Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 juli 2012.

Achtergrondzaterdag, 28 juli 2012

De ruzie is voorbij, nu kunnen we aan de slag

De Waddenzee is een uniek gebied en de UNESCO heeft het gebied niet voor niets in 2010 tot Werelderfgoed uitgeroepen. Tegelijk is er veel rijkdom verloren gegaan en staat het gebied onder druk.

Cultuurzaterdag, 28 juli 2012

Concert Bill Wyman in Drachten


Cultuurzaterdag, 28 juli 2012

Opening nieuwe culturele seizoen


Economiezaterdag, 28 juli 2012

Duur voer schadelijk voor intensieve veehouderij

Amsterdam | De hoge prijzen voor maïs, tarwe en soja leiden niet alleen tot grote problemen bij de bevolking in arme landen. Ook de intensieve veehouderij in Europa komt in grote problemen, vrezen deskundigen van het ING Economisch Bureau.

Economiezaterdag, 28 juli 2012

Zelfstandigheid geeft economische prikkels

Cymru | Meer zelfstandigheid in het beheer van de eigen financiën van de provincies leidt tot meer economische groei. Dat is de kern van een voordracht van Statenlid Sybren Posthumus van de FNP. Posthumus spreekt vandaag op een congres van mensen uit gebieden met minderheidstalen in Wales. Hij pleit er voor een groter deel van de uitgaven en inkomsten die nu nog lopen via de landelijke overheid over te hevelen naar de provincies.

Hoofdartikelzaterdag, 28 juli 2012

De vraag naar het goede en het geloof

Het is een vraag van alle tijden: wat is het goede? In de geschiedenis van filosofie en theologie is over die vraag hartgrondig nagedacht en gediscussieerd. Voor ‘gewone’ mensen heeft deze vraag een hoog abstract gehalte; ze lijkt vooral interessant voor mensen die van denken hun beroep hebben gemaakt. In werkelijkheid is de vraag voor ieder verantwoordelijk mens van belang. Niet alleen in het persoonlijk leven, maar ook in het samen-leven.

Regiozaterdag, 28 juli 2012

Zelfde tijdmeting SKS en OS

Grou | Swisstime verzorgt zowel bij de Olympische Spelen als bij het SKS-skûtsjesilen de tijdmeting. Dat merkte vicevoorzitter Henk Frankema gisteravond op bij de start van de 68e competitie van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen in Grou.

Regiozaterdag, 28 juli 2012

Afwachten voor Harlinger wethouders

Harlingen | De toekomst van Harlinger wethouders Maria le Roy en Peter Glasbeek is onzeker na de val van de coalitie, eergisteren. Jennifer Steevensz van Frisse Wind Harlingen (FWH): ,,Wat ons betreft is het geen vanzelfsprekendheid dat de wethouders gewoon blijven zitten. Als er geen coalitie meer is, is het de vraag in hoeverre er dan nog een basis is om verder te gaan.”

Regiozaterdag, 28 juli 2012

Drempelloos dansen breidt uit

Stiens | Iedereen kan stijldansen. Dat is de vaste overtuiging van Muriel Jonkman uit Stiens. Dus ook mensen met een verstandelijke beperking die niet in een rolstoel zitten. Voor deze doelgroep begint Jonkman in september met een nieuw lesprogramma. ,,Ouders en begeleiders mogen meedoen.”

Regiozaterdag, 28 juli 2012

Alleen door de bezuinigingen raken de burgers betrokken

Na tien jaar voor de Leeuwarder gemeenteraad gewerkt te hebben gaat griffier Baudewijn Franssen met pensioen. Maar niet voordat hij zijn licht heeft laten schijnen over de ramp die herindeling heet en het functioneren van de raad.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 juli 2012

Küng: rehabiliteer vrouw in christendom

Utrecht | Van theoloog Hans Küng komt in oktober het boek Vrouwen in het christendom uit. In het boek pleit hij voor rehabilitatie van de vrouw in de kerk. In het christendom neemt de vrouw nu veelal een ondergeschikte positie in, meent de Zwitserse criticus van Rome. 'Denk aan de leer in de Rooms-Katholieke Kerk over het priesterambt, abortus, anti-conceptie en de plaats van de vrouw in het huwelijk'. Volgens Küng is de leer van de kerk onjuist. 'Jezus had zelf prominente vrouwelijke leerlingen. Het boek verschijnt bij Ten Have.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 juli 2012

Maarten van Rossem in Wier

Wier | Historicus Maarten van Rossem komt op vrijdag 7 september naar het kerkje van Wier. Dat is een dag na de officiële heropening van de kerk die helemaal gerestaureerd is. Van Rossem, die ook veelvuldig in de media het nieuws duidt op eigenzinnige wijze, staat later dit jaar twee keer in Carré in Amsterdam met een eindejaarsconference. Daarvoor zijn de kaarten al maanden uitverkocht. Van zijn conference verschijnt in januari een dvd. De kerk van Wier is in de zomer geopend in het kader van Tsjerkepaad.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 juli 2012

Vaticaans ministerie pleit voor duurzame vakantie

Rome | Terwijl vakantiegangers massaal afreizen naar Zuid-Frankrijk of andere vakantiegebieden, roept het Vaticaan op om het milieu serieus te nemen, ook op vakantie.

Sportzaterdag, 28 juli 2012

Diemers (Cambuur) kiest op gevoel voor Utrecht

Leeuwarden | Er ging de afgelopen weken geen dag voorbij of er was wel iemand die aan Mark Diemers vroeg naar welke club hij zou gaan. Gisteren kwam er een einde aan de onzekerheid rond de toekomst van het megatalent van SC Cambuur. De Leeuwarder tekende een contract voor vier jaar bij FC Utrecht, maar zal - geheel overeenkomstig zijn eigen wens - dit seizoen nog voor Cambuur uitkomen.

Sportzaterdag, 28 juli 2012

Helmholt fluit Hobma terug in Buitenpost

Buitenpost | Even dacht Thewis Hobma gisteravond zijn vertrouwde schansrecord in Buitenpost weer lang in bezit te mogen hebben. De Leeuwarder reikte in zijn eerste poging direct tot 20,41 meter, waarmee hij de oude topafstand van Bart Helmholt (20,30) uit de boeken sprong. Helmholt bewees in de generale voor de Nationale Fierljepmanifestatie (NFM) in It Heidenskip van vandaag echter andermaal onder druk op zijn best te zijn. De Burgumer veroverde het record in de laatste finalesprong terug (20,58).

Sportzaterdag, 28 juli 2012

Hamburger blijft rustig na zware loting Holland Acht

Eton | De Holland Acht staat vandaag bij de Olympische Spelen voor een loodzware opdracht. De Nederlandse roeiploeg, met daarin de Fries Sjoerd Hamburger op boeg, is in de serie van vier boten gekoppeld aan drie ijzersterke tegenstanders: wereldkampioen Duitsland, olympisch kampioen Canada en Groot-Brittannië, de nummer twee van het WK vorig jaar.

Sportzaterdag, 28 juli 2012

Driezum kan zich meten met internationale koersen

Het open Fries kampioenschap marathon betekent tijdens de Paardendagen in Driezum-Wâlterswâld elf spectaculaire hindernissen over een lengte van ruim veertien kilometer door en rond Driezum-Wâlterswâld. Met 126 combinaties in de baan, variërend van pony’s tot dubbelspannen Friese paarden en vierspannen, is de marathon in 23 jaar uitgegroeid van een ‘wilde wedstrijd’ tot een uniek evenement in Nederland. De hindernissen doen niet onder voor een internationale wedstrijd, kreeg de organisatie van alle kanten te horen en een groter compliment kon men zich in Driezum niet wensen.

Sportzaterdag, 28 juli 2012

Voor het eerst gele lijnen tijdens een PC

Franeker | Na overleg tussen de Koninklijke PC en de KNKB is besloten om woensdag tijdens de PC wederom gebruik te maken van de gele lijnen. Een proef tijdens de keats-off van afgelopen donderdag bleek geslaagd. ,,Het zicht van de opslager richting het perk verbetert”, luidt een verklaring van de kaatsbond. ,,Ook is het gemakkelijker te zien of de bal binnen of buiten de lijn valt. Voldoende reden om door te gaan met de gele lijnen. Ook de oranje proppen worden weer gebruikt.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties