Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 oktober 2008.

Cultuurdinsdag, 28 oktober 2008

‘Lida-krante’ ter ere van vijftigste boek van Lida Dykstra

Leeuwarden - Schrijfster Lida Dykstra brengt binnenkort haar vijftigste prentenboek uit; Ik wol gjin broerke! Ter ere hiervan heeft uitgever Bornmeer een speciale ‘Lida-krante’ gemaakt. De krant met onder meer reacties van lezers en voorpublicaties van boeken die nog uitkomen, verschijnt in een oplage van vijfduizend exemplaren.

Economiedinsdag, 28 oktober 2008

‘Varkensvlees is helemaal hip in restaurants’

Doetinchem - Varkensvlees is zijn slechte imago te boven en weer terug op de menukaart. Een stukje varkensvlees, bijvoorbeeld een gegrild hammetje, is helemaal hip in de restaurants. Dat gaat ten koste van het gewone stukje rundvlees, visje of kippetje. Een lapje van de roodbonte koe van eigen bodem doet het weer wel goed. Of een ‘duurzaam’ visje. En daar willen we ook best voor betalen.

Economiedinsdag, 28 oktober 2008

Einde scholingstrajecten in techniek door crisis

Leeuwarden - Doordat de economische vooruitzichten minder positief zijn dan enkele kwartalen terug dreigen veel scholingstrajecten in de techniek te worden stopgezet. Dat zegt Ben Kemna, regiomanager bij werkgeversinitiatief Werk & Vakmanschap. En juist die trajecten moesten de branche behoeden voor een tekort aan bekwaam personeel de komende decennia.

Hoofdartikeldinsdag, 28 oktober 2008

Sterke leider

In deze roerige tijden wordt de roep om een krachtdadige Europese president steeds sterker. De Franse president Nicolas Sarkozy, die dit half jaar voorzitter van de Europese Unie is, bewijst dat Europa als het er op aan komt maar wat graag met ferme hand wil worden geleid. Van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, wordt momenteel maar weinig vernomen. Het is Sarkozy die de toon zet, zowel rond de oorlog in Georgië als nu met de kredietcrisis. Sarkozy roept de ene na de andere topontmoeting van Europese leiders bijeen, bepleit een euro-kopgroep en suggereert zelfs, gezien de heikele economische omstandigheden, het hele volgende jaar aan te blijven als EU-voorzitter.

Regiodinsdag, 28 oktober 2008

Eigen verkeersborden voor Heidepolle

Wolvega - Je moet als automobilist maar net weten dat er tegenwoordig 105 kinderen naar school gaan in het voormalige gebouw van het Bornego College in Wolvega. Na schooltijd rennen ze vaak enthousiast de drukke Sportlaan op - en dat maakt de verkeerssituatie er niet veiliger op, zo zonder waarschuwingsborden, .

Regiodinsdag, 28 oktober 2008

Ama’s fietsen nu veilig door Drachten

Drachten - 120 leerlingen van de Internationale Schakelklas in Drachten kregen gisteren hun verkeerscertificaat. Nuttig en noodzakelijk.

Regiodinsdag, 28 oktober 2008

Burger blijft meepraten over Poortje

Heerenveen - De gemeente Heerenveen gaat door met de werksessies over de komst van de justitiële jeugdinrichting Het Poortje naar een plek aan de noordoostkant van het dorp. De gemeenteraad ziet geen heil in het stopzetten hiervan.

Regiodinsdag, 28 oktober 2008

Cultuur moet zuinig aan doen

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden laat onderzoeken of de grote culturele instellingen in de stad op facilitaire zaken kunnen bezuinigen. Gekeken wordt onder meer naar het energieverbruik en de huur van de verschillende accommodaties

Geloof & Kerkdinsdag, 28 oktober 2008

‘Christus te weinig genoemd in de kerk’

Leeuwarden/Nijkerk - Christus wordt te weinig gepredikt en onderwezen in protestantse gemeenten in de Protestantse Kerk in Nederland. Dat vindt dr. R. Fernhout, emerituspredikant uit Daarle. ,,Je maakt kerkdiensten en zelfs rouwdiensten mee, waarin Jezus Christus een marginale rol speelt en soms helemaal niet genoemd wordt. Als Hij wel wordt genoemd, dan wordt Hij betiteld als een ,,voorbeeldmens, superhumanist, wijsheidsleraar of iets dergelijks’’.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 oktober 2008

Bijna-doodervaring verandert je leven

Het bewustzijn zou in de hersenen gelokaliseerd zijn, maar dat is een hypothese en moet ter discussie gesteld worden, stelde dr. Pim van Lommel gisteren. Hij sprak tijdens de najaarsconferentie van de Bond voor Nederlandse Predikanten (BNP) in Nijkerk.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 oktober 2008

Graaicultuur is zo oud als de weg naar Jeruzalem

Leeuwarden - Op ruim vijftig plaatsen in Fryslân werd gisteravond om exact 19.30 uur de gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan gelezen. In Leeuwarden klonk het verhaal uit het Lucas-evangelie tegelijk in het Chinees, Duits, Engels, Indonesisch, Gronings en Nederlands.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 oktober 2008

‘Jeugdwerker moet zich laten zien aan politici’

Helvoirt - ,,Presenteer je bij de politiek.” Die oproep deed Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie Joël Voordewind aan christelijke jeugdwerkers, gisteren tijdens de conferentie Innov8. Deze driedaagse conferentie voor christelijke professionele jeugdwerkers wordt gehouden door de Evangelische Alliantie.

Sportdinsdag, 28 oktober 2008

Schrijnend exegese-gemis in nieuwe sportbijbel

De uitgever van Meer dan overwinnaars, het Nieuwe Testament met verhalen van Nederlandse topsporters is Sports Witnesses, een christelijke stichting van en voor sporters met als doel de Nederlandse sportwereld te bereiken met het evangelie van Jezus Christus. In de uitleiding van het boek is te lezen dat de in 1986 door oud-Cambuur-speler Ronald Lepez opgerichte organisatie deze missie in de praktijk probeert te brengen ‘door onder meer het toerusten en ondersteunen van (top)sporters, het organiseren van sportkampen, het uitgeven van lectuur en het begeleiden van christelijke sportteams’.

Sportdinsdag, 28 oktober 2008

Sporting Braga werkt zich omhoog

Lissabon Sportinga Braga heeft gisteravond in de Portugese voetbalcompetitie indruk gemaakt tegen het hoog geklasseerde Estrela Amadora. De tegenstander van sc Heerenveen in de UEFA Cup (groep E) won de thuiswedstrijd met liefst 5-0 en nestelde zich daarmee op de vijfde plaats in de hoogste Portugese competitie.

Sportdinsdag, 28 oktober 2008

Derde seizoensnederlaag voor Jong sc Heerenveen

Rotterdam - Jong sc Heerenveen heeft gisterenavond de derde nederlaag van het seizoen geleden. Feyenoord was op sportpark Varkenoord met 1-0 te sterk voor het elftal van trainer Hans de Jong. Het was geen beste wedstrijd in Rotterdam. Verheugend was wel de terugkeer van Reza Ghoochannejhad bij Heerenveen. De aanvaller raakte in augustus, tijdens een oefenduel van sc Heerenveen geblesseerd aan de knie en stond sindsdien buitenspel.

Sportdinsdag, 28 oktober 2008

Geen toegang tot training Heerenveen

Heerenveen - Wie als supporter van sc Heerenveen graag daags voor de wedstrijd een kijkje kwam nemen bij de laatste training, zal de komende tijd een nieuwe bezigheid moeten vinden. Gisteren werd bekend dat pers en publiek voorlopig niet meer welkom is bij de laatste oefensessie voor een duel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties