Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 29 november 2012.

Cultuurdonderdag, 29 november 2012

Nieuwe galerie Efterom in Snakkerburen

Snakkerburen | In Snakkerburen opent op 15 december een nieuwe galerie. Bij Galerie Efterom zal werk te zien zijn van gevestigde en beginnende kunstenaars, zo meldde eigenaar en keramist Jikke van de Waal-Bijma gisteren.

Cultuurdonderdag, 29 november 2012

Tweede druk voor bloemlezing Abma

Leeuwarden | Van de bundel Troch eigen lânskip verschijnt een tweede druk. Dat heeft uitgeverij Wijdemeer in Leeuwarden gisteren bekendgemaakt.

Cultuurdonderdag, 29 november 2012

Weer editie Freeze on Friday in Drachten

Drachten | Het gratis binnenstadfestival Freeze On Friday vindt dit jaar weer plaats in Drachten. Dat heeft Friesland Pop gisteren gemeld. Het festival, dat ooit ontstond als voorproefje op het Freeze Festival in Leeuwarden, had drie jaar geleden voor het laatst een Drachtster editie.

Economiedonderdag, 29 november 2012

Werk incassobedrijf AFI naar Vesting Finance

Leeuwarden | De incassoportefeuille van het failliete Algemeen Financieel Incassobedrijf (AFI) in Leeuwarden is overgenomen door Vesting Finance Incasso. Het landelijke bureau, met ook een Heerenveense vestiging, heeft afspraken gemaakt met de curator. Doel is een volledige overname. Voor de vele opdrachtgevers verandert er nu weinig. AFI had steeds meer moeite incasso’s te innen en dat brak het bedrijf op. Voor de 24 ontslagen werknemers is het hopen op een plekje bij Vesting.

Economiedonderdag, 29 november 2012

Uitstel landbouwbeurs in het WTC

Leeuwarden | De tweejaarlijkse Noord-Nederlandse Landbouwbeurs in het WTC Expo in Leeuwarden wordt een jaar uitgesteld naar december 2014. Dat heeft de organisatie van het evenement vandaag bekendgemaakt. Belangrijk argument is het beter spreiden van de verschillende agrarische beurzen in Noord-Nederland. Het evenement valt hiermee niet meer in dezelfde periode als de Landbouwvakbeurs in Assen, waardoor exposanten betere mogelijkheden hebben om zich op beide beurzen te profileren.

Hoofdartikeldonderdag, 29 november 2012

Het nuanceren van gespierde taal

Het waren opmerkelijke woorden die de PvdA-Kamerleden Jeroen Recourt en Ahmed Marcouch deze week spraken over veiligheid in Nederland. De overheid zou niet alleen criminaliteit keihard moeten aanpakken met de laatste jaren gebruikelijke gespierde taal, maar ook moeten beseffen dat je met eenmaal gestrafte ex-daders weer verder moet. Bij een goed beleid van Justitie hoort ook dat mensen die in de fout gaan worden begeleid om terug te keren in de samenleving. En dat de overheid niet alleen moet doen aan repressie maar ook aan preventie, dus het voorkomen van criminaliteit.

Regiodonderdag, 29 november 2012

Met culturele speeltuin krijgt Bears er een attractie bij

Bears | Een replica van Uniastate is er al. De originele poort van deze state is bewaard gebleven en wordt momenteel zelfs opgeknapt. In de dorpskerk is een permanente expositie over stinzen en staten te zien. En nu krijgt Bears er nog een attractie bij: een Kultuerboartersplak. Een speeltuin die de verbeelding stimuleert en waar de speeltoestellen net even anders dan anders zijn.

Regiodonderdag, 29 november 2012

Bevorder Nedersaksisch tot gewoon schoolvak

Leeuwarden | Het mediabeleid en onderwijs zouden ook moeten worden opgenomen in de nieuwe Friese taalwet. Dat schrijft de Raad van Europa in Straatsburg in haar vierde rapport over het toepassen van het handvest voor de regionale en minderheidstalen door de Nederlandse overheid.

Regiodonderdag, 29 november 2012

Mogelijk maar vier man op brandweerauto

Sneek | Brandweerwagens kunnen in de toekomst mogelijk al uitrukken met vier vrijwilligers, in plaats van het huidige minimum van zes. De Veiligheidsregio Fryslân wil kijken of de brandweer op deze manier sneller ter plaatse kan zijn wanneer ergens een brand is gemeld. Elders in Nederland, zoals in Flevoland, wordt al gewerkt op deze manier.

Regiodonderdag, 29 november 2012

Fryslân maakt meer ruimte voor molens

Leeuwarden | De provincie Fryslân maakt ruimte voor de plaatsing van windturbines die gezamenlijk maximaal 525 megawatt (MW) kunnen opwekken. Dat maakte gedeputeerde Hans Konst gistermiddag bekend in Provinciale Staten.

Geloof & Kerkdonderdag, 29 november 2012

Beeldenmarkt in Radboudtsjerke Jorwert

Jorwert | De Radboudtsjerke van Jorwert staat komend weekend opnieuw vol heiligenbeelden. De heiligenbeeldenmarkt is een initiatief van een groep verzamelaars, samen met de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Vorig jaar liep het storm bij de verkoop.

Geloof & Kerkdonderdag, 29 november 2012

Oproep: eenheid moet geen navelstaarderij zijn

Leeuwarden | De focus op eenheid in de christelijke kerk moet geen ‘binnenkerkelijke navelstaarderij zijn’. ‘De kerk is geroepen een contrasterende gemeenschap te zijn. Openheid en het doorbreken van sociale grenzen zijn fundamenteel voor de gemeente van Jezus Christus. Het hoort in het DNA van de kerk dat mensen, ongeacht hun achtergrond, verleden, familie, etniciteit of welk kenmerk dan ook, op elkaars levens betrokken zijn.’

Sportdonderdag, 29 november 2012

Bergsma vervangt Kramer bij Team Pursuit

Astana | Jorrit Bergsma uit Aldeboarn zal aankomend weekeinde bij de World Cup in Astana Sven Kramer vervangen op de Team Pursuit. De rijder van BAM rijdt samen met Jan Blokhuijsen en Koen Verweij, de twee die de vorige keer in samenwerking met Kramer goud wisten te veroveren bij de World Cup in Heerenveen. Manager Arie Koops heeft Ted Jan Bloemen aangewezen als reserverijder.

Sportdonderdag, 29 november 2012

Verfrissend individualisme

,,In het eerste kwartier krijgen we een aantal honderdprocentkansen. Die benutten we niet. Dan krijg je uit een standaardsituatie zo’n knullig doelpunt tegen en loop je achter de feiten aan. In de slotfase moet zo’n balletje net een keer goed vallen. Als zij de wedstrijd dan op slot gooien uit een counter, gaan bij ons de koppies hangen. We hebben vandaag tegen ons zelf gevoetbald. Gelukkig heb ik ook dingen gezien waar we mee verder kunnen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties