Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 28 december 2007.

Economievrijdag, 28 december 2007

Meer failliete Friese bedrijven zegt niet veel

Leeuwarden - In Fryslân is het aantal faillissementen van bedrijven dit jaar met 10 procent gestegen, terwijl er landelijk sprake is van een daling met 10 procent. Die cijfers zeggen niet zo veel, denkt woordvoerder S. Weiland van de Friese Kamer van Koophandel. ,,Vorig jaar waren de faillissementscijfers erg laag. Af en toe moet je een cijfer maar gewoon voor lief nemen en doorgaan.”

Economievrijdag, 28 december 2007

Goededoelensite Marktmeteenmissie.nl stopt

’t Harde - Goededoelensite Marktmeteenmissie.nl stopt ermee. De christelijke ‘Marktplaats voor goede doelen’ trekt te weinig bezoekers en levert de deelnemende goede doelen te weinig op. Dat maakte Markt met een missie deze week bekend.

Economievrijdag, 28 december 2007

Kaastra verkoopt Sidijk Grou

Grou - Sidijk in Grou wisselt van eigenaar. De luchtkussenmaker wordt overgenomen door bedrijfsleider Ronald Rotteveel. De huidige eigenaar, Wytze Kaastra, blijft voor het bedrijf werken. Kaastra heeft besloten het bedrijf te verkopen omdat hij genoeg heeft van al het papierwerk en de regelgeving waarmee hij te maken krijgt. ,,Ik wil weer gaan doen wat ik echt leuk vind, de verkoop en de productontwikkeling.”

Economievrijdag, 28 december 2007

Zaken in het kort

Kooistra Meubilering gaat weer open

Hoofdartikelvrijdag, 28 december 2007

De koningin...

Het is al sinds 1931 dat onze koningin elk jaar een kersttoespraak houdt. Een goede gewoonte. Naar verluidt stelt koningin Beatrix het op prijs die toespraak zelf te schrijven. Maar zij wordt wel gehouden onder verantwoordelijkheid van de minister-president. Hij zal deze ook van te voren hebben gelezen. Uitgaande van kerstgedachten worden in de kerstredes van de koningin vaak ontwikkelingen en problemen van de samenleving aan de orde gesteld. Een van de belangrijkste functies van het koningshuis is immers het bijeenhouden van die samenleving. De koningin wordt vaak terecht gezien als symbool van de eenheid. De eenheid van een volk van minderheden, van een pluriforme bevolking, van een multiculturele ook. Vooral de laatste decennia.

Regiovrijdag, 28 december 2007

‘Containers blijven bedreiging Wadden’

Leeuwarden - De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) laat het maritieme instituut MARIN in Wageningen onderzoek doen naar verbetering van het vastzetten van zeecontainers op schepen. Dat zegt M. Dorsman van de KVNR in reactie op de brief van het Eilander College aan minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat. In die brief, die de KVNR nog onbekend was, spreken de burgemeesters van de eilandgemeenten hun zorg uit over de risico’s van het massale containertransport over de Noordzee. Volgens de brief vormen slecht vastgezette containers op zeeschepen een ontoelaatbare bedreiging voor de flora en fauna, maar ook de bewoners en toeristen op de Waddeneilanden. Het college eist dat de minister maatregelen neemt om ervoor te zorgen dat schepen met slecht bevestigde containers de haven niet meer kunnen verlaten.

Regiovrijdag, 28 december 2007

Na 35 jaar nog altijd gezellig en uitdagend

Grou - ,,It is altyd wer in útdaging. Yn trije dagen mei allegearre minsken dy’t je net kinne in konsert delsette. Ik sjoch der altyd nei út.” De zeventienjarige hoornist Tjeerd Frieswijk uit Berlikum houdt zo van muziek dat hij zich voor de derde keer heeft opgegeven voor de jeugdstudiedagen in Grou. Met ruim honderd jongelui slaapt hij dezer dagen in de jeugdherberg en oefent hij overdag in de doopsgezinde kerk voor een afsluitend concert op zaterdagmiddag. Tienduizenden jongeren uit Fryslân gingen hem voor. Want de jeugdstudiedagen tussen Kerst en oud en nieuw worden dit jaar voor de 35ste keer gehouden.

Regiovrijdag, 28 december 2007

Verzekeraarwissel blijft uit

Leeuwarden - Een kleine 3 procent van de Nederlanders stapt op 1 januari over naar een andere zorgverzekering. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesorganisatie Independer. Volgens Independer ligt dat percentage nog lager dan voor de introductie van de basisverzekering. Toen stapte jaarlijks 5 procent van de verzekerden over.

Regiovrijdag, 28 december 2007

‘Aanscherping regels bedreigt het landschap’

Leeuwarden - Het unieke landschap van dijkswallen en elzensingels in de Noardelijke Fryske Wâlden kan op lange termijn verloren gaan, als minister Cramer (VROM) vasthoudt aan aanscherping van de planologische randvoorwaarden voor de nationale landschappen. Voor deze paradox waarschuwt gedeputeerde Andriesen.

Regiovrijdag, 28 december 2007

Oproep tot boycot van het energielabel

Vanaf 1 januari moeten verkopers van hun huis een energielabel overhandigen. Het label is te vergelijken met het energielabel voor auto’s en witgoed. Het label loopt van A tot en met G. Een woning met het A-label is het energiezuinigst en met het G-label het minst zuinig. Het label wordt afgegeven door een erkend bedrijf na inspectie van de woning.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties