Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 28 mei 2010.

Cultuurvrijdag, 28 mei 2010

Hessel van Martena blijkt Hektor von Isolani

Franeker - Museum Martena in Franeker is erachter wie op het schilderij staat afgebeeld waarvan altijd werd gedacht dat het om een portret van de Franeker edelman Hessel van Martena (ca. 1460-1517) ging. De werkelijke persoon is Johann Ludwig Hektor von Isolani, een Kroatische legerleider. Dat heeft het museum gisteren bekendgemaakt. Het is nog onduidelijk wie het schilderij heeft gemaakt.

Cultuurvrijdag, 28 mei 2010

Tichelaar maakt paviljoen voor Groninger Museum

Makkum - Koninklijke Tichelaar in Makkum gaat keramische wandtegels leveren aan het Groninger Museum. De tegels, ontworpen door de Italiaanse ontwerper Allesandro Mendini krijgen een plek in het Mendini paviljoen van het museum. De laminaatpanelen die nu de gevelwand van het paviljoen sieren, worden hiermee vervangen. Dat heeft het museum gisteren bekendgemaakt.

Cultuurvrijdag, 28 mei 2010

Fries Project Orkest zet Afrika centraal bij nieuw project

Drachten - Liefhebbers van Afrikaanse muziek kunnen op 26 juni auditie doen voor Africa Brass, het tweede muziekproject van het Fries Project Orkest (FPO). Dit orkest biedt projecten aan voor muzikanten die ervaring willen opdoen in minder gangbare muziekstijlen. Het gelegenheidsorkest studeert deze muziek in en sluit de repetities af met een concert.

Economievrijdag, 28 mei 2010

Ondernemers rond Dokkum kijken naar sociale media

Dokkum - Met meer dan vijftig gasten, onder wie twee burgemeesters (Dantumadiel en Dongeradeel), was de eerste afternoonsessie gistermiddag een succes te noemen. In hotel de Posthoorn in Dokkum waren ondernemers en andere belangstellenden uit Dokkum en omstreken uitgenodigd voor het onderwerp ‘social media’.

Economievrijdag, 28 mei 2010

‘Graskaas als pompeblêd is onhaalbaar’

Warten - Morgen en overmorgen wordt op activiteitenboerderij De Wartenster in Warten voor de derde keer de Graskaasfair georganiseerd. Dat is tegelijk de officiële presentatie van de eerste graskaas van de boerderij die vorige zomer een complete metamorfose onderging in het televisieprogramma Operatie van der Most.

Hoofdartikelvrijdag, 28 mei 2010

Een misdadiger...

Suriname is na de verkiezingen in een politiek penibele situatie terechtgekomen. Voormalig legerleider, dictator, veroordeeld drugshandelaar en verdachte van meervoudige moord Desi Bouterse heeft de verkiezingen gewonnen en er bestaat een reële kans dat hij uiteindelijk tot president zal worden gekozen. Hiervoor is twee derde van de stemmen van het parlement nodig. Die stemmen heeft de partij van Bouterse niet, maar via de vervolgprocedure waarbij ook de districts- en rayonstemmen meetellen kan hij gemakkelijk het hoogste ambt van het land in de wacht slepen.

Regiovrijdag, 28 mei 2010

Animo voor CO2-opslag in het Noorden

Groningen - Noord-Nederland kan zich opmaken voor een proef met ondergrondse opslag van CO2 (kooldioxide). De kans is reëel dat het nieuwe kabinet de regio aanwijst voor een proef. CDA, PvdA en D66 hebben er wel oren naar, bleek uit het lijsttrekkersdebat gisteren in Groningen, waar landelijke en regionale thema’s aan bod kwamen.

Regiovrijdag, 28 mei 2010

Máxima opent nieuw gebouw NHL

Leeuwarden - Prinses Máxima heeft gistermiddag het nieuwe gebouw van de NHL Hogeschool aan de Rengerslaan in Leeuwarden geopend. Na een jaren durend bouwproces is het schoolgebouw nu officieel klaar voor gebruik door zo’n achtduizend studenten en duizend medewerkers.

Regiovrijdag, 28 mei 2010

Kokkerellen voor gezinshuis Oeganda

Drachten - Negen Friezen uit Drachten verzorgen een driegangenbuffet om geld in te zamelen voor een kinderdorp in Oeganda. Morgenavond slaan de negen leden van de Bethelgemeente de scepter in restaurant De Haven.

Regiovrijdag, 28 mei 2010

Sluitingstijd dorpsfeest breekpunt drankbeleid

Burgum - Een meerderheid van de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel ziet niets in het vervroegen van de eindtijden van evenementen als dorpsfeesten en muziekfestivals.

Regiovrijdag, 28 mei 2010

Niet iedereen weet dat voedsel niet uit fabriek komt

Drachten - Nog geen tien jaar geleden werd de afdeling West van de Drachtster volkstuinvereniging De Wrottersploech verhuisd. Van de oever van de Drachtstervaart ging ze naar een overhoekje tussen de A7 en nieuwbouwwijk Himsterhout. Nog steeds weet lang niet iedereen van het bestaan ervan.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 mei 2010

Baptisten Groningen naar Stadspark met parkfeesten

Groningen - De Vrije Baptistengemeente Groningen (VBG) gaat op de vier zondagmiddagen van juni parkfeesten houden in het Stadspark om er voor alle Groningers te zijn.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 mei 2010

Ontmoetingsavonden voor ‘verontrusten’

Drachten - De Friesche studiegroep Kerkelijke Ontwikkelingen (FKO) gaat tweewekelijkse ontmoetingsavonden houden voor mensen die verontrust zijn over de koers van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt). Dat kondigde Durk Jan Bolt gisteravond aan op een regionale bijeenkomst van de studiegroep in de Arke in Drachten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties