Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 28 juli 2003.

Bijschriftmaandag, 28 juli 2003

Levensvragen

De grote levensvragen, dat zijn de vragen naar de zin van het leven, naar het doel, de vraag waarom wij hier op aarde zijn en waar het heen gaat met ons.

Cultuurmaandag, 28 juli 2003

Intiem ‘nachtelijk’ Bach-concert

Het laatste levensjaar van Johann Sebastian Bach (1685-1750) moet niet zijn gelukkigste zijn geweest. Naast een oogkwaal, waarvoor hij in het voorjaar van 1750 tweemaal een (mislukte) operatie onderging, heerste er een moeizame relatie met sommige wereldlijke én kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders in Leipzig.

Economiemaandag, 28 juli 2003

Brada positief over doorstart van bedrijf

Leeuwarden – Slachterij en vleesverwerker Brada in Leeuwarden is ,,zeer optimistisch’’ over de doorstartmogelijkheden van het bedrijf. Dit baseert commercieel directeur L. van Ballegooijen op de gesprekken met de financiers. Vanmiddag wordt meer duidelijk over een eventuele doorstart.

Hoofdartikelmaandag, 28 juli 2003

Euthanasie…

‘Verdriet na euthanasie minder erg’, kopte de Volkskrant zaterdag en in de televisie- en radiojournaals waren soortgelijke uitspraken te horen. De suggestie die ervan uitgaat is dat in ieder geval voor nabestaanden euthanasie te verkiezen is boven de natuurlijke dood.

Lezerspasmaandag, 28 juli 2003

Huisman met overmacht eerste van IFKS

Hindeloopen - Jacob Huisman van de Ut ‘e Striid heeft zaterdag de proloog in de A-klasse van de IFKS op zijn naam geschreven. Op het IJsselmeer bij Hindeloopen werd de voormalig IFKS-kampioen met overmacht eerste. Als nummer twee eindigde de eveneens oud-kampioen Tony Brundel van de Lytse Lies uit Gaastmeer. De derde prijs ging naar Peter de Koe van de Hoop op Zegen uit Franeker.

Regiomaandag, 28 juli 2003

Veertien Friese ambulances buiten gebruik

Leeuwarden – Van de 35 ambulances in Fryslân zijn er vandaag slechts 21 beschikbaar. De overige ambulances staan stil als gevolg van stakingsacties van ambulancepersoneel. De personeelsleden willen eerder met pensioen.

Regiomaandag, 28 juli 2003

‘Skylge’ wil eerder agenten van vaste wal

Terschelling – Burgemeester Visser van Terschelling wil voortaan eerder in het seizoen politiemensen van de vaste wal. De drukte door de bruine vloot maakt de inzet van extra agenten nodig.

Regiomaandag, 28 juli 2003

‘Grote verwendag’ in Dokkum

Dokkum – Het leek wel één groot verjaardagsfeest, zaterdag in Dokkum. Op het partijtje van de stad was iedereen welkom: boeren, burgers en buitenlui. Weliswaar moesten ijsco’s en patat worden betaald, maar diverse attracties waren deze dag gratis.

Regiomaandag, 28 juli 2003

Frysk Miel met Beerenburg en kruidkoek

Piaam – Een ruim terras met een weids uitzicht. Een lichte mestgeur prikkelt het reukorgaan. Bij de buren hinnikt een paard. Recht voor ons maakt een vlucht kieviten zich op voor de trek naar warmere streken. Terwijl we wachten op het voorgerecht, tellen we met de gasten een tafeltje verderop de windmolens, die nog langzaam draaien in de avondkoelte. Ons wacht een ‘Frysk Miel’ van diverse streekproducten.

Geloof & Kerkmaandag, 28 juli 2003

‘Jongeren een meeleefervaring bieden’

Leeuwarden – Wat hebben jongeren anno 2003 nog met missie? Vaak niet meer het beeld van vroeger; missionarissen die naar het Zuiden trokken - ‘gewapend met een bijbel’ - om het evangelie te verkondigen. Jongeren verbinden aan het woord ‘missie’ tegenwoordig begrippen als ‘taak’, ‘kerk’, ‘een opdracht’, ‘vredesmissie’ en zelfs de computerterm mission complete . De organisatie Missie & Jongeren uit Boxmeer wil jonge mensen aanspreken op hun inzet voor een betere wereld.

Geloof & Kerkmaandag, 28 juli 2003

Tsjerke Iepen: 250 bezoekers Van Harenskerk St. Anne

Sint Annaparochie – Zo’n 250 mensen hebben zaterdag een bezoek gebracht aan de hervormde Van Harenskerk in St. Annaparochie. De kerk was geopend in het kader van Tsjerke Iepen, een initiatief van het Friesch Dagblad en de Stichting Alde Fryske Tsjerken.

Sportmaandag, 28 juli 2003

Na Lierse SK wil Heerenveen doorstomen

Lier – Echt serieus zal het idee nog niet in de hoofden van de spelers spelen, maar feit is dat Sportclub Heerenveen nog maar 360 minuten is verwijderd van het UEFA-cup toernooi. Op verplaatsing in Lier plaatsten de Friezen zich zaterdagavond moeiteloos voor de halve finale van de Intertoto-competitie. Daarin speelt Heerenveen tegen het Sloveense FC Koper.

Sportmaandag, 28 juli 2003

Lodeweges: FC Koper is een redelijke ploeg

Heerenveen – Onder het toeziend oog van Dwight Lodeweges bereikte FC Koper zaterdagavond voor eigen publiek de halve finale van de Intertoto Cup. Daarin zal de Sloveense ploeg het over twee dagen in Fryslân al moeten opnemen tegen SC Heerenveen.

Sportmaandag, 28 juli 2003

Exit voor Kazlauskas en Stam bij Cambuur

Norg - De meeste spanning was zaterdagavond in Norg vreemd genoeg voelbaar na de wedstrijd tussen Cambuur Leeuwarden en Maccabi Haifa. De beide testspelers Charles Kazlauskas en Stefan Stam werden na lang beraad één voor één uitgenodigd voor een gesprek en vervolgens afgeserveerd.

Sportmaandag, 28 juli 2003

Mondiale titel broers Haven op WK in Stavoren

Stavoren – De Spaanse overmacht bij het WK in de Vaurien-klasse op het IJsselmeer bij Stavoren was groot. Zo groot zelfs dat er voor de rest van de wereld weinig eer viel te behalen. Met uitzondering dan van de broers Hidde-Jan en Mark Haven. Ze slaagden er bij de junioren in de Spaanse furie te temmen en pakten de titel.

Sportmaandag, 28 juli 2003

Nella Bijlsma vlamt in op CH St. Annaparochie

Sint Annaparochie - Het concours hippique in Sint Annaparochie kreeg zaterdag met Nella Bijlsma op Pietro als beste combinatie in de dressuurproeven een topper in de ring die het evenement verdiende. Voor de amazone uit Gytsjerk gaf de waardering met 206 punten in de Z1-dressuur in ieder geval ook een goed gevoel voor de regiokampioenschappen over twee weken in Gorredijk en het NK later dit seizoen nog in Ermelo.

Sportmaandag, 28 juli 2003

Bart Helmholt wint Fierljepmanifestatie

It Heidenskip - Het fierljepseizoen kwam bij de Friezen heel langzaam op gang. Maar vooral ook getergd door prestaties van de Hollandse polsstokverspringers, hebben ook de Friese ljeppers het de laatste weken dan toch op de heupen gekregen. Er werd vooraf dan ook met spanning uitgekeken naar de confrontatie tussen de beide kampen in de Nationale Fierljepmanifestatie (NFM).

Weermaandag, 28 juli 2003

Morgen buien

Vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden. De kans op een bui is klein en er waait een zwakke, in de kustgebieden matige van west naar noordwest draaiende wind. Morgen wordt een zonnige en warme dag met 24 graden. In de avond of nacht volgen buien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties