Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 28 november 2014.

Economievrijdag, 28 november 2014

Bijspijkerdag over export

Leeuwarden - De provincie Fryslân gaat bedrijven en ondernemers ondersteunen bij het maken van exportplannen. Daarvoor wordt tien miljoen euro uitgetrokken. Bedrijven die producten willen uitvoeren zijn volgens de provincie van groot belang voor de Friese economie. 'Met deze maatregel ondersteunen en stimuleren we het Friese MKB in de internationale handel. Dit is van belang omdat uit onderzoek is gebleken dat de werkgelegenheid, de toegevoegde waarde en de arbeidsproductiviteit sneller groeien bij bedrijven die internationaal actief zijn', meldt de provincie Fryslân.

Regiovrijdag, 28 november 2014

Staf Sionsberg: wij blijven

Dokkum - ,,Wij hebben een zorgplicht. Patiënten die hier komen zullen we behandelen. Wij vinden het belangrijk dat wij er voor de mensen zijn." Dat zegt Jan Leendert Brouwer, voorzitter van de medische staf van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. De staf wil het ziekenhuis voorlopig openhouden, tot het faillissement is uitgesproken en er een curator is aangesteld.

Regiovrijdag, 28 november 2014

Gemeente en COA lijnrecht tegenover elkaar over azc

Rijs - Tussen de gemeente De Friese Meren en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is een patstelling ontstaan. Het COA wil een asielopvang voor minimaal vierhonderd vluchtelingen in Rijs. Het college van B en W vindt 250 wel genoeg. Volgens het COA maakt het college daarmee een enorme draai. B en W stellen dat ze nooit hebben ingestemd met een opvang voor vier- of vijfhonderd vluchtelingen.

Regiovrijdag, 28 november 2014

De Rijn zit nu vooral vol met zoetstoffen

Leeuwarden - Gisteren sprak de 'zwemprofessor' Andreas Fath op een conferentie van watertechnologie-instituut Wetsus, waar hij zwemmend door de Potmarge aankwam. De metingen die hij in de Rijn deed, bevestigden dat de vele maatregelen om de in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw zwaar vervuilde rivier schoner te krijgen hun vruchten afwierpen. ,,Lag de Rijn voorheen op de intensive care, nu is het een patiënt die in de ziekenzaal bivakkeert", vatte de hoogleraar scheikunde aan de Furtwangen Universiteit in Duitsland zijn bevindingen samen.

Sportvrijdag, 28 november 2014

Komt de nieuwe Anky binnenkort uit Fryslân?

Mûnein - Komt de nieuwe Anky van Grunsven uit Fryslân? Het zou zomaar kunnen als het project Mei Grand Prix naar Grand Prix een succes wordt. Initiatiefnemer Doede Santema uit Mûnein hoopt met gelijkgestemden de komende jaren Friese topamazones in de dressuursport af te leveren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties