Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 december 2013.

Economiezaterdag, 28 december 2013

Pingjumers ambassadeur van trappistenbier

Hans (59) en Judith (62) Trappenburg verhuisden in 2000 van Bussum naar Pingjum. Een hele overstap, van de drukke Randstad naar het rustige Friese platteland. Hun café, De Hollandse Kus, mag in 2014 voor de zevende keer op rij het predicaat Orval Ambassadeur dragen.

Hoofdartikelzaterdag, 28 december 2013

Het kabinet is gered, in elk geval tot mei 2015

Het heeft er soms niet naar uitgezien, maar het kabinet-Rutte II kan straks beginnen aan het jaar 2014. Begin dit jaar zou dat niet bij iedereen de verwachting zijn geweest. Meerdere keren heeft het er slecht uitgezien voor het kabinet. Het laatst nog deze maand vanwege de tegenstribbelende PvdA-senator Adrie Duivesteijn bij het woonakkoord.

Regiozaterdag, 28 december 2013

SR13 ook feestje in de winkel

Leeuwarden | ,,Ik mis het feestje.” Jolanda van der Vegt van de HEMA in Leeuwarden spreekt niet alleen voor zichzelf met die terugblik op de zes hectische dagen voor kerst. ,,Het was een fantastische sfeer, op straat, maar ook bij ons in de winkel. En zo denken de meeste collega’s erover.”

Regiozaterdag, 28 december 2013

Leeuwarden nu eindelijk boven de 100.000

Leeuwarden | Boarnsterhim heeft deze maand voor de laatste keer het inwoneraantal kunnen tellen. Vanuit Grou kwam de melding dat de gemeente het afgelopen jaar 37 personen minder telde (in totaal 19.487). Vanaf 1 januari wordt de gemeente opgedeeld, waardoor er 11.027 inwoners voortaan bij de gemeente Leeuwarden zullen horen. Dat zijn grotendeels Grousters (5757), naast de inwoners van Wergea (1681), Jirnsum (1306), Reduzum (1083) en Warten (948).

Sportzaterdag, 28 december 2013

Huizinga en Norbruis pakken goud op NK baan

Apeldoorn | De eerste dag van het Nederlands kampioenschap baanwielrennen in Apeldoorn heeft veel Fries succes opgeleverd. Bij de mannen was er goud voor Jenning Huizenga op de individuele achtervolging. Paralympisch sporter Alyda Norbruis uit Ureterp won op de eerste dag van het NK zelfs twee titels.

Sportzaterdag, 28 december 2013

Mulders sensationeel, Hospes in wachtkamer

Heerenveen | Stiekem had Heerenvener Jesper Hospes er een beetje op gehoopt. Dat de tweelingbroers Ronald en Michel Mulder op de vijfhonderd meter een keer een mindere dag zouden hebben. Kon de Fries zelf eens voor de uitschieters zorgen die die twee normaal voor hun rekening namen. Op het olympisch kwalificatietoernooi bleef gisteren echter alles bij het oude. Hospes presteerde stabiel. En de Mulders? Die zorgden voor ongekend spektakel.

Sportzaterdag, 28 december 2013

Wissel verpest olympische droom Nauta

Vier jaar geleden miste ze de Spelen door een aanwijsplek voor Groenewold. Gisteren verpeste een foutieve wissel van Linda de Vries de olympische droom van Yvonne Nauta. Weer lijkt ze de drie kilometer door pech te moeten missen.

Sportzaterdag, 28 december 2013

Breeuwsma mag na virus weer gaan trainen

Aldeboarn | Daan Breeuwsma mag weer gaan trainen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de bloedwaarden van de shorttracker uit Aldeboarn weer zijn wat ze moeten zijn. Het uitgevoerde onderzoek was nodig nadat bij hem onlangs een virus werd geconstateerd dat gelijkenis vertoont met de ziekte van Pfeiffer. Doordat Breeuwsma weer kan beginnen met trainen, is de kans groot dat hij over twee weken ook zal deelnemern aan het NK dat in Amsterdam wordt gehouden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties