Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 juli 2009.

Hoofdartikeldinsdag, 28 juli 2009

Internet...

Minister Hirsch Ballin van Justitie heeft gisteren het startsein gegeven voor een publiekscampagne die mensen wijst op de gevaren van cybercrime, de misdaden die plaatsvinden op het wereldwijde web. Onderdeel van de campagne zijn vijf concrete tips voor veilig gebruik van internet. Internetgebruikers moeten bijvoorbeeld altijd het webadres controleren voordat ze betalen voor een product. Ook wordt geadviseerd altijd de firewall aan te zetten die de computer beschermt tegen ongewenste indringers en nooit zomaar bestanden te openen.

Regiodinsdag, 28 juli 2009

Nog eens drie windparken in Noordzee

Schiermonnikoog - Er komen mogelijk nog drie extra windmolenparken in de Noordzee. Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat gaf gisteren toestemming voor de oprichting van de parken op 56 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog, aan de zeegrens met Duitsland.

Regiodinsdag, 28 juli 2009

Tuinenliefhebbers zitten op t puntje van hun stoel

Buitenpost - De bijzondere boekhouding van boomkwekerij Bosgra uit Buitenpost wordt eindelijk openbaar.

Regiodinsdag, 28 juli 2009

Joure weer in de race na tweede zege

Woudsend - Drie dagen kon Dirk Jan Reijenga van Joure bekomen van zijn verloren protest van Sneek op de Langwarder Wielen. Gisteren nam hij sportief revanche door de wedstrijd op de Hegemer Mar bij Woudsend glorieus winnend af te sluiten.

Regiodinsdag, 28 juli 2009

Vakantie op Ameland blijft leuk, ook na dertig jaar

Om de economie te stimuleren moeten we dit jaar maar in eigen land op vakantie gaan, vindt staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken. Geeft de Nederlander gehoor aan zijn oproep? Klaas en Corine Leerlooijer uit Zaltbommel bezoeken Ameland trouw, al dertig jaar.

Regiodinsdag, 28 juli 2009

Ophogen Passiflora onvoorziene domper

Drachten - Passiflora, de bloemen- en plantenkwekerij van zorginstelling Talant in Drachten, zoekt hulp voor een grootscheepse interne verhuizing. Rondom de tuin komen tweehonderd woningen die allemaal net iets hoger liggen dan het maaiveld. Passiflora moet daarom ophogen om te voorkomen dat het al het regenwater van de wijk cadeau krijgt.

Sportdinsdag, 28 juli 2009

Loting voor 156e PC zorgt voor gemengde gevoelens

Franeker - De een tovert een glimlach tevoorschijn, de ander haalt de schouders op. En weer een ander fronst nog maar eens de wenkbrauwen. Het zijn de jaarlijks terugkerende taferelen na afloop van de loting voor de PC in Franeker. Gisteren was het niet anders. De loting voor de 156e PC van morgen, leverde in de Koornbeurs gemengde gevoelens op.

Sportdinsdag, 28 juli 2009

De winst op de PC was het werk van de Makkumers

Bolsward - Vijftig jaar geleden won Meindert van der Weerd samen met de Makkumers Albert Rinia en Rinnie Kuiper de PC. Maar een onvergetelijke dag werd het niet voor de inmiddels 86-jarige Bolswarder. Hij heeft namelijk die dag uit zijn voortreffelijke fotografische geheugen gewist, omdat de opslager vanwege een blessure niet kon functioneren zoals hij graag wilde. ,,De beide Makkumers hebben in 1959 smen de PC gewonnen. Ze waren die dag geweldig op dreef en sloegen nagenoeg alles terug.

Sportdinsdag, 28 juli 2009

Sinneskynwaar op de PC

De PC hat yn e rin fan e jierren hieltiten wer besocht om it terrein te ferbetterjen en om de keatsers nder de bst mooglike omstannichheden spylje te litten. Drby hie en hat de Kommisje it waar fansels net yn e hn. No sille waarsproblemen by de measten wol assosjaasjes oproppe oan wyn en wetter, mar ek (te) moai waar kin it spul bedjerre. Ik doel op e sinne, dyt op e neimiddei leech oer de bolwurksbeammen op it Sjkeln skine kin. Foaral de spilers oan de Skilkant fan it fjild hawwe dr, as se mei it gesicht nei de Bolwurktribune ta steane, in protte lst fan. Op dy wize binne yn it ferline hiel wat partijen op e fjouwer en seker dy om priis en preemje net goed ta har rjocht kommen, soms sels frijwat bedoarn. Kin dat net oars?

Sportdinsdag, 28 juli 2009

Favorieten PC in de onderste helft van lijst

Franeker - De favorieten van de 156e PC zitten in de onderste helft van de lijst, het tweede blok van acht parturen. Daarin zijn vier van de zes hoofdklasse-formaties, die elkaar pas in de tweede omloop kunnen treffen, gegroepeerd. Dat was het resultaat van de loting, die gisteravond plaats had in de Koornbeurs te Franeker.

Sportdinsdag, 28 juli 2009

Elf renners uit de Tour naar Surhuisterveen

Surhuisterveen - Het hing al in de lucht en gisteren werd het definitief: Tour de France-winnaar Alberto Contador start over een week in de Profronde van Surhuisterveen. Naast de Spanjaard komen nog tien andere Tour-renners naar het Friese dorp. En omdat - ondanks de crisis - het budget toereikend is, volgen er mogelijk meer.

Sportdinsdag, 28 juli 2009

Cambuur haalt Nuelson Wau als extra verdediger

Leeuwarden - SC Cambuur heeft zich gisteren versterkt met Nuelson Wau. De 28-jarige rechtsback heeft zich vop amateurbasis verbonden aan de Leeuwarder eerstedivisionist. De club zocht al geruimte tijd naar versterking voor de defensie, waar de spoeling door blessures van Rudy Jansen en Sander Fischer dun is.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties