Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 juli 2015.

Economiedinsdag, 28 juli 2015

Boeren zien garantieprijs melk sterk dalen

Leeuwarden - Zuivelconcern FrieslandCampina heeft de garantieprijs voor de maand augustus met 1,5 cent verlaagd naar 28,5 cent per kilo (melkprijzen worden door de fabrieken in kilo's uitbetaald). Voor een gemiddeld veehouderijbedrijf is dat een flinke tegenslag. In ruim een jaar is de kiloprijs met ruim een dubbeltje verlaagd. Dat betekent in een jaar een inkomstendaling van tienduizenden euro's.

Hoofdartikeldinsdag, 28 juli 2015

Turkije verleent strijd tegen IS geen dienst

De succesvolste troepen op de grond in de strijd tegen de terreurbeweging IS zijn de Koerden. Het hopeloos verdeelde Iraakse leger en de troepen van de Syrische president Bashir al-Assad slagen er niet in de opmars van IS te stoppen. Maar met luchtsteun van de westerse coalitie hebben de Koerden in Irak en SyriŽ terrein weten te veroveren op IS. De Syrisch-Koerdische YPG heeft inmiddels twee derde van het Syrisch-Turkse grensgebied in handen en met de verovering onlangs van Tal Abyad hebben de Koerden de belangrijkste aanvoerlijn tussen IS-hoofdstad Raqqa en Turkije afgesneden.

Regiodinsdag, 28 juli 2015

Meer en breder publiek naar de Sneekweek

Sneek - De tachtigste Sneekweek moet een breder publiek aantrekken dan de voorgaande edities. Dat bleek gisteren bij de traditionele persconferentie voor de Sneekweek. Omdat het evenement dit jaar voor het eerst tien dagen duurt worden er ook meer mensen verwacht.

Regiodinsdag, 28 juli 2015

Bosbeheerders maken de balans op van julistorm

Lauwersoog - De storm van zaterdag heeft de natuurorganisaties flink wat extra werk bezorgd. Boswachters en natuurbeheerders trokken gisteren de bossen in om de schade op te nemen. Gevaarlijke situaties werden zoveel mogelijk meteen aangepakt.

Regiodinsdag, 28 juli 2015

Blauwe kiekendief vindt de weg terug naar Terschelling

Terschelling - De blauwe kiekendief is na drie jaar terug op Terschelling. Afgelopen voorjaar waren er drie broedparen op het eiland, meldt Staatsbosbeheer. De natuurorganisatie heeft de ontdekking stil gehouden totdat de jongen waren uitgevlogen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties