Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 augustus 2010.

Hoofdartikelzaterdag, 28 augustus 2010

De eenheid, de verscheidenheid...

De kerkdienst is in meerdere opzichten een bijzondere bijeenkomst. In de eerste plaats wegens het geestelijk en gemeenschappelijk karakter - mensen komen hun huizen uit om met elkaar over God te horen, met elkaar te bidden en te zingen. De kerkdienst is ook bijzonder omdat er mensen bij elkaar komen die naast het geestelijke soms vrijwel niets gemeenschappelijk hebben. Ook in politiek opzicht. Het overtuigde lid van de ChristenUnie zit naast de VVD’er en achter hen zitten een GroenLinks’er en een CDA’er naast elkaar. Over hun politieke keuzes spreken ze niet.

Regiozaterdag, 28 augustus 2010

‘Zwemmen in zee is nu te gevaarlijk’

Harlingen - Het frisse en regenachtige weer levert organisatoren van buitenevenementen veel problemen op. Sommige moeten hun evenement afgelasten, andere nemen maatregelen of houden rekening met minder bezoekers.

Regiozaterdag, 28 augustus 2010

Leeuwarden is erg streng voor werkloze

Leeuwarden - Ongeveer honderd werkloze uitkeringsgerechtigden in de gemeente Leeuwarden worden gestraft omdat zij donderdag niet op een banenmarkt zijn verschenen. Dit tot groot ongenoegen van het Platform een- en tweepersoons huishoudens (PEL).

Regiozaterdag, 28 augustus 2010

Oude stoomtrein Sneek heeft moderne ATB nodig

Sneek - De komst van de stoomtrein tussen Sneek en Stavoren gaat door, maar op het nippertje. Deze winter leek er, na een jarenlange voorbereiding, op het laatste moment een streep door de rekening te gaan. Een extra miljoen bood uitkomst.

Regiozaterdag, 28 augustus 2010

Watertaxi schoolkinderen ligt gevoelig

Ameland - Toen hun dochter toe was aan de hogere klassen van de basisschool, begon huisartsenechtpaar Maters zich te verdiepen in de aanschaf van een jacht. Niet voor dagtochtjes over het wad, die vanaf ‘hun’ Ameland voor de hand zouden liggen. Maar om te zorgen dat hun verstandelijk gehandicapte dochter op tijd zou komen voor school, aan de vaste wal.

Sportzaterdag, 28 augustus 2010

CH Haulerwijk gaat niet door

Haulerwijk Het concours hippique van Haulerwijk gaat vandaag en morgen niet door. Door de hevige regenval van de afgelopen dagen is het terrein zo nat dat de organisatie het niet verantwoord vindt om de dressuur- en springwedstrijden door te laten gaan. Het risico is met het oog op ongelukken en blessures voor het paard onverantwoord, is gistermiddag besloten. Ook zou het parkeren op de terreinen een groot probleem worden. De wedstrijden worden later dit seizoen niet nog eens georganiseerd. De Hallumer Autocross Club is ook genoodzaakt vanwege de slechte weersomstandigheden de 49e Hallumer autocross, die vandaag zou worden gehouden, af te gelasten. Er wordt gekeken naar een nieuwe datum voor de cross.

Sportzaterdag, 28 augustus 2010

Fierljepster Anna Jet Leyenaar, terug van weggeweest

Nee, wat fierljeppen betreft was dit seizoen zeker niet het hoogtepunt uit de loopbaan van Anna Jet Leyenaar. De Sneekse was door uiteenlopende redenen bij lang niet alle wedstrijden van de partij. Maar Leyenaar weet ook dat niet alles in het leven draait om de sport. Ze kreeg er wél een paar andere fraaie ervaringen voor terug. Vandaag denkt de regerend kampioene toch nog op tijd klaar te zijn voor het NK in Buitenpost, het slotstuk van deze fierljepjaargang.

Sportzaterdag, 28 augustus 2010

Venema eerste juniorenljepper met privésponsor

Leeuwarden - Topklasser Bart Helmholt was de eerste die dit seizoen met persoonlijke sponsoring de fierljepsport wist te verrijken. Logisch, hij is een van de boegbeelden van de sport. Maar zelfs bij de junioren doet het fenomeen komend seizoen zijn intrede. Met dank aan een bijzondere samenwerking tussen Friese juniorenrecordhouder Albert-Jan Venema en het nieuwe Fysio 058.

Sportzaterdag, 28 augustus 2010

El Akchaoui gaat niet met een glimlach op bank zitten

Heerenveen - Als het aan Youssef El Akchaoui ligt dan is hij sinds vorige week zaterdag de vaste linksback van sc Heerenveen. Zijn rentree op de velden, na bijna vier maanden blessureleed vanwege een kuitbeenbreuk, smaakte de 29-jarige verdediger naar meer. Veel meer. Te beginnen met de wedstrijd van vanavond tegen zijn oude club, NEC Nijmegen. ,,Ik ga niet met een glimlach op de bank zitten.’’

Sportzaterdag, 28 augustus 2010

Slap Cambuur overtuigt weer niet

Leeuwarden - Winnen deed Cambuur dit seizoen al tweemaal, overtuigen qua spel echter niet. Gisteren tegen AGOVV Apeldoorn moest het allebei dan maar eens gebeuren. Dat lukte de ploeg van trainer Stanley Menzo echter geen moment, met een hopeloze nederlaag tot gevolg.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties