Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 28 april 2014.

Hoofdartikelmaandag, 28 april 2014

MKB deelt nog niet in economisch herstel

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB) zit in de knel. Het herstel van de economie heeft het MKB nog onvoldoende bereikt. Een van de problemen is de beschikbaarheid van financiering van plannen en exploitatie van de midden- en kleinbedrijven. Deze omstandigheid zet een rem op de ontwikkeling van de werkgelegenheid in ons land: het mkb zorgt voor 70 procent van de werkgelegenheid in ons land. Het zo fel begeerde herstel van de werkgelegenheid moet dus voor een belangrijk deel in het MKB worden gerealiseerd en juist die sector heeft het moeilijk.

Regiomaandag, 28 april 2014

Veel minder incidenten in Fries vervoer

Leeuwarden | Er vonden vorig jaar minder incidenten plaats in Friese bussen en treinen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de provincie Fryslân over het openbaar vervoer. In 2013 waren er 525 geregistreerde gevallen van bedreiging, overlast en overtreding van de huisregels in bussen en treinen. In 2012 lag dat aantal op 749 meldingen. In 2011 was er nog sprake van 579 meldingen.

Regiomaandag, 28 april 2014

Goede sfeer in Fryslân tijdens eerste Koningsdag

Leeuwarden | Op een aantal incidenten na is Koningsdag in Fryslân goed verlopen. De festiviteiten in Leeuwarden en Drachten trokken de meeste bezoekers, maar ook in andere Friese plaatsen was de sfeer goed, aldus politiewoordvoerder Wouter de Vries. De politie verrichtte vijf aanhoudingen wegens mishandeling. Volgens de woordvoerder was het aantal incidenten - gezien het aantal mensen dat op de been was - niet anders dan op een gewone stapavond op zaterdag. ,,Het is druk, natuurlijk zijn er dan een paar incidenten, dat hou je helaas. Dat gebeurt op een normale zaterdagnacht ook.”

Geloof & Kerkmaandag, 28 april 2014

Bodar: niet blij met stijl van paus

Antwerpen | Antoine Bodar, de Nederlandse mediapriester met als standplaats Rome, laakt in een interview met het Belgische christelijke opinieweekblad Tertio het ophemelen van paus Franciscus ten koste van diens voorganger. ,,Paus Franciscus verwijt ik zeker geen populisme, maar ik houd niet van zijn stijl. Benedictus XVI noem ik pas echt bescheiden.’’

Geloof & Kerkmaandag, 28 april 2014

Zelfspiritualiteit scoort hoog, toch blijven kerken belangrijk

Nederlanders zijn zich gestaag aan het verwijderen van het kerkelijk leven. Dat heeft geleid tot meer geloof buiten vaste, institutionele kaders, stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau in nieuw onderzoek. Vooral zelfspiritualiteit scoort hoog.

Geloof & Kerkmaandag, 28 april 2014

Groeiende band jonge kerkleden met kerk en geloof

Den Haag | De jeugd als geheel wordt - net als de rest van de Nederlandse bevolking - steeds onkerkelijker. Tegelijk geldt: onder de kerkelijke jeugd is sprake van een groeiende binding met kerk en geloof.

Sportmaandag, 28 april 2014

Sporttribunaal: Het komt wel goed met Verbeek. En anders maar een jaartje niets

Gertjan Verbeek werd afgelopen dinsdag ontslagen als trainer van FC Nürnberg. Het is de tweede keer in dit seizoen dat de oud-trainer van sc Heerenveen vroegtijdig het veld moest ruimen, na eerder in september al door AZ aan de kant geschoven te zijn. Hoe moet het nu verder met Verbeek?

Sportmaandag, 28 april 2014

Column: Onnavolgbaar


Sportmaandag, 28 april 2014

Ook aangepast wielrennen hoort nu bij de familie

Drachten | Nog niet zo heel lang geleden had Tristan Bangma het gevoel dat hij buiten de boot viel. De 16-jarige Donkerbroeker heeft een lichamelijke beperking, maar die staat hem niet in de weg om heel hard te kunnen fietsen. Zaterdag bleek tijdens de eerste editie van de AM-bokaal op de baan van Drachten hoezeer hij en anderen steeds meer opgenomen worden in de wielerfamilie. Uitgerekend Bangma’s vereniging neemt daarin het voortouw in het noorden des lands.

Sportmaandag, 28 april 2014

‘Meesterknecht’ Weening krijg loon naar werken

Ans | Pieter Weening speelde gisteren in de honderste editie van de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik een belangrijke rol in de zege van Simon Gerrans. De renner uit Harkema zette zijn Australische ploeggenoot perfect af aan de slotklim en die versloeg de Spanjaard Alejandro Valverde in de sprint.

Sportmaandag, 28 april 2014

St. Jacob wint met een neuslengte verschil

Weidum | De Bilkerts Renze Hiemstra, Bauke en Taeke Triemstra bewezen gisteren hun dit jaar jubilerende KV Het Noorden een passende dienst door de eerste afdelingspartij in Weidum op hun naam te schrijven. Dat gebeurde overigens met een neuslengte verschil aan de meet tegen de Leeuwarder Kaats Club, die zich dit jaar aanzienlijk versterkte met Gert-Anne van der Bos, Hans Wassenaar en de op het oude nest terug gekeerde Daniël Iseger. Op 5-5 en 6-6 richtte de voormalige Holwerder luttele centimeters tekort.

Sportmaandag, 28 april 2014

Spelen in Kuip: niet leuk als het 5-1 staat

April, 27. In de agenda van menig speler van SC Cambuur stond een rode cirkel om die datum. Feyenoord-uit, voetballen in De Kuip. Bijzonder. Zeker als je tegen die tijd al weet dat handhaving zeker is. Lekker vrijuit spelen en wie weet, misschien zelfs stunten. Het liep anders voor Cambuur. ,,Als je de eindstand zo ziet, lijken we kanonnenvoer.”

Sportmaandag, 28 april 2014

Cambuur is figurant op afscheidsfeest Koeman

Door roemloos 5-1 verlies bij Feyenoord sluit SC Cambuur het eredivisieseizoen af zonder uitzege. Handhaving was al zeker en dat is knap: de laatste keer dat een ploeg zich zonder uitzege wist te handhaven was in 2007 (Heracles Almelo).

Sportmaandag, 28 april 2014

Ziyech voelt zich weer gewaardeerd

Heerenveen | Een tijdje miste Hakim Ziyech de waardering van de fans van sc Heerenveen. Nadat bekend was geworden dat de middenvelder zijn contract niet verlengde, kwam hem dat te staan op een voorzichtig fluitconcert. Datzelfde publiek riep de 21-jarige Ziyech gisteren na afloop van het laatste competitieduel in eigen huis met FC Utrecht uit als beste speler van het seizoen. ,,Dat laat zien dat de supporters me waarderen.’’

Sportmaandag, 28 april 2014

Vandenbussche geniet van eerbetoon en het laatste thuisduel

Na tien jaar sc Heerenveen zit het er bijna op voor doelman Brian Vandenbussche (32). Gisteren nam de Belg tijdens Heerenveen - FC Utrecht (4-1) officieel afscheid. Met een invalbeurt in de 86e minuut gebeurde dat op een mooie manier. ,,Het was een mooi moment toen ik in mocht vallen.’’ Toen verdediger Joost van Aken de 3-0 binnenkopte mocht Vandenbussche zich warm gaan lopen van trainer Marco van Basten. ,,Na dat doelpunt kwam Marco opeens bij mij en zei hij tegen mij: ‘Begin maar aan de warming-up.’ Toen heb ik twee keer heen en weer gelopen, dus ik was nog wel een beetje koud.”

Sportmaandag, 28 april 2014

Alle opties liggen nog open voor Heerenveen

Nooit had Heerenveen dit seizoen serieus zicht op een (rechtstreeks) ticket voor Europees voetbal en toch bivakkeerde de ploeg gistermiddag twaalf minuten virtueel op de begeerde vierde plaats. Maar het wondertje voltrok zich (nog) niet.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties