Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 maart 2009.

Cultuurzaterdag, 28 maart 2009

Rondreizende expositie met luchtfoto’s Fryslân

Leeuwarden - Atelier Fryslân werkt aan een rondreizende expositie waarin het Friese landschap op kunstzinnige wijze in kaart wordt gebracht. Het atelier, een initiatief van de provincie om de ruimtelijke kwaliteit in Fryslân een impuls te geven, roept mensen op hun favoriete en lelijkste plek in de provincie door te geven en hun verhaal hierachter.

Cultuurzaterdag, 28 maart 2009

Gouden speld voor trouwe secretaresse van zangersbond

Heerenveen - Rinny Pijpker-van der Spoel, secretaresse is van de Friese afdeling van de Koninklijke Christelijke Zangersbond (KCZB), is gisteravond gehuldigd vanwege 25 jaar trouwe dienst. Tijdens de jaarvergadering van de bond, die werd gehouden in de Europalaankerk in Heerenveen, kreeg ze een gouden insigne opgespeld. De speld werd uitgereikt door voorzitter Wout Haeser en secretaris Jan Gooijer van de landelijke KCZB.

Economiezaterdag, 28 maart 2009

‘Bedrijven kunnen nog veel doen in arme landen’

Groningen – Bedrijven kunnen nog veel doen voor het ondersteunen van ondernemers in ontwikkelingslanden zonder dat dit heel veel geld hoeft te kosten. ,,Ook het inzetten van de kennis die we hier in het Noorden al hebben, kan al veel opleveren”, zegt Tjitte de Jong van Rotary International. ,,We kunnen geld bij elkaar brengen, maar het gebruik van technische kennis heeft vooral een enorme impact op het mkb in die landen.”

Economiezaterdag, 28 maart 2009

Einde vliegtaks leidt tot drukte bij reisbureaus

Leeuwarden - Reisbureaus in Nederland hebben het deze weken extra druk na het besluit om de vliegtaks te schrappen. Bij honderdduizenden reizen moet geld worden afgeboekt. Veel mensen bellen naar de bureaus met vragen.

Hoofdartikelzaterdag, 28 maart 2009

Het calvinisme...

Minister Donner hield deze week een pleidooi voor het calvinisme. Hij bracht naar voren dat de ‘stoerheid’ van het calvinisme ook tegenwoordig goede diensten kan bewijzen aan de samenleving. Het geeft mensen besef van eigen verantwoordelijkheid en een innerlijk kompas. ,,De rust van een gevoelde overtuiging gesteund door het verstand; de wetenschap van eigen tekortschieten en behoefte aan wederzijdse steun. Aan die stoerheid bestaat nog steeds behoefte – meer dan ooit”, aldus de minister.

Regiozaterdag, 28 maart 2009

Nieuwe partij wil Drachtster politiek in

De Tike - In Smallingerland is een ‘Sociaal-Liberaal Akkoord’ gesloten, die moet resulteren in een nieuwe politieke partij. Initiatiefnemers zijn onder anderen oud-wethouder Ines Pultrum en voormalig raadslid Rien de Bruin.

Regiozaterdag, 28 maart 2009

Friezen volop geholpen aan zonne-energie

Leeuwarden - Friezen kunnen vanaf 9 april bij de provincie subsidie aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen. De panelen moeten bij Friese bedrijven worden gekocht, om zo de lokale economie te stimuleren. Ook landelijk komt er, net als vorig jaar, een subsidieregeling voor zonnepanelen. Die staat los van de Friese.

Regiozaterdag, 28 maart 2009

Verbroedering in het dorp met planten van bomen

Idsegahuizum - ,,Idsegahuizum, het groene dorp waar samenwerken nog loont”, roept Sake Bijma vanuit de berm. Hij doet dat met een knipoog, maar tegelijk meent hij het ook. In het dorp, net onder Makkum, helpt iedereen mee met het planten van bomen en struiken.

Regiozaterdag, 28 maart 2009

Van een bakfiets vol petten in Workum tot stoffenimperium

Sneek - De winkels voor stoffen en gordijnen van Jan Sikkes bestaan 75 jaar. In die tijd groeide Jan Sikkes uit tot een imperium van negen zaken in Noord-Nederland, en de grens is nog niet bereikt.

Regiozaterdag, 28 maart 2009

Eerst de afwas, en dan pas de normen en waarden

Een licht verstandelijke beperking wordt vaak niet herkend. De problemen blijven zich daarom opstapelen en de hulpverlening loopt erop spaak. Orthopedagoog Jelle Drost is aan de NHL benoemd als lector om hierin verandering te brengen.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 maart 2009

‘Er is te rigoureus op Friese provinciale werk ingehakt’

Drachten - Ds. Harmen Jansen (51) neemt morgen officieel afscheid van de Protestantse Gemeente te Drachten. Hij diende de gemeente 12,5 jaar. Tegelijk was hij ook een bekend provinciaal bestuurder. Jansen vindt dat het Regionaal Dienstencentrum niet helemaal had moeten worden wegbezuinigd.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 maart 2009

Bemoedigen met muzikale Boodschap

Leeuwarden - In de 25 jaar dat hij in de muziek zit, geeft gospelzanger Remco Hakkert (44) voor het eerst een groot concert in Fryslân. Volgende week zaterdag staat hij in de Morgensterkerk in Leeuwarden.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 maart 2009

Musical in Sneek over ‘menselijke’ David

Sneek - De Heer is mijn Herder, de meeste bekende psalm van koning David inspireerde regisseuse Ypy Zysling voor de titel van de musical over David. Het stuk wordt dit weekeinde in Sneek uitgevoerd.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 maart 2009

Noordelijk bisdom stelt dienstverlener kerkopbouw aan

Groningen - Met ingang van 1 mei wordt drs. Herman Agterhoek (1949) dienstverlener kerkopbouw voor het bisdom Groningen-Leeuwarden. Daarmee heeft het noordelijke bisdom na elf jaar weer een dienstverlener kerkopbouw.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 maart 2009

Festijn Nederland Zingt-dag in Utrecht al uitverkocht

Utrecht - De jaarlijks door de Evangelische Omroep georganiseerde Nederland Zingt-dag is helemaal uitverkocht. Dat is gisteren bekendgemaakt. Dit betekent dat er op zaterdag 25 april ruim tienduizend mensen naar de Jaarbeurs in Utrecht komen om samen te zingen en te luisteren naar koren en sprekers. Thema van de dag is: Mijn hulp is van U.

Sportzaterdag, 28 maart 2009

Cambuur met negen man naar één punt

Leeuwarden – Excelsior was gisteren voor SC Cambuur-Leeuwarden de eerste in een reeks van vier goede tegenstanders tegen wie een plaats bij de eerste vijf zowel kan worden verspeeld als worden veilig gesteld. De eerste missie eindigde met negen man en één punt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties