Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 28 mei 2015.

Hoofdartikeldonderdag, 28 mei 2015

Marktwerking slecht voor onderwijs en zorg

Marktwerking gold enkele decennia als een tovermiddel voor allerlei kwalen in diverse sectoren van de samenleving. De gedachte was dat concurrentie op kwaliteit en prijs het beste in mensen naar boven haalt. Het resultaat zou zijn dat de consument of de burger meer waar voor zijn geld kreeg en dat slecht presterende bedrijven ten onder zouden gaan.

Regiodonderdag, 28 mei 2015

Omrop Fryslân komt in noordelijk cluster

Leeuwarden - Omrop Fryslân raakt zijn zelfstandigheid kwijt. Per 1 januari 2017 gaat de regionale omroep een cluster vormen met RTV Noord en RTV Drenthe. Zaken als algemene strategie, financiën en techniek zullen omroep-overstijgend worden georganiseerd. De redacties blijven wel zelfstandig. Dat staat in een voorstel dat de regionale omroepen gisteren hebben aangeboden aan staatssecretaris Sander Dekker (Media).

Regiodonderdag, 28 mei 2015

Platanen mogen verwijderd

Leeuwarden - De zestien platanen in de binnentuin van het Stadskantoor van Leeuwarden worden maandag van hun plek gehesen, om ruimte te maken voor tijdelijke kantoorunits. Stichting Bomenridders had een kort geding aangespannen om dat te voorkomen, maar die zaak heeft ze gisteren op procedurele gronden verloren. De voorzieningenrechter stelde vast dat de groep weliswaar bezwaar had gemaakt tegen de kapvergunning die de gemeente Leeuwarden aan zichzelf had verstrekt, maar niet tegen de bouwvergunning voor de containerkantoren. Omdat die laatste vergunning al onherroepelijk is, deden de bezwaren tegen de kap niet meer ter zake, vat Gonneke van Hoesen Korndorffer de zitting samen. ,,Een harde les voor ons. Wij richten ons uiteraard primair op kapvergunningen, maar we moeten voortaan dus ook alert zijn op bouwplannen waarvoor eventueel bomen kunnen sneuvelen."

Regiodonderdag, 28 mei 2015

Ophef over vertrekregeling ontslagen Hefpuntdirecteur

Leeuwarden - Leden van het Algemeen Bestuur van Wetterskip Fryslân zijn pas deze week geïnformeerd over een dure vertrekregeling voor directeur Alfred Huitema van Hefpunt in Groningen, die eind 2013 op non-actief werd gezet. De maximale kosten voor het wegsturen van de directeur staan voor 905.000 euro in de boeken. De regeling is afgelopen zomer al getroffen. Algemeen bestuurlid Sjerp de Jong (Lagere Lasten Burger) eist meer uitleg.

Regiodonderdag, 28 mei 2015

Besluit over gaswinning Skylge pas medio 2016

Terschelling - Het besluit over gaswinning bij Terschelling wordt pas medio 2016 genomen. Dat heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) gisteren toegezegd. De minister wil eerst de Mijnbouwwet wijzigen en de aangevraagde vergunning daaraan toetsen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties