Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 28 juli 2014.

Hoofdartikelmaandag, 28 juli 2014

Het innerlijk woord opnieuw leren horen

Het woord en het spreken dat het woord voortbrengt zijn in de christelijke theologie van het grootste belang. Al op de eerste bladzijde van de Bijbel gaat het erover: God sprak een woord en het licht was geboren, zoals Hanna Lam het in een lied zegt. Op talloze plaatsen in de Bijbel gaat het over het spreken van God en de woorden die Hij heeft gezegd. Het woord in het evangelie van Johannes is nadrukkelijk sprake van een scheppende kracht van het Woord; het Woord ís God.

Hoofdartikelmaandag, 28 juli 2014

De westerse wereld krijgt steeds meer door dat Poetin onvoorspelbaar is in zijn gedrag. De meest recente aanwijzing daarvoor is zijn rol in het conflict tussen 'Kiev' en de OekraÔense separatisten. De Russische president voedt de afscheidingsbewegingen met wapens, met steun in de rug en, ongetwijfeld, met adviezen of dictaten. Dat alles gebeurt ondanks de mooie woorden en de geruststellende mededelingen van de president.

Geloof & Kerkmaandag, 28 juli 2014

Zoektocht naar dagboeken en brieven uit 1944

Kampen - Het Archief en Documentatie Centrum (ADC) te Kampen is op zoek naar brieven en dagboekfragmenten uit het jaar 1944. In dat jaar scheurden de Gereformeerde Kerken in Nederland en ontstonden de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt).

Sportmaandag, 28 juli 2014

Galama baalt van gemiste kans op oranjegekleurd NFM

It Heidenskip - In de agenda van Oane Galama was de Nationale Fierljepmanifestatie (NFM) in It Heidenskip om meerdere redenen rood omcirkeld. Zo keerde de klassementsleider van het Frysk Ljeppersboun zaterdag terug van een liesblessure, wilde de Wiuwerter na twee keer zilver nu eens op het hoogste schavot staan en sprong hij bovendien op de eigen schans. Wederom moest Galama echter genoegen nemen met de tweede plaats. Ook hij kon een Hollands feestje niet verstoren.

Sportmaandag, 28 juli 2014

Tergend langzaam is niet slecht

Ik zag vorige week een filmpje van een docerende Louis van Gaal. Nu is dat op zichzelf niet zo'n onbekend beeld. Dankzij de instructievideo's die Bert Maalderink en cameraman deze zomer vanuit BraziliŽ draaiden voor het Nederlandse volk, konden we tijdens een training van Oranje bijvoorbeeld precies zien hoe erkend topschutter Klaas Jan Huntelaar nu echt een bal behoort te raken.

Sportmaandag, 28 juli 2014

Cambuur zoekt nog naar de finetuning

Oosterbeek - Een zware tegenstander, een zware trainingsweek; in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is het inmiddels al aftellen naar de competitiestart. Het treffen met Griekse subtopclub PAOK Saloniki gold voor SC Cambuur zaterdag als zwaarste test van de zomer. De verdienstelijke 1-1 eindstand in Oosterbeek mocht er zijn, de wereldgoal van de van Ajax gehuurde vleugelspeler Dejan Meleg ook. De twee weken tot de seizoenstart kunnen de Leeuwarders echter nog goed gebruiken voor finetuning en het vinden van antwoorden op cruciale vragen.

Sportmaandag, 28 juli 2014

Heerenveen tankt zelfvertrouwen en haalt Dalgaard

Drachten - Voor de naar schatting 2000 toeschouwers op sportpark Drachtster Bos van Drachtster Boys viel er niet al te veel te genieten, maar de enige treffer van het duel tussen sc Heerenveen en FK Gabala was een fraaie. Met een prima pass bracht spelmaker Hakim Ziyech vlak na rust spits Mark Uth in stelling. De Duitse aanvaller zag zijn schot via keeper Anar Nazirov van Gabala op de lat belanden, maar de doorgelopen Joey van den Berg reageerde attent op de rebound en prikte de bal binnen.

Sportmaandag, 28 juli 2014

SPORT 1 - Brokamp: vrij luie vedette en een equivalent van Best

In de veertiende uitgave van Half 3, dat verschijnt onder auspiciŽn van hoofdredacteur Ruud Doevendans, staat de Limburgse voetballer Willy Brokamp centraal. Hij geldt als een van de vele intrigerende voetbalpersoonlijkheden van de jaren zestig en zeventig; het equivalent van de Noord-Ierse voetballer George Best. De Sneker schrijver Harry Walstra kwam met een sprekend portret van de weerbarstige vedette van het Maastrichtse MVV, die van nature vrij lui was.

Sportmaandag, 28 juli 2014

SPORT 3 - De tere huid van ranke alleskunner Feenstra

Arum - Verwacht niet het zwaar bepantserde omhulsel van een geboren winnaar als Sake Porte of DaniŽl Iseger bij de dit jaar afscheid nemende Marten Feenstra uit Feinsum. De in Berltsum geboren en getogen ranke alleskunner is zijn hele leven bovenmatig gevoelig geweest voor beÔnvloeding van buitenaf, en tegenstanders weten dit. Je zou kunnen spreken van een tere huid, gevoelig voor tegenslag en mentaal altijd balancerend op een smalle evenwichtsbalk van zelfvertrouwen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties