Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 januari 2008.

Cultuurdinsdag, 29 januari 2008

‘Friese kunstmarkt wél belangrijk’

Leeuwarden - Nog altijd wordt gedacht dat tijdens de gouden eeuw alleen in steden als Delft en Amsterdam belangrijke kunstschilders actief waren. Dat beeld van de Friese kunstgeschiedenis is onterecht, stelt Piet Bakker uit Amsterdam. Vandaag promoveert hij aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift Gezicht op Leeuwarden, een nieuw overzicht van de Friese schilderkunst in de zeventiende eeuw waar hij in opdracht van het Fries Museum aan werkte. ,,Het is echt niet zo dat er buiten Holland niets gebeurde’’, zegt Bakker.

Hoofdartikeldinsdag, 29 januari 2008

Dierenwelzijn...

Alle aandacht voor dieren, gisteren in de Tweede Kamer, mede naar aanleiding van het beleid voor dierenwelzijn van de minister van landbouw, boerendochter Gerda Verburg. De gesprekken waaierden alle kanten uit, onder meer richting circus. Een deel van de Kamer vindt dat wilde dieren voortaan taboe moeten zijn in de tenten van het volksvermaak. Hoe goed de verzorgers ook voor leeuwen, tijgers of olifanten zorgen: het is onnatuurlijk om deze beesten in stallen en tenten te houden, louter voor het vermaak van mensen, menen Kamerleden.

Regiodinsdag, 29 januari 2008

Werk kanaal opnieuw stilom kevertje

De Veenhoop/Nij Beets - De gemeente Opsterland mag de werkzaamheden aan het Polderhoofdkanaal tussen Nij Beets en De Veenhoop niet hervatten. Dat heeft de rechter in Leeuwarden gisteren bepaald, in een kort geding dat was aangespannen door twee inwoners van De Veenhoop.

Regiodinsdag, 29 januari 2008

Politie voert actie: lopen met oudere

Heerenveen/Wolvega - Een wandelingetje aan de arm van een politieagent. Het overkwam de bewoners van onder meer verzorgingshuis Anna Schotanus in Heerenveen gisteren. Andere agenten verfden het islamitisch gebedshuis in Wolvega. ,,Veel mensen zullen wel blij zijn met onze stakingsacties”, zegt Henk Hartgers van de Friese afdeling van Nederlandse Politie Bond (NPB). De politieagenten voeren actie om meer loon te krijgen, maar gewoon staken zit ze niet lekker, zegt Hartgers. ,,Daarom gaan we gebedshuizen schilderen of uit wandelen met ouderen.” Eerder al ondernamen agenten elders in het land dergelijke acties.

Regiodinsdag, 29 januari 2008

Hulp gescheiden ouders bij vinden van huis

In Nederland wordt ongeveer 38 procent van de huwelijken voortijdig ontbonden, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. Dat komt overeen met zo’n 36.000 huwelijken. Bij zes op de tien scheidingen zijn minderjarige kinderen betrokken. Als de ongehuwd samenwonenden met contracten worden meegeteld, gaan jaarlijks ongeveer zestigduizend Nederlandse stellen uit elkaar. Naar buitenlands voorbeeld wordt op 9 februari in Utrecht een Scheidingsbeurs gehouden. Notarissen, banken, datingbureaus, relatiecoaches en mediators hebben zich aangemeld als standhouder.

Regiodinsdag, 29 januari 2008

Andere peuterplek, zelfde leidsters

Heerenveen - De kinderen die tot aan vorige week naar peuterspeelzaal Het Wulpennest in Heerenveen gingen, kunnen volgende week in andere peuterspeelzalen in de buurt terecht. ,,Een noodoplossing, want iets voor de langere termijn hebben we nog niet”, zegt Vanessa Wever van Kinderwoud, waar Het Wulpennest onder viel. Het gebouw ging dit weekeinde verloren bij een brand en zal niet opnieuw worden opgebouwd.

Regiodinsdag, 29 januari 2008

Fiat voor de campus Wyldemerk

Leeuwarden - De campus Wyldemerk mag er komen. Dat stelt de bestuursrechter in Leeuwarden. De rechter deed gisteren uitspraak in de rechtszaak die was aangespannen tegen de experimentele leef- en leerplaats voor jongeren met gedragsproblemen. Het vonnis houdt in dat het campusterrein kan worden ingericht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties