Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 mei 2005.

Dossierzaterdag, 28 mei 2005

Gloeiende zon en geen zuchtje wind

Leeuwarden – Over havo Frans zal je Lisette de Boer uit Leeuwarden niet horen klagen. Dat heeft ze vrijdag heel goed gemaakt. Toen ze ’s avonds haar antwoorden controleerde op internet bleek ook dat ze ,,een zeer vette voldoende” eraan over zal gaan houden.

Economiezaterdag, 28 mei 2005

Dubbele omzet Smeding door samenwerking Sligro

Sint Annaparochie - ,,Als beppe toch eens wist hoeveel omzet we nu draaien. Bij de start van haar winkeltje draaide ze jaarlijks een omzet van vijfduizend euro. Nu draaien we in tien minuten zoveel omzet.’’ Aan het woord is directeur en eigenaar Sybo Smeding van de groothandel in aardappelen, groente en fruit Smeding. Hij staat samen met zijn broer Rieny aan het roer van het bedrijf.

Economiezaterdag, 28 mei 2005

De knappe kapper kapt vanaf nu verantwoord

Leeuwarden - Speciale kappersstoelen en -krukjes, aangepaste scharen en verplichte handschoenen bij het werken met chemische stoffen. Het zijn enkele van de regels waaraan kappers moeten voldoen volgens de nieuwe arbo-regels die per 1 maart ingaan. Vakbond FNV maakt een rondje Nederland om kappers op de hoogte te brengen van deze nieuwe regels. Gisteren deed ze Leeuwarden aan. Tijdens een ‘optreden’ bij de Noordelijke Hogeschool demonstreerden kappers hun arbo-verantwoorde kunnen live op het podium. Mariëlle Bastiaansen van het tv-programma Looking Good trad op als spreekstalmeester.

Economiezaterdag, 28 mei 2005

Gedupeerden van Safe Systems krijgen aanbod

Leeuwarden - De meeste klanten van het failliete beveiligingsbedrijf Safe Systems hebben een aanbod gekregen voor voortzetting van hun contract.

Hoofdartikelzaterdag, 28 mei 2005

Discussie over evolutietheorie…

Alle kranten schrijven er ineens over: wetenschap en geloof. Het thema komt in diverse gestalten naar voren. Minister Van der Hoeven was de aanleiding, met haar uitspraken over de evolutietheorie en, als mogelijk alternatief, een ‘intelligent ontwerp’ achter alles wat bestaat. ‘Geloof en wetenschap’ is al een heel oud thema. Na de Middeleeuwen, met de opkomst van de moderne filosofie, ontstond er een kloof tussen wetenschap en geloof. Langzamerhand krijgen beide domeinen hun eigen terrein en komen zelfs geregeld met elkaar in conflict.

Regiozaterdag, 28 mei 2005

Ruimte voor vijver en vis

Drachten – Bij alle nieuwe bouwprojecten in Smallingerland wordt voortaan – als het maar enigszins kan – een waterpartij ingepast. Nieuwe huizen krijgen een bovengrondse regenwaterafvoer en het gebruik van regenwater voor bijvoorbeeld het toilet wordt gestimuleerd. Op die manier wil Smallingerland het waterbeheer in de hand houden.

Regiozaterdag, 28 mei 2005

‘Als ik niets doe, stort mijn huis na twee jaar in’

Echten – Paalrot moet op de provinciale agenda, vindt de ChristenUnie/SGP-fractie in de Staten. Er moet een oplossing komen voor de dramatische gevolgen die het heeft voor woningen en andere gebouwen, vindt Statenlid O. van der Galiën.

Regiozaterdag, 28 mei 2005

‘Schuldenmaker heeft hulp nodig’

Leeuwarden – Mensen die te ver in de schulden dreigen te raken, moeten hulp krijgen bij het in de gaten houden van hun inkomsten en uitgaven. Gemeenten zouden voor dit zogenoemde budgetbeheer meer geld moeten vrijmaken.

Regiozaterdag, 28 mei 2005

Lof en verbazing na scherpe kritiek Dales

Leeuwarden – Openlijke twijfel over het burgemeesterschap en kritiek op de bestuurscultuur in Leeuwarden van burgemeester Dales hebben steun én verbazing gewekt. Hij gaf vrijdag af op de ,,kleine en benepen bestuurscultuur”. Hij vraagt zich openlijk af of de mooie kanten van zijn vak nog wel opwegen tegen ,,het geroddel, de argwaan en het klein gezeur” op het stadhuis en in de media.

Regiozaterdag, 28 mei 2005

Medewerker van begeleidingsbureau besteelt jongeren

Leeuwarden – Een 39-jarige medewerker van Het Buro in Leeuwarden die in dienst was om jongeren op het rechte pad te houden, heeft zijn cliënten bestolen.

Sportzaterdag, 28 mei 2005

Bijl bijna zeker nieuwe

Harkema – Pieter Bijl is zo goed als zeker de nieuwe trainer van Harkemase Boys. Hij wil dit weekeinde nog praten met sponsorgroep en technische commissie, want Bijl wil zeker weten dat hij een representatieve selectie krijgt. De oud-Heerenveenspeler zal Luitzen Nijboer opvolgen, die donderdag met assistent Jelte Postma besloot te vertrekken.

Sportzaterdag, 28 mei 2005

Cambuur sluit seizoen op nostalgische wijze af

Leeuwarden - De nostalgie droop er vanaf. Nog eenmaal betraden oude voetbalmatadoren uit 1998 de grasmat om hun technische kunstjes in een vriendschappelijk duel tegen het huidige Cambuur te etaleren. Allemaal nog strak in de lak, maar met de nodige kilometers meer op de teller. Handen werden geschud en de kleurrijke anekdotes vulden vrijdagavond de catacomben van het Cambuurstadion. Het kleurloze seizoen kreeg zo nog een vrolijk en amicaal slot.

Weerzaterdag, 28 mei 2005

Zeer warm


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties