Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 29 januari 2010.

Cultuurvrijdag, 29 januari 2010

Dichten voor dag en dauw bij Dichtersontbijt

Eén keer heb ik een gedicht mogen ontvangen. Per post, de dag na Valentijnsdag - de afzender was niet erg punctueel, maar dat maakte me niet uit. Een gedicht, voor mij alleen geschreven. Ik vond het wel bijzonder, en of dat gedicht nou goed of slecht was: het was voor mij. Als iemand je op zo’n manier probeert te veroveren, kun je bijna niet anders dan in ieder geval een beetje verliefd worden.

Cultuurvrijdag, 29 januari 2010

Festival Dokk’em Open Air breidt uit

Dokkum - Metal en Hardrock festival Dokk’em Open Air in Dokkum breidt uit met een avond. De vijfde editie van het festival vindt plaats op 11 en 12 juni.

Cultuurvrijdag, 29 januari 2010

Jappie Kuipers stopt met dirigeren

Blije - Dirigent Jappie Kuipers stopt na dertig jaar met actief dirigeren. Hij wil zich verder gaan ontwikkelen op het gebied van muziekonderwijs.

Economievrijdag, 29 januari 2010

Dier en landschap staan centraal bij nieuwe stalvormen

Leeuwarden - Dierenwelzijn en landschappelijke inpassing hebben de doorslag gegeven bij de verkiezing van het beste stalontwerp door studenten. Een ruime loopstal voor melkvee met diverse verhoogde eilandjes met ligboxen werd door de vakjury van het project Stallenbouw 2010 verkozen tot het beste ontwerp. De publieksprijs ging naar een landschappelijk mooier inpasbaar stalontwerp in de vorm van een kop-hals-rompboerderij.

Economievrijdag, 29 januari 2010

TLN: 2010 jaar van de waarheid voor transport

Zoetermeer - De crisis in de transportsector gaat voorlopig nog door. Dit jaar wordt voor veel bedrijven een jaar van overleven of verdwijnen. Dit zegt brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) naar aanleiding van conjunctuuronderzoek onder transportbedrijven. Over het herstel van de transportsector blijken Friese transportondernemers minder positief te zijn dan gemiddeld in Nederland.

Economievrijdag, 29 januari 2010

Biologische boer kan meer gras produceren

Wageningen - Verlenging van het groeiseizoen van grasland is mogelijk in de biologische melkveehouderij. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van Wageningen. Bemesting, andere grassoorten en goed graslandgebruik bieden volgens de onderzoekers voldoende mogelijkheden.

Hoofdartikelvrijdag, 29 januari 2010

Geen paniek over krimp

Hoogleraar Wim Derks was voor Nederland een van de allereersten die de aandacht vestigde op bevolkingskrimp. In 2006 verscheen zijn rapport, met in de titel het woord ‘urgent’, en dat hebben we geweten.

Regiovrijdag, 29 januari 2010

Scholen krijgen geen geld voor onderhoud

Leeuwarden - Gemeenten geven 300 miljoen euro minder aan onderhoud en bouw van scholen uit dan zij daarvoor van het rijk ontvangen. Dat leidt tot achterstallig onderhoud of tot noodinvesteringen. In Fryslân zijn de verschillen per gemeente groot. Heerenveen gaf juist meer uit terwijl Smallingerland de hand op de knip hield.

Regiovrijdag, 29 januari 2010

Onzekerheid bij gemeenten om projecten

Leeuwarden - WoonFriesland trekt zich terug uit het multifunctioneel centrum in Westergeest. Dit maakte het college van B en W van Kollumerland gisteren bekend aan de raad. In heel Fryslân maken gemeenten zich zorgen over hun bouwprojecten. WoonFriesland wil echter nog geen lijstje met afvallers bekend maken.

Regiovrijdag, 29 januari 2010

Eerst de Harkemase Boys, dan de kwaal

Harkema - Hij kent zo’n beetje alle families in Harkema, en iedereen in het dorp kent hem. Na dertig jaar neemt huisarts Hans de Vries vandaag afscheid van zijn patiënten.

Regiovrijdag, 29 januari 2010

Contact met Jan en alleman in Sneek, soms venijnig maar ook humorvol

Sneek - ,,Schitterend. Schitterend, oh, wat prachtig!” Nog-burgemeester van Sneek Arno Brok (41) loopt door de oude Noorderkerk in Sneek waar bouwvakkers de laatste hand leggen aan het interieur van de toekomstige ruimte voor het Centrum voor de Kunsten en het ‘tussentheater’. Lopend tussen de stoeltjes door, overal even voelend, klinkt het steeds weer: ,,schitterend”.

Regiovrijdag, 29 januari 2010

Drachtsters bezoeken president Europa

Drachten - Leerlingen van het Gomarus College uit Drachten hebben gisteren EU-president Herman van Rompuy een welkomstcadeau gegeven.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties