Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 oktober 2003.

Bijschriftdinsdag, 28 oktober 2003

Hoop op God

Psalm 42:6

Cultuurdinsdag, 28 oktober 2003

Jubilarissen gehuldigd op jubileum Excelsior

Parrega – Tijdens het jubileumconcert van de 110-jarige muziekvereniging Excelsior uit Parrega zijn zaterdag drie jubilarissen gehuldigd: Richold van der Wal, Baukje Plantenga en Jellie Jansen. Alle drie zijn ze een kwart eeuw lid.

Cultuurdinsdag, 28 oktober 2003

Uitslagen KNFM concours Dokkum

Dokkum – Tijdens het majoretteconcours van de KNFM (Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekbonden) in Dokkum zijn zaterdag drie teams naar een hogere divisie gepromoveerd.

Cultuurdinsdag, 28 oktober 2003

‘Hansje Brinker’ in Harmonie

Leeuwarden – Tryater brengt van 16 december tot en met 8 januari de voorstelling It mirakel van Hansje Brinker ten tonele. Gisteren werd het stuk gepresenteerd in de Harmonie. ‘It Mirakel van Hansje Brinker’ is een familievoorstelling gebaseerd op het boek Hansje Brinker or the silver skates .

Economiedinsdag, 28 oktober 2003

Beleggen in China? Emerging Markets

De emerging markets staan de laatste tijd weer volop in de schijnwerpers. Deze zogenoemde ‘opkomende markten’, zijn overal ter wereld te vinden. Zo wordt er vaak een onderscheid gemaakt tussen de emerging markets van Azië, Latijns Amerika en overige gebieden.

Economiedinsdag, 28 oktober 2003

‘Kantorenparken in vijf steden in het Noorden’

Leeuwarden - Vijf steden in het Noorden moeten aangewezen worden als locaties voor kantoorconcentraties. Het gaat daarbij om Leeuwarden, Emmen, Assen, Heerenveen en Drachten. Dat staat in een onderzoek naar de toekomstvisie op werklocaties in het Noorden, in opdracht van werkgeversorganisatie VNO/NCW Noord.

Hoofdartikeldinsdag, 28 oktober 2003

Statussymbool auto…

Nederlanders rijden samen jaarlijks meer dan 5,6 miljoen keer de aarde rond: in totaal 225 miljard kilometer per jaar. We bezitten samen meer dan 6,5 miljoen personenauto’s en we zijn met z’n allen 8,5 uur per week onderweg. Geen wonder dat we van die 8,5 uur een flink deel stil staan in de file, concludeert het Sociaal- en Cultureel Planbureau (SCP) in de gisteren verschenen studie Mobiel in de tijd . Tegen de exorbitante groei van het autogebruik steekt de toename van het aantal kilometers asfalt pover af.

Regiodinsdag, 28 oktober 2003

Schippersinternaten in protest tegen korting

Leeuwarden – De leeftijdsgroephuizen voor schipperskinderen It Roefke in Leeuwarden en Het Kompas in Lemmer gaan medio november naar Den Haag om te protesteren tegen de bezuinigingen. De internaten krijgen volgend jaar 10 procent minder subsidie van het Rijk.

Regiodinsdag, 28 oktober 2003

Verkeerscentrum in 2004 klaar

Drachten – Het verkeerseducatiecentrum (vec) in Drachten wordt in het voorjaar van 2004 geopend. Friese rijschoolhouders zullen hun leerlingen op het vec de bijzondere verrichtingen bijbrengen. Ook is het de bedoeling dat automobilisten en professionele chauffeurs op het vec bijgeschoold worden.

Regiodinsdag, 28 oktober 2003

C1000 Drachten kan al voor de Kerst weer open

Drachten – De door brand beschadigde supermarkt C1000 in de Drachtster wijk De Drait gaat vóór de kerstdagen weer open. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de supermarkt vanaf 7 januari volgend jaar de deuren zou openen. Om toch de belangrijke kerstomzet mee te kunnen pikken, wordt alles in het werk gesteld de winkel voor de feestdagen weer te laten draaien. Dat heeft overleg gisteren tussen de gemeente Smallingerland en de door de brand gedupeerde ondernemers in De Drait opgeleverd.

Regiodinsdag, 28 oktober 2003

De oma die de wereld rondrent

Leeuwarden - Terwijl andere oma’s truien breien voor de kleinkinderen, geeft Rosie Swale (57) uit Wales haar kleinzoon iets anders mee. De wijsheid om altijd zijn dromen na te jagen.

Regiodinsdag, 28 oktober 2003

Fryslân krijgt in december eerste particuliere school

Leeuwarden – Op 1 december gaat de eerste particuliere school voor voortgezet onderwijs in Fryslân open. Huiswerkinstituut RBC in Leeuwarden begint dan met het aanbieden van lessen aan onder meer leerlingen die school voortijdig hebben verlaten en alsnog hun diploma willen halen.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 oktober 2003

‘Doelgericht leven’ in december in winkel

Leeuwarden - Uitgeverij Medema in Vaassen brengt in december het boek Doelgericht Leven van auteur Rick Warren uit. In mei verscheen van de predikant van de Saddleback Church in Californië (VS) al de Nederlandse editie van het boek Doelgerichte Gemeente (Purpose Driven Church) . Binnen vijf maanden zijn hiervan meer dan vierduizend exemplaren verkocht. Het boek is inmiddels toe aan de derde druk. Volgens Henk Medema, directeur van Uitgeverij Medema, is dat ,,meer dan normaal voor een christelijk boek’’. Temeer het niet om een roman gaat, maar een boek over gemeenteopbouw. Wereldwijd zijn er één miljoen boeken van Purpose Driven Church en Purpose Driven Live verkocht.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 oktober 2003

‘Aanpassing interieur is mogelijk’

Leeuwarden - Aanpassing van het interieur van monumentale kerkgebouwen is, in tegenstelling tot wat gemeenteambtenaren en kerkbesturen vaak denken, wél degelijk mogelijk, mits gemotiveerd op grond van liturgische of andere kerkelijk inhoudelijke motieven.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 oktober 2003

‘NBV als de standaardbijbel’

Soesterberg – De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), die 27 oktober 2004 verschijnt, moet een vertaling worden voor kerk én samenleving. Dat zei dr B. Plaisier maandag in Soesterberg op de Alverna-conferentie, belegd door de Raad voor Contact en Overleg betreffende de Bijbel (RCOB) in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG).

Geloof & Kerkdinsdag, 28 oktober 2003

Bisschoppen kiezen voor aparte bijbelvertaling voor liturgie

Soesterberg – De Rooms-Katholieke Kerk in Nederland is niet van plan om de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) te gaan gebruiken als ‘kerkbijbel’ in de liturgie. Dat meldde bisschop A. Hurkmans van Den Bosch maandag bij de presentatie van het derde deel van Werk in uitvoering , in Soesterberg.

Sportdinsdag, 28 oktober 2003

Leeuwarder bokser Ghoren Asatrian mist Nederlandse titel

Leeuwarden - De Leeuwarder bokser Ghoren Asatrian is er gisteren in Rotterdam niet in geslaagd de nationale titel in het weltergewicht (tot 69 kilogram) te pakken.

Sportdinsdag, 28 oktober 2003

Cambuur 2

Emmen – Het beloftenteam van Cambuur Leeuwarden is gisteravond middels een 0-0 gelijkspel in het bekerduel tegen Emmen poulewinnaar geworden.

Sportdinsdag, 28 oktober 2003

Belotenteam van Heerenveen wint uit bij Willem II

Tilburg – Het beloftenteam van Sportclub Heerenveen heeft maandag in Tilburg de hoge positie in de reserve eredivisie waargemaakt.

Sportdinsdag, 28 oktober 2003

Chinese Taipeh is nog ver weg van wereldtitel korfbal

Drachten - Met Nederland als torenhoog favoriet is maandag in Vlissingen een begin (voorronden) gemaakt met de wereldkampioenschappen korfbal. Een van de 16 deelnemende landen is Taiwan, of Chinees Taipeh, zoals ze zichzelf noemen. In sporthal de Drait in Drachten oefende de ploeg maandagavond tegen de gelijknamige Friese overgangsklasser.

Sportdinsdag, 28 oktober 2003

Paul de Lange staat er als hij zijn kans krijgt

Heerenveen – Ook al gaat het leven van een bankzitter niet altijd over rozen; een gulle lach blijft het uithangbord van Paul de Lange.

Sportdinsdag, 28 oktober 2003

Geen gratis chips voor stand-in doelman ‘Nollie’ Zijlstra

Na twee weken van gedwongen rust heeft Zwaluwen 9 zaterdag de competitie weer hervat.

Weerdinsdag, 28 oktober 2003

Morgen regen

Vandaag zonnige perioden en een tot 7 graden oplopende temperatuur. Er waait een matige tot (vrij) krachtige zuid tot zuidwestenwind. Morgen is het eerst droog, maar in de middag of avond volgt regen bij opnieuw 7 graden .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties