Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 28 juni 2004.

Bijschriftmaandag, 28 juni 2004

Nieuwe kleren

Paulus vertelt over de verandering van oude naar nieuwe mens alsof hij zijn oude, vuile kloffie wegdoet en vervolgens een schoon en flitsend pak aantrekt

Cultuurmaandag, 28 juni 2004

Allinne froulju yn ‘De Gidsen’

Freedtejūn gong in bysūndere toanielproduksje as 45ste Burgumer iepenloftspul yn premiźre. Dat bysūndere sit him yn it feit, dat der allinne mar froulju yn meispylje. Noch nea earder yn de Fryske iepenloftspulskiednis is soks bard.

Cultuurmaandag, 28 juni 2004

Moaie toanielbylden yn Ketlik

Pleatslik Belang Mildaam bestiet 100 jier en Pleatslik Belang Ketlik fiert it 75-jierrich bestean. By gelegenheid fan dy beide jubilea waard net allinne feestfierd, mar ek in iepenloftspul brocht. Woansdei- en tongersdeitejūn koene de foarstellings fanwege it wiete waar net trochgean. Freedtejūn wie de premiźre en juster waarden middeis en jūns de ōfloste śtfierings brocht.

Cultuurmaandag, 28 juni 2004

Fijnzinnig orgelspel van Koreaanse Ki Won Lee

Zuid-Korea is een land met veel kerkgenootschappen en kerken. En dus zijn er veel orgels, ook van Hollandse makelij, en een daarbij behorende orgelcultuur. Veel orgelstudenten uit dat land komen naar West Europa, de bakermat van de orgelcultuur, om aan de conservatoria te studeren. Ook Ki Won Lee deed dit. De organist gaf vrijdagavond een concert op het orgel van It Breahūs in Balk.

Dossiermaandag, 28 juni 2004

De hoofdprijs in de loterij


Hoofdartikelmaandag, 28 juni 2004

Sudan, politiek…

De politieke situatie in het Afrikaanse Sudan is niet zo overzichtelijk - wie vechten er nu precies waarom tegen wie? In ander opzicht is het wel overzichtelijk: tienduizenden mensen dood en honderden verlaten dorpjes, waarvan de bewoners de woestijn in zijn gevlucht.

Regiomaandag, 28 juni 2004

‘Ik zie mijn knuffeltje, hij vliegt’

Roodkerk – ,,Die vind ik het mooist”, zegt Ilse de Weger (7) en ze wijst naar een paars met geel gekleurd modelvliegtuig. Ze is met haar zusje Rixt (4) en haar vader naar het knuffelvliegen van de Dokkumer Modelvliegclub gekomen. ,, Ik zie mijn knuffeltje in de lucht. Hij vliegt”, zegt Ilse met grote ogen. Op het būtenfjild , de weilanden tussen Roodkerk en Rinsumageest mogen de kinderen hun knuffels laten meevliegen aan boord van radiografisch bestuurbare vliegtuigjes. Want de club bestaat 25 jaar.

Regiomaandag, 28 juni 2004

Keurkorps noeste zonen van het Friese land

Tersoal - … Klink dan en daverje fier yn it rūn / Dyn ālde eare, o Fryske grūn!

Regiomaandag, 28 juni 2004

‘Potvis moet naar Vlieland’

Vlieland – Het skelet van de tweede aangespoelde walvis binnen een week moet op Vlieland blijven. Dat vinden ondernemers op het eiland. Ze beginnen een inzameling om de preparatie te betalen.

Regiomaandag, 28 juni 2004

Banen op het spel bij Fryske Akademy

Leeuwarden – Bij de Fryske Akademy gaan mogelijk banen verloren als gevolg van een reorganisatie. Gedwongen ontslagen zijn niet uit te sluiten. Dat is het gevolg van de bestuurlijke en financiėle crisis bij het instituut.

Geloof & Kerkmaandag, 28 juni 2004

Tsjerke Iepen in Ternaard: 175 bezoekers

Ternaard – De open kerk van de Grutte Tsjerke in Ternaard heeft zaterdag ruim 175 Belangstellenden getrokken. Ds H.F. de Vries spreekt van een ,,groot succes’’. Tsjerke Iepen is een gezamenlijk project van het Friesch Dagblad en de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Op tien zaterdagen zijn Friese kerken open voor bezichtiging. ,,Er waren bezoekers uit de hele provincie. Bijvoorbeeld mensen die met het openbaar vervoer uit Sneek waren gekomen, maar ook bezoekers uit Appelscha, Heerenveen en veel uit de eigen regio’’, vertelt De Vries.

Geloof & Kerkmaandag, 28 juni 2004

Groeiend charisma in R.-K. Kerk

Dokkum - De evangelische gedachte binnen de Rooms-Katholieke Kerk begint vaste voet aan de grond te krijgen. Het is de verdienste van paus Johannes Paulus II dat hij in deze tijd oog heeft gehad voor het charisma van de nieuwe bewegingen binnen de R.-K. Kerk. Die boodschap klonk zaterdag tijdens een ontmoetingsdag in Dokkum van nieuwe katholieke religieuze bewegingen.

Geloof & Kerkmaandag, 28 juni 2004

Afscheid van intieme katholieke sfeer

Leeuwarden - De veelgeroemde sfeer van het voormalige Bonifatius-hospitaal en latere MCL-Noord is niet los te zien van zijn katholieke achtergrond. Dat maakte pastor Ina Sijtsma zondag duidelijk tijdens de laatste kerkdienst in de kapel van Bonnehos. Eind juli volgt de sluiting van dit ziekenhuis.

Sportmaandag, 28 juni 2004

Gouden concoursdag in Dokkum voor Wester

Dokkum - Het concours hippique in Dokkum werd een gouden dag voor Willem Wester uit Tjerkgaast. Eerst werd hij met Ulke (v. Tjimme) winnaar in ereklasse en Tjitze-Anne (v. Reitse) op de derde plaats. Met Femmy Schreur-Bouma in de sjees won Ulke voor de twaalfde achtereenvolgende keer ook de damesklasse en samen met Tjitze-Anne reed de dekhengst met de eigenaar weer in de sjees ook in de tweespanklasse overtuigend naar de winst in de strijd om de Gouden Zweep.

Sportmaandag, 28 juni 2004

Titel klavertje drie neemt alle twijfels weg

Dokkum - Mocht er nog enige twijfel bestaan wie in de toekomst misschien de teugels van de Friese tuigpaarden van Watte Bruinsma uit Rotstergaast in de wedstrijden over moet nemen, dan maakte Sipke Riemersma daar zaterdag in Dokkum wel een einde aan.

Sportmaandag, 28 juni 2004

Teuben (38) wint op ‘oude dag’ in Jistrum

Jistrum - Joop Zoetemelk was achtendertig jaar toen hij wereldkampioen werd. Tonnie Teuben liet zaterdagavond zien dat hij op die leeftijd eveneens nog steeds slim en rap is. De fietser uit De Knipe versloeg zijn tien medevluchters in Jistrum in de sprint.

Sportmaandag, 28 juni 2004

Jubileumoverwinning voor Friese fierljeppers

Jaarsveld - Voor het 25ste jaar op rij wisten de Friese fierljeppers de Hollanders te verslaan in de jaarlijkse fierljeptweekamp. De laatste zege van Holland dateert alweer uit 1979 en de serie werpt de vraag op of een tweekamp tussen beide bonden nog zinvol is.

Weermaandag, 28 juni 2004

Enkele buien

Vandaag is het vrij zonnig weer met misschien een bui en middagtemperaturen rond 19 ą 20 graden. Vannacht koelt het af tot 12 ą 13 graden. Morgen krijgen we opnieuw te maken met enkele buien, het wordt zo’n 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties