Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 28 augustus 2013.

Cultuurwoensdag, 28 augustus 2013

Syb in musical van De Zonnebloem

Leeuwarden | Zanger Syb van der Ploeg gaat een rol spelen in de musical De Reünie van De Zonnebloem. Ook Loekie Knol, Laura Vlasblom, Stan Limburg en Maaike Widdershoven spelen mee. Dat heeft een woordvoerster gisteren gemeld.

Cultuurwoensdag, 28 augustus 2013

Nieuwe kunstruimte in Leeuwarden

Leeuwarden | Op de Kelders in Leeuwarden opent op 7 september een nieuwe expositieruimte: Ogenblik. In de galerie tonen acht vaste kunstenaars en vier gasten hun werk. De tentoonstellingen wisselen elke vijf weken.

Cultuurwoensdag, 28 augustus 2013

Keunstkrite wil bloemlezing dichter

Twijzel | Stichting Keunstkrite Twizel is een crowdfundingactie begonnen voor de uitgave van een bloemlezing van het werk van Jan Ritskes Kloosterman. In 2014 is het honderd jaar geleden dat deze Friese boer en dichter (vader van Simke Kloosterman) overleed.

Hoofdartikelwoensdag, 28 augustus 2013

Schaliegas en energie in de toekomst

Het kabinet wil onderzoeken of het winnen van schaliegas interessant is voor de staatskas en de Nederlandse economie. Hiervoor zijn proefboringen nodig. Een onderzoek dat deze week bekend werd concludeert dat het zoeken en boren naar schaliegas veilig kan. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) beslist in oktober of er proefboringen kunnen worden gedaan naar schaliegas, nadat een milieueffectrapportage (mer) is gedaan.

Regiowoensdag, 28 augustus 2013

Sluiten velden verrassing voor veel sportclubs

Burgum | Verschillende sportclubs in Tytsjerksteradiel zijn verbaasd met het besluit van de gemeente dat zij de wedstrijdvelden tot volgende week vrijdag niet mogen gebruiken. Zij pleiten ervoor dat de situatie voortaan per club wordt beoordeeld.

Regiowoensdag, 28 augustus 2013

Trouwen voor het oog van heel Harlingen

Harlingen | Zelden zullen er zo veel bezoekers op een bruiloft verschijnen als op dat van Willem Boomstra (34) en Geertje Nagel (31). Om twee uur vanmiddag beloven zij elkaar trouw op het podium in de Voorstraat in Harlingen. Hun trouwplechtigheid vormt daarmee het begin van de Visserijdagen in Harlingen.

Regiowoensdag, 28 augustus 2013

Wetsus weet energie te winnen uit CO2

Leeuwarden | Bij watertechnologisch instituut Wetsus in Leeuwarden is een techniek ontwikkeld om energie te winnen uit CO2. Dat broeikasgas verdwijnt nu in de atmosfeer.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 augustus 2013

PKN zoekt pilotgemeenten voor digitaal archiveren

Utrecht | De Protestantse Kerk in Nederland is op zoek naar gemeenten die willen deelnemen aan een pilot-project digitaal archiveren.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 augustus 2013

Kerkelijk werkers blij met nieuwe nascholing

De Vereniging voor Kerkelijk Werkers (VKW) is blij met de nascholing voor beginnend kerkelijk werkers. ,,Het is een stap vooruit in de emancipatie van de kerkelijk werker.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties