Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 28 oktober 2013.

Hoofdartikelmaandag, 28 oktober 2013

Merkwaardig: liberaal maakt overheid groter

Minister Blok heeft voor enige ophef gezorgd met zijn plannen om schoonmakers in overheidsdienst te nemen, beveiligers in dienst te nemen en koeriersdiensten door ‘nieuw’ overheidspersoneel te laten doen. De plannen passen in het voornemen van de regering om extra zorg te besteden aan mensen met lagelonencontracten. De minister: ,,Het doel is dat medewerkers in de lage loonschalen voldoende baanzekerheid en gezonde arbeidsomstandigheden wordt geboden. Dat doel wordt bereikt door medewerkers in dienst van de rijksoverheid te nemen en door te bewerkstelligen dat medewerkers werkzaam bij bedrijven aan wie de rijksoverheid dienstverlening heeft uitbesteed, in vaste dienst komen.” De brancheorganisatie van schoonmaakbedrijven heeft woedend gereageerd en economen begrijpen niets van de manoeuvre van Blok die de overheid groter maakt.

Regiomaandag, 28 oktober 2013

Kust zet zich schrap voor zware storm

Leeuwarden | De zware storm die vandaag over Fryslân trekt kan ernstige gevolgen hebben, waarschuwen verschillende weerdiensten. Het KNMI heeft voor alle Nederlandse kustprovincies officieel voor extreem weer gewaarschuwd, de zogenaamde code oranje. In Fryslân, vooral in het kustgebied, kunnen zeer zware windstoten een snelheid van wel 140 kilometer per uur bereiken. De storm bereikt rond het middaguur waarschijnlijk zijn hoogtepunt, om in de tweede helft van de middag sterk in kracht af te nemen.

Regiomaandag, 28 oktober 2013

Leefbaarheid en werkgelegenheid speerpunten in De Friese Meren

In de herindelinggemeenten Leeuwarden, De Friese Meren en Heerenveen zijn op 13 november de eerste verkiezingen. Wat vinden de partijen het allerbelangrijkste? Vandaag: De Friese Meren.

Regiomaandag, 28 oktober 2013

Leeuwarden basis voor drones

Leeuwarden | Het besturen van onbemande vliegtuigen (drones) wordt in de toekomst een van de belangrijkste taken van de Vliegbasis Leeuwarden. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) blijft bij haar plan om de besturing van de vliegtuigen, officieel MALE UHV’s, op de Leeuwarder basis te laten plaatsvinden. Vrijdag zei ze al dat Leeuwarden zijn huidige status behoudt en dat er dus geen honderden banen worden geschrapt. Dat vloeit voort uit afspraken van het kabinet in het Herfstakkoord met oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP.

Geloof & Kerkmaandag, 28 oktober 2013

Kritische katholieken blijven kerk trouw

Amersfoort | De taak van de kerkelijke gemeenschap is plaats bieden voor het zoeken naar het heilige. Dat stelde prof. Ruard Ganzevoort, hoogleraar praktische theologie aan de Vrije Universiteit zaterdag op een zeer goed bezocht congres van de Mariënburgvereniging, de vereniging van kritische katholieken, in Amersfoort. Er waren tegen de driehonderd mensen en dat was veel meer dan anders, aldus voorzitter Henk Baars.

Geloof & Kerkmaandag, 28 oktober 2013

Femke Visser is op een grote ontdekkingstocht

In Zuid-Korea begint overmorgen de tiende assemblee van de Wereldraad van Kerken. Femke Visser (28) is de jongste deelnemer uit Nederland. De komende weken vertelt ze in een dagboek over haar ervaringen.

Geloof & Kerkmaandag, 28 oktober 2013

Praat over wat bindt, rest in de kliko

,,Hoe echt is de pijn die we hebben over kerkelijke verdeeldheid?’’ Die vraag stelde dr. ir. Jan van der Graaf zaterdag op slotdag van de Nationale Synode in Dordrecht.

Sportmaandag, 28 oktober 2013

Aris komt er niet aan te pas in Den Bosch

Leeuwarden | Aris Leeuwarden heeft zaterdag weinig eer weten te behalen in het uitduel bij Den Bosch (90-73). In de Brabantse Maaspoort liepen de Leeuwarder basketballers van meet af aan achter de feiten aan en daardoor hadden ze nimmer uitzicht op een overwinning. Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Den Helder van dinsdag, alom gezien als de eerste en succesvolle test, was dit dus een tegenvaller voor de mannen van Ed Molthoff, maar de coach was niet van zijn ŕ propos.

Sportmaandag, 28 oktober 2013

ONS Sneek maakt diepe buiging voor GVVV: 4-0

ONS Sneek-trainer Bert Hollander zei onlangs dat mits zijn ploeg een goede dag heeft, ze van iedere tegenstander in de topklasse kan winnen. Maar, zo voegde hij er aan toe, bij een mindere dag worden de oranjehemden zelf geslacht.

Sportmaandag, 28 oktober 2013

Slag om Stellingwerven tussen Trinitas en Stânfries onbeslist

Boijl | Waar in oost promotie een bonus is, is het in west het richtpunt. Met die wetenschap als uitgangspunt werd gistermiddag in Boijl een tipje van de sluier opgelicht over de daadwerkelijke krachtsverschillen tussen Trinitas (Weststellingwerf) en Stânfries (Ooststellingwerf). Na een potje hartstochtelijk derbyvoetbal in de top van de vierde klasse B was de uitkomst deze: er is geen verschil.

Sportmaandag, 28 oktober 2013

Onverwachte stunt van VC Sneek tegen de titelverdediger

Sneek | De volleybalsters van VC Sneek hebben zaterdagavond voor een stunt gezorgd in de DELA eredivisie. Regerend en tweevoudig landskampioen Sliedrecht Sport werd in de Sneker sporthal na een twee uur durend gevecht in een spannende vijfsetter met 3-2 (25-21, 25-20, 17-25, 19-25 en 15-11) verslagen. Een mooi en onverwacht succes in de vierde speelronde voor de formatie van trainer-coach Petra Groenland.

Sportmaandag, 28 oktober 2013

Van Gaal en de gesloopte jongensdroom

Met open mond zat hij te kijken. Ja, de achtjarige Timo Koningsberger wist ook wel dat hij bij De Wereld Draait Door was uitgenodigd om over zijn spierziekte te praten. Net als Louis van Gaal. Maar de mooie woorden van de voetbaltrainer over een inzamelingsactie voor Spieren voor Spieren ten spijt, Timo had vooral oog voor het verhaal achter de man die het woord voerde. Daar zat een held – de bondscoach – spierziekte of niet.

Sportmaandag, 28 oktober 2013

Krijgt hij de tijd, dan komt ’t wel goed met Verbeek in Duitsland

Gertjan Verbeek is zaterdag begonnen bij FC Nürnberg met een 1-1 gelijkspel tegen Stuttgart. De oud-trainer van sc Heerenveen is na vele clubs in Nederland nu begonnen in de Bundesliga, één van de sterkste Europese competities. In Nederland kreeg de Jubbegaster wel eens kritiek op zijn fysieke trainingen. Past hij daarom beter in de Bundesliga dan in de eredivisie?

Sportmaandag, 28 oktober 2013

Bakker kan tevreden in de spiegel kijken

Daar zat-ie dan, vorige week in het AZ-stadion in Alkmaar. Terwijl de spelers van Cambuur zichzelf aan het einde van de rust nog eens moed inpraatten voor de tweede helft tegen AZ, kon Erik Bakker zijn veters los maken, de schoenen en kousen uittrekken. Net als Oebele Schokker destijds. Beiden gewisseld na een slechte eerste helft. Zaterdagavond nam Bakker revanche op zichzelf.

Sportmaandag, 28 oktober 2013

Jarige Lodeweges krijgt gewenste cadeau: winst

Cambuurtrainer Dwight Lodeweges vierde z’n verjaardag zaterdag met 9620 mensen. Dat aantal toeschouwers zag hoe de ploeg hem trakteerde op een 3-1 zege. Het goede spel was de slagroom op de taart die niet 56 kaarsjes telde, maar 3. Van drie punten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties