Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 29 januari 2016.

Economievrijdag, 29 januari 2016

Gestage groei Leeuwarder containers

Leeuwarden - ,,Het aantal containers groeit gestaag bij ons. Het mag wat mij betreft nog wel wat sneller gaan. En dan maakt het me niet uit wat er in de container gaat", zegt Willem van der Ark, directeur van het Drachtster MCS (Multimodal Container Service). Naast de terminal in Leeuwarden heeft de containervervoerder nog overslaglocaties in Westerbroek en Meppel.

Hoofdartikelvrijdag, 29 januari 2016

Weer sneuvelt taboe in vluchtelingencrisis

De Europese bewindslieden hebben zichzelf een deadline van twee maanden gesteld om de vluchtelingencrisis op te lossen. Voorzitter Juncker van de Europese Commissie, EU-president Tusk en premier Rutte, dit halfjaar voorzitter van de Europese Unie, zeiden vorige week dat de EU tot de lente de tijd heeft om grip te krijgen op de migratiecrisis. Als er rond die tijd de massale instroom van migranten niet aan banden is gelegd, vrezen zij dat het draagvlak onder het vluchtelingenbeleid is weggevaagd en dat de verworvenheden van de Europese welvaartsstaten in gevaar komen.

Regiovrijdag, 29 januari 2016

Veel Friese schooladviezen alsnog herzien

Leeuwarden - Een havo-advies dat toch uitkomt op vwo, of een vmbo-advies dat bij nader inzien havo moest zijn. Het overkwam vorig jaar 336 Friese scholieren. En daarmee bleek dat het schooladvies van relatief veel achtstegroepers in Fryslân moest worden bijgesteld. Na 1 maart - de datum waarop alle leerlingen een definitief advies kregen voor de middelbare school - werd dit bij 4,3 procent van de leerlingen (in totaal 7785) nog aangepast. Landelijk werd het advies herzien bij een beduidend lager percentage leerlingen: 3,2 procent. Dat blijkt uit gegevens over het schooladvies van onderwijsinstantie DUO.

Sportvrijdag, 29 januari 2016

Heerenveen kraait victorie in de Kuip

Voor de tweede keer in de clubhistorie pakte sc Heerenveen gisteravond in de Kuip een competitiezege. Het werd een 1-2 zege voor de formatie van trainer Foppe de Haan, die daar nooit eerder won.

Sportvrijdag, 29 januari 2016

Eerste bekerwinst sinds 2002, ooit zal het Flyers toch lukken?

Hunkeren. Val Dale´s woordenboek meldt er het volgende over: 'hun·ke·ren (hunkerde, heeft gehunkerd); 1. sterk verlangen. Wie niet beter weet, zou bijna denken dat het woord en diens betekenis speciaal voor ijshockeyclub Flyers uit Heerenveen zijn uitgevonden. Het Friese bolwerk wacht al meer dan drie decennia op de eerste landstitel en de laatste bekerwinst dateert van 2002. Zoals wel vaker in de afgelopen jaren geldt Flyers dit seizoen als een kandidaat voor één van beide prijzen, of misschien wel allebei. Missie nummer één: morgenavond in Eindhoven de nationale beker winnen ten koste van Geleen.

Sportvrijdag, 29 januari 2016

Cambuur zag deal afketsen en zet zoektocht voort

Leeuwarden - SC Cambuur was gisteravond dicht bij het vastleggen van een nieuwe speler. Op het laatste moment ketste de deal echter af, zo meldden doorgaans zeer goed geïnformeerde bronnen aan het Friesch Dagblad. Volgens de club is het ,,onzin", zo liet ze gisteravond laat nog weten. De speler in kwestie - naam onbekend - besloot naar verluidt echter om voor een andere club te kiezen. De zoektocht naar versterking is hoe dan ook in volle gang.

Sportvrijdag, 29 januari 2016

Cambuur informeert naar Tighadouini

Leeuwarden - SC Cambuur heeft geïnformeerd naar de mogelijkheid om Adnane Tighadouini voor de rest van het seizoen te huren van het Spaanse Málaga. De 23-jarige Marokkaanse aanvaller is bij club uit de Primera División op een zijspoor beland. Hij zat eind november voor het laatst bij de selectie en mag uitgeleend worden. Tighadouini werd in het seizoen 2012-2013 al eens door Cambuur gehuurd van Vitesse en werd met de Leeuwarders toen kampioen van de eerste divisie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties