Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 28 augustus 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 28 augustus 2014

Andere discussie over pensioenen gewenst

Nederland heeft ongeveer het beste pensioenstelsel in de wereld. Dat is tenminste de mening van politici en deskundigen. De beleving van gepensioneerden en werknemers is vaak een heel andere. De waarde van het pensioen is bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd voor velen een koude douche. Hoezo, het beste stelsel? Misschien op het niveau van het geheel van regels en inkomsten, maar niet op het niveau van veel individuele mensen.

Regiodonderdag, 28 augustus 2014

Leeuwarden gaat zelf oude panden kopen, opknappen en verkopen

Leeuwarden - Het gaat daarbij om beeldbepalende panden in de binnenstad die nu ofwel niet gebruikt worden, enigszins verwaarloosd zijn of omgebouwd kunnen worden tot woningen. Welke panden de gemeente op het oog heeft, wil wethouder Isabelle Diks niet zeggen, omdat dat mogelijk prijsopdrijvend werkt.

Regiodonderdag, 28 augustus 2014

Stellingwerf College: wel lokalen, geen steun

Oosterwolde - Het Stellingwerf College mag van de gemeenteraad van Ooststellingwerf drie tijdelijke noodlokalen plaatsen. Het is sinds de opening in 2006 al de derde keer dat de openbare school voor voortgezet onderwijs in Oosterwolde extra ruimte nodig heeft. In 2010 is de nieuwbouw uitgebreid met acht lokalen, in 2011 met zes tijdelijke lokalen en op 1 september staan er dus nog eens drie extra lokalen. Steeds zonder financiële steun van de gemeente. ,,Betreurenswaardig", vindt directeur Hennie Broerse dat laatste.

Regiodonderdag, 28 augustus 2014

Steunpunt van zeehondencrèche op Terschelling

Terschelling - Op Terschelling komt mogelijk een steunpunt voor de opvang van zeehonden. Dat meldt directeur Niek Kuizenga van zeehondencrèche Pieterburen. Het betreft een EHBO-post voor gestrande zeehonden, die niet echt ziek zijn, maar alleen moeten aansterken. Zowel de gemeente Terschelling als betrokken burgers hebben de crèche hierover benaderd, aldus Kuizenga.

Regiodonderdag, 28 augustus 2014

Herverdeling WMO-budget treft platteland

Leeuwarden - De herverdeling van het landelijk budget voor de Wet maatschappelijke ondersteuning pakt slecht uit voor de meeste Friese gemeenten op het vasteland. In Kollumerland, Franekeradeel en Heerenveen is er vanaf 1 januari 2016 maar liefst veertig tot negentig euro minder per inwoner te besteden. De betreffende gemeenten zijn behoorlijk geschrokken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties