Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 28 oktober 2011.

Achtergrondvrijdag, 28 oktober 2011

Zonder beleving is jonge generatie weg

Veel meer variëteit in de protestantse eredienst is nodig, bijvoorbeeld in liederen en symboliek. Dat stelde Hans Maat gisteren in Groningen op de studiemiddag Het heilige gebeurt.

Cultuurvrijdag, 28 oktober 2011

Interkerkelijk Burgumer Mannenkoor huldigt leden

Burgum - Liefst 25 leden van het Interkerkelijk Burgumer Mannenkoor (IBM) zijn zaterdag in het zonnetje gezet omdat ze al jarenlang koorzanger zijn; al dan niet bij het IBM. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Burgum.

Cultuurvrijdag, 28 oktober 2011

Frieschepalen en Bakkeveen krijgen nieuwe brassband

Bakkeveen - Fryslân heeft er een nieuwe brassband bij: Brassband Opsterland. Standplaats wordt Bakkeveen, het dorp dat sinds de opheffing van fanfare De Wâldklanken in 2005 geen muziekvereniging meer heeft. In het nieuwe orkest zitten enkele oud-leden van deze fanfare en van de christelijke muziekvereniging Sjofaar uit Frieschepalen. Ook verscheidene muzikanten van fanfares uit de buurt spelen in de nieuwe brassband.

Economievrijdag, 28 oktober 2011

Sneker SelektHuis profiteert van niet gebruikte kavels

Sneek - Ontwerp- en bouwbedrijf SelektHuis in Sneek breidt uit, terwijl het in de bouwsector nog kommer en kwel is. Het bedrijf zegt juist goed in te kunnen spelen op het afblazen van woningbouwprojecten.

Hoofdartikelvrijdag, 28 oktober 2011

De behandeling van Mauro ging echt fout

Het is echt fout gegaan in de Tweede Kamer, gisteren. De politieke strijd om winst en verlies rondom de Angolese jongen Mauro is een moreel dieptepunt. Het debat leek te gaan over het lot van Mauro - hij en zijn pleegouders waren de hele dag en avond aanwezig - maar in werkelijkheid ging het om politieke strategie, om (partij)politieke belangen, om de positie van de coalitie, om angst voor politiek gezichtsverlies en om de gunst van de kiezer. Dat is in moreel opzicht ontoelaatbaar. Dat is misbruik.

Regiovrijdag, 28 oktober 2011

Die eu-klank als bij neus, die is lastig

De kinderen van de familie Tsegay gaan al weer een maand naar de basisschool in Kollum. De Nederlandse woordjes vloeien al vlot uit hun mond.

Regiovrijdag, 28 oktober 2011

Vaker aardbevingen in Noord-Nederland

Loppersum - Groningen gaat een meetnetwerk opzetten om schade door aardbevingen als gevolg van gaswinning in het Noorden in kaart te brengen. Hierbij worden gebouwen binnen en buiten het aardbevingsgebied gevolgd en wordt het mogelijk trillingen aan de oppervlakte te meten zodat beter kan worden beoordeeld of er schade is ontstaan in een bepaald gebied.

Regiovrijdag, 28 oktober 2011

Dan maar met zijn drieën in Middelsee

Stiens - Als Ferwerderadiel niet verder wil met de samenwerking in Middelseeverband, dan moeten Menameradiel, het Bildt en Leeuwarderadeel maar met zijn drieën verder. Dat vinden de coalitiepartijen CDA, FNP en GBL in Leeuwarderadeel.

Regiovrijdag, 28 oktober 2011

Arme kinderen doen iets meer aan sport

Leeuwarden - Arme kinderen doen een beetje meer aan sport- en cultuuractiviteiten dan in 2008, maar niet zoveel als het vorige kabinet had gewild. Het beleid kan nauwkeuriger. Dit concludeert het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) in het onderzoek Kunnen meer kinderen meedoen?.

Regiovrijdag, 28 oktober 2011

Brandweer is in Fryslân lang onderweg

Leeuwarden - Landelijk bezien slaagde de brandweer er vorig jaar in zowat de helft van de woningbranden in om binnen de wettelijke termijn van acht minuten ter plaatse te zijn. In 2005 lag dit percentage nog op 45 procent. Dit blijkt uit cijfers over de brandweer die het Centraal Bureau voor de Statistiek gisteren publiceerde.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 oktober 2011

Adventskalender met gewone Bijbeltaal

Haarlem - Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft een speciale Adventskalender gemaakt waarbij gebruik is gemaakt van teksten uit de Bijbel in Gewone Taal. In deze vertaling, die verschijnt in 2014, worden vooral gewone woorden gebruikt, en de zinnen zijn eenvoudig. De kalender loopt van 1 december en eindigt op 25 december.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 oktober 2011

Restauratie Kerk der Friezen klaar

Rome - Na drie jaar van intensief werken is de restauratie van de Kerk van de Friezen in Rome voltooid. Dat wordt zondag gevierd met een mis, waarin bisschop Ad van Luyn voorgaat. In het bijzijn van de Commissaris van de Koningin van Fryslân, John Jorritsma, en zijn voorganger Ed Nijpels, voorzitter van het bestuur van de Vrienden van de Friezenkerk in Nederland, wordt zondag een gedenksteen onthuld.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 oktober 2011

Instituut kerk moet wakker worden

Lelystad - ,,Wij denken dat de kerk moet worden wakker geschud als instituut om de geweldige potentie die zij in zich draagt, door de leden in te zetten voor het doel waarvoor zij bedoeld is: namelijk een wereld te bereiken met de reddende boodschap van het evangelie’’, zegt Joop Gankema.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 oktober 2011

Bottenbley: gewone kerkdienst is uit

Groningen - De traditionele kerkdienst heeft zijn tijd gehad. Die weet al lang geen rand- en onkerkelijken meer te bereiken. ,,Als ik om me heen kijk in Drachten zie ik dat de traditionele kerkcultuur en de cultuur van niet-kerkelijken immens ver van elkaar af staan”, zei ds. Orlando Bottenbley uit Drachten gisteren

Geloof & Kerkvrijdag, 28 oktober 2011

Zonder beleving is jonge generatie weg

Veel meer variëteit in de protestantse eredienst is nodig, bijvoorbeeld in liederen en symboliek. Dat stelde Hans Maat gisteren in Groningen op de studiemiddag Het heilige gebeurt.

Sportvrijdag, 28 oktober 2011

Heerenveen gelucht na loting: Oss-thuis

Deventer - Opluchting bij sc Heerenveen na de loting voor de achtste finales in de strijd om de KNVB Beker. De Friese club lootte niet alleen een thuiswedstrijd, maar ook nog tegen een ploeg uit de eerste divisie. FC Oss was de ploeg die gisteravond in Deventer uit de koker kwam tijdens de loting.

Sportvrijdag, 28 oktober 2011

Heerenveen loot FC Oss. Gokje: 4-1

Vandaag over Heerenveen-voorzitter Robert Veenstra en zijn uitspraak dat hij gokte op de uitslag tegen Harkemase Boys

Sportvrijdag, 28 oktober 2011

Kramer: ik kom sterker terug dan ooit

Na anderhalf jaar blessureleed staat Sven Kramer (25) voor zijn rentree in de schaatstop. De Fries kende twijfels, maar is nu vastbesloten om terug te keren op zijn oude niveau. ,,Of nog sterker.”

Sportvrijdag, 28 oktober 2011

Het Noorden wil meer Weenings en Westra’s kweken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties