Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 28 november 2012.

Economiewoensdag, 28 november 2012

Incassobureau AFI Leeuwarden omgevallen

Leeuwarden | Het Algemeen Financieel Incassobedrijf (AFI) in Leeuwarden is gisteren failliet verklaard door de rechtbank. Bij het invorderingsbureau werkten zo’n twintig mensen. Die komen naar alle waarschijnlijkheid op straat te staan. Curator Romana Bremer was voor het sluiten van deze krant niet bereikbaar voor een toelichting op het bankroet. AFI begon in 1948 als de Algemene Friese Informatiedienst. In de hoogtijdagen waren er zo’n vijftig mensen in dienst.

Economiewoensdag, 28 november 2012

Loonbedrijf G.D. de Vries wint publieksprijs

Ede | Bij de verkiezing voor beste leerbedrijf 2012 door kenniscentrum Aequor in Ede heeft loonbedrijf G.D. de Vries uit Hallum de publieksprijs gewonnen. De vakjuryprijs is gegaan naar Waterschap Peel en Maasvallei. Naast deze twee bedrijven waren er nog vier andere bedrijven genomineerd waaronder Kraanverhuur en grondverzet de Boer uit Burgum en Stal Nella Bijlsma in Gytsjerk. De andere genomineerden waren Friesland Campina in Beilen en Dierenpark Emmen.

Hoofdartikelwoensdag, 28 november 2012

Politiek beleid zorgt voor faillissementen

Nederland moet het in economisch opzicht vooral hebben van de export en de handel. Die boodschap wordt graag gebruikt door politici om aan te geven dat herstel van de economie slechts gedeeltelijk in eigen hand ligt. Het argument wordt graag gebruikt om, bijvoorbeeld, bij een pleidooi voor loonmatiging: Nederland moet zichzelf niet uit de markt prijzen.

Regiowoensdag, 28 november 2012

Twintig seconden later was te laat geweest

Beetsterzwaag | Als Hendrik Elzinga uit Beetsterzwaag haar niet uit het water gered had, was dorpsgenoot Roos van Gulick vorig jaar vrijwel zeker verdronken. Gisteren kreeg Elzinga twee onderscheidingen voor zijn heldendaad: die van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen en die van het Carnegie Heldenfonds. ,,Op de ene staat ‘sinds 1767’ en het Carnegie-fonds bestaat meer dan honderd jaar. Ik heb dus heel veel voorgangers”, zegt Elzinga bescheiden. ,,Ik ben hier zeer vereerd mee.”

Regiowoensdag, 28 november 2012

Nee zeggen tegen drugs of drank is niet altijd gemakkelijk

Zeg nee wanneer je iets echt niet wilt. Dat is wat de leerlingen van het Drachtster Gomarus College de afgelopen twee dagen hebben geleerd. Of het nu gaat om drugs, alcohol of iets anders.

Regiowoensdag, 28 november 2012

CU en PvdA trekken samen op tegen mensenhandel

De ChristenUnie en de PvdA gaan samen aan de slag om de misstanden rond prostitutie in Leeuwarden aan te pakken. CU-fractievoorzitter Frits Rijpma licht toe.

Regiowoensdag, 28 november 2012

Personeel PI Leeuwarden solidair met collega’s

Leeuwarden | Medewerkers van PI Leeuwarden zijn solidair met de collega’s van de gevangenissen in Veenhuizen, Ter Apel en Hoogeveen, die alle drie bedreigd worden met sluiting. Een aantal van hen is vanochtend meegegaan naar Den Haag om aandacht te vragen voor de gevolgen van het bezuinigingsplan van het ministerie van Veiligheid en Justitie voor de werkgelegenheid in Noord-Nederland. Als die plannen doorgaan, is PI Leeuwarden - vroeger beter bekend als de Marwei - de enige rijksgevangenis in het Noorden die openblijft.

Regiowoensdag, 28 november 2012

Korting thuiszorg kost 2000 Friese banen

Drachten | De kabinetsplannen voor de thuiszorg kosten zo’n tweeduizend Friese thuiszorgmedewerkers hun baan. Dat schat Klaas Kuilman van Thuiszorg het Friese Land.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 november 2012

De leasedominee

Onlangs werd mijn geestelijke gedachtegoed aangevuld met het bericht over de ‘leasedominee’. Dat is eindelijk weer eens een moderne gedachte van de kerk. Leasen is zo wijdverbreid dat 90 procent van de bestuurders op de Nederlandse wegen opschept met de auto van de baas.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 november 2012

Huis Debora communiteit opgeheven

Uithuizen | De Kloeze, het huis van de Debora communiteit in Uithuizen, gaat dicht. Dat meldt de oecumenische geloofsgemeenschap in haar rondzendbrief van november.

Sportwoensdag, 28 november 2012

Rijperkerk wint ook in beker van Be Quick Dokkum

Leeuwarden | Rijperkerk heeft gisteravond in de tweede knock-outfase van de noordelijke districtsbeker Be Quick Dokkum met 0-1 verslagen. De thuisploeg was voorafgaand aan het duel gewaarschuwd. De derdeklasser verloor dit seizoen thuis slechts eenmaal: nota bene van Rijperkerk, dat ook in de beker te sterk was. Net als in de competitie stond er een 0-1 eindstand op het scorebord.

Sportwoensdag, 28 november 2012

CVVO nestelt zich in subtop; Kollum raakt verder achterop

Kollum | CVVO heeft gisteravond het inhaalduel bij Kollum met 1-2 gewonnen en nestelde zich vaster in de subtop van de tweede klasse I. De formatie van trainer Ronnie Pander raakte door het zesde verlies verder achterop.

Sportwoensdag, 28 november 2012

Klaske Sikkes mag langer blijven bij Oranje

Sneek | Volleybalster Klaske Sikkes heeft van bondscoach Gido Vermeulen te horen gekregen dat haar stage bij Oranje wordt verlengd. De negentienjarige midspeelster van VC Sneek was de afgelopen drie maandagen op proef bij de zogenaamde wintertraining van het nationale damesteam op sportcentrum Papendal. ,,Ik heb te horen gekregen dat ik voorlopig mag blijven en dat is natuurlijk positief.”

Sportwoensdag, 28 november 2012

Jong Heerenveen wint noordelijke derby

Heerenveen | Het belofteteam van sc Heerenveen heeft gisteravond op sportpark Skoaterwâld afgerekend met Jong FC Groningen. Het werd 1-0 voor de ploeg van trainer Jan de Jonge.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties