuwarden - Gemeente Leeuwarden is aantrekkelijker geworden voor mensen buiten de regio. De nieuwe stadswijken trekken inwoners uit bijna alle provincies van Nederland. Dat staat in de gisteren gepresenteerde Leeuwarder Woningbouwmonitor.

Regiodinsdag, 28 november 2006

‘Zet Afsluitdijk als merk op de markt’

Kornwerderzand - Zonder het bestaande karakter aan te tasten moet het mogelijk zijn de Afsluitdijk nog aantrekkelijker te maken voor toeristen. Daarbij kunnen informatie, educatie en vermaak een belangrijke rol spelen. Zo kan de Afsluitdijk profiteren van de groeiende belangstelling voor de vaderlandse geschiedenis. Het verhaal van de dijk is de moeite van het vertellen waard.

Regiodinsdag, 28 november 2006

Miljoenentekort Wetterskip

Leeuwarden - Wetterskip Fryslân verwacht over 2007 een begrotingstekort van 4,8 miljoen euro. Dat is te wijten aan de extra kosten door de verbetering van de zeedijk bij Zwarte Haan, de ophoging van de oevers en kaden en investeringen in gemalen. Het tekort wordt niet doorberekend in de tarieven, maar wordt gehaald uit de reserves.

Regiodinsdag, 28 november 2006

Raad voor heroïnepost

Leeuwarden - Politieke tegenstanders van een heroïneverstrekkingspunt aan het Vliet hebben gisteravond de komst van de drugspost naar de wijk niet kunnen tegenhouden. Al ging daar een bijzonder rumoerige gemeenteraadsvergadering aan vooraf.

Regiodinsdag, 28 november 2006

Gevoelens Mantgumers genegeerd

Wommels - Het college van burgemeester en wethouders van Littenseradiel heeft bij het besluit om in Mantgum een nieuwe antennemast te plaatsen onvoldoende rekening gehouden met de gevoelens van de inwoners. De gemeenteraad gaf dit gisteravond aan tijdens een discussie over de plaatsing van een nieuwe zendmast in Mantgum.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 november 2006

Christelijke Gereformeerde Kerk in Sneek viert 100-jarig jubileum

Sneek - De Christelijke Gereformeerde Kerk in Sneek bestaat een eeuw. Vandaag sluit ze het jubileumjaar af met een feestelijke dienst. Tijdens de samenkomst wordt het eerste exemplaar van het jubileumboek ‘100 jaar CGK Sneek’ uitgereikt, een ,,vogelvlucht door de afgelopen 100 jaar”.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 november 2006

Atheïsme het ‘zwarte schaap’ op grootste religieconferentie

Washington DC - Atheïsme is op dit moment een belangrijk thema in de publieke discussie in de Verenigde Staten. Maar op het jaarlijkse congres van de American Academy of Religion (AAR) en de Society for Biblical Literature (SBL) zijn de atheïsten als levensbeschouwelijke stroming op het eerste gezicht volledig afwezig. Of het moet zijn in de boekenkraam van uitgever Prometheus Books.

Sportdinsdag, 28 november 2006

Beloftes Heerenveen te sterk voor Heracles

Heerenveen/Leeuwarden - Het beloftenteam van Heerenveen heeft zich gisteravond goed hersteld van de uitnederlaag een week eerder bij FC Utrecht. Op Sportpark Skoatterwâld won Heerenveen met 2-0 van de nog puntloze rode lantaarndrager Heracles Almelo. Heerenveen speelde voor rust goed. Reza Ghoochannejhad zorgde voor een 1-0 voorsprong, waarna de thuisclub een groot aantal kansen onbenut liet. Na de pauze was het een stuk minder. In de slotfase maakte Gonzalo Garcia Garcia aan alle onzekerheid een einde door zijn rentree op de velden op te luisteren met een treffer, 2-0.

Sportdinsdag, 28 november 2006

Yildirim twee weken uit de running

Heerenveen - Trainer Gertjan Verbeek van Heerenveen kan de komende twee weken niet over Ugur Yildirim beschikken. De aanvaller liep zondag tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen AZ (1-3) een spierblessure in zijn rechterbovenbeen op. Tijdens onderzoek in het ziekenhuis bleek gisteren dat Yildirim geen spiertje heeft gescheurd.

Sportdinsdag, 28 november 2006

Antal van der Duim maand geschorst

Tel Aviv - De Nederlandse tennisbond KNLTB heeft tennisser Antal van der Duim uit Vinkega en zijn leeftijdsgenoot Thiemo de Bakker geschorst wegens ,,het schenden van de groepsafspraken” tijdens een wedstrijdenreeks in Israël.

Sportdinsdag, 28 november 2006

Weer succes voor Gerrit Kramer

Bolsward - Twee dagen na de Slachterin was Gerrit Kramer weer succesvol. In eigen woonplaats Bolsward was hij de snelste tijdens de 7,3 kilometer lange Sinterklaasloop. In de laatste kilometer liep hij gemakkelijk weg van plaatsgenoot Jan Albert Veenema. Wiebe Pieter Mulder was al eerder op achterstand gezet.

Weerdinsdag, 28 november 2006

Blijvend zacht

Het wordt vanmiddag geleidelijk bewolkter en in de loop van de nacht wordt het weer regenachtig. De middagtemperatuur is vandaag rond 13 graden. Het blijft voorlopig aanhoudend zacht: morgen ligt het kwik nog rond de 11 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties