Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 29 november 2013.

Hoofdartikelvrijdag, 29 november 2013

De dieprode kleur van Provinciale Staten

Om nu te zeggen dat Provinciale Staten dagelijks onderwerp van gesprek is bij de inwoners van de verschillende provincies, is overdreven. De bestuurslaag staat in tussen het mediageweld van de landelijke politiek en de kleinschaligheid van de gemeenteraden en is vaak vrijwel onzichtbaar. In Fryslân is dat nu even anders, bijvoorbeeld omdat de provincie veel geld te besteden heeft vanuit de zogeheten Nuongelden, het geld dat is verkregen uit de verkoop van de aandelen van het energiebedrijf. En sinds enkele maanden is er aanleiding voor aandacht voor de bestuurslaag in verband met de perikelen rondom de toekomst van Thialf in de internationale schaatswereld.

Regiovrijdag, 29 november 2013

Vlielandse actie hielp al 950 Filipijnse families

Leeuwarden | ,,De mensen zijn ongelooflijk veerkrachtig, veel bedrijven zijn bijna weer als gewoon bezig, de haven in Roxas City functioneert weer, het vliegveld is weer bruikbaar en de elektriciteit draait weer aardig.” In de Filipijnse provincie Capiz, op het eiland Panay, worden voorzieningen weer zo veel mogelijk opgebouwd na de tyfoon, vertelt provinciemedewerker Jitske Stavenga. Fryslân beschouwt Capiz als zusterprovincie. Stavenga bezocht het gebied eerder dit jaar samen met collega Oeds Bijlsma in het kader van een ontwikkelingsproject. De twee houden sindsdien contact met hun Filipijnse collega-ambtenaren in de provincie.

Regiovrijdag, 29 november 2013

Ambtelijke top Heerenveen flaterde in e-mailgate

Heerenveen | De ambtelijke top is verantwoordelijk voor de fouten die zijn gemaakt in het onderzoek naar lekken vanuit het gemeentehuis van Heerenveen. Het scannen van uitgaand e-mailverkeer was een te zwaar middel, en ten onrechte is niet gecheckt of daarmee het eigen protocol wel is nageleefd. Dat concludeert het onafhankelijk onderzoeksbureau Bing in een gisteravond openbaar gemaakt rapport.

Regiovrijdag, 29 november 2013

Gerrie van The Voice houdt van een beetje soul

Stiens | ,,Ik ben nog wel zenuwachtig als ik op moet, maar als ik er dan weer sta voelt het lekker.” De 29-jarige Gerrie Dantuma uit Stiens is er klaar voor: vanavond staat ze op het podium in de laatste liveshowronde van tv-talentenjacht The Voice of Holland. Met vijftien andere kandidaten strijdt ze om een plek in de kwartfinale. De afgelopen dagen was ze bijna vaker in de studio in Hilversum te vinden dan thuis. ,,We hebben de single opgenomen die we in de liveshow gaan zingen, er zijn filmpjes gemaakt, we zijn in de styling geweest. Het is heel druk, maar ook heel leuk om mee te maken.”

Regiovrijdag, 29 november 2013

Waddengebied is beter af met één beheerder

Harlingen | Het beheer van het waddengebied is niet goed geregeld. Er zijn te veel partijen bij betrokken. Bovendien laat de samenwerking tussen die partijen te wensen over. Dit gaat ten koste van de natuurontwikkeling in het gebied. Het rijk zou het natuurbeheer onder moeten brengen bij één organisatie. Dat staat in een rapport van de Algemene Rekenkamer dat gisteren werd gepubliceerd.

Regiovrijdag, 29 november 2013

Ambtelijke top Heerenveen flaterde in e-mailgate


Geloof & Kerkvrijdag, 29 november 2013

Synode velt oordeel over Kerk en Wereld

Utrecht | Wordt Stichting Kerk en Wereld opgeheven als zelfstandige stichting en geïntegreerd in de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk? Over die vraag buigt de Kleine Synode zich vandaag opnieuw. Scriba Arjan Plaisier meent dat er voldoende waarborgen zijn voor Kerk en Wereld voor de toekomst.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 november 2013

Joop Gankema luidt noodklok over tieners die kerk verlaten

Er is sprake van ,,een dijkdoorbraak in Nederland’’ als het gaat om tieners die de kerk verlaten. Het zijn er driehonderd per week, aldus Joop Gankema. ,,Als we nu niets doen, verliezen we de kerk.’’

Sportvrijdag, 29 november 2013

Cambuur boekt ook naast veld kleine winst

Leeuwarden | SC Cambuur heeft in het kampioensseizoen 2012/2013 ook naast het veld winst geboekt. Juist door de hoge premielast na het behalen van de titel in de eerste divisie is de netto winst beperkt gebleven: 28.000 euro. De kampioenspremies voor spelers en trainers hebben het resultaat gedrukt. Ook vielen de inkomsten aan het einde van het seizoen tegen omdat er veel uitwedstrijden werden gespeeld. Het is het derde jaar op rij dat Cambuur winst boekt.

Sportvrijdag, 29 november 2013

Cambuur oefent tegen oud-speler Tim Bakens

Leeuwarden | Tim Bakens keert op zondag 12 januari voor even terug in het Cambuurstadion. De verdediger, vorig jaar een sterkhouder in de kampioensploeg van de Leeuwarders, speelt op die dag met eerstedivisonist De Graafschap een oefenduel tegen Cambuur. Bakens leek dit seizoen eerst nog bij Cambuur te blijven, maar opteerde uiteindelijk voor een contract bij de ploeg uit Doetinchem. Met die ploeg staat hij op dit moment vijfde. Het duel begint om half drie.

Sportvrijdag, 29 november 2013

Kruiswijk kan tegen Eagles mijlpaal bereiken

Heerenveen | Verdediger Arnold Kruiswijk van sc Heerenveen kan zaterdagavond een mijlpaal bereiken. Indien trainer Marco van Basten de 29-jarige Kruiswijk opstelt in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles dan betekent het dat Kruiswijk voor de 250e keer een competitiewedstrijd speelt in het betaalde voetbal. De verdediger debuteerde in september 2002 namens FC Groningen tegen FC Utrecht. Via Anderlecht en Roda JC belandde hij in de zomer van 2010 in Heerenveen.

Sportvrijdag, 29 november 2013

Aris toont ondanks verlies eerste tekenen van herstel

Leeuwarden | Aris Leeuwarden heeft gisteren weer een voorzichtige eerste proeve van bekwaamheid afgelegd. In het thuisduel met Leiden moesten de basketballers van coach Ed Molthoff uiteindelijk duidelijk hun meerdere erkennen in de landskampioen (78-94), maar de achtste nederlaag op rij ging nu eens gepaard met opgeheven hoofden.

Sportvrijdag, 29 november 2013

COLUMN: Ellende met een olympisch pluspuntje

Heerenveen, Calgary, Salt Lake City: het schaatsseizoen is pas een paar weken oud en toch zijn we al de halve wereld over gereisd. Sporter en globetrotter, in ons bestaan zijn die woorden haast synoniem. En dan heb ik alle zomerse trainingskampen in Duitsland, Oostenrijk en Italië nog niet eens meegerekend. Met het oog op goede prestaties tijdens de Spelen is reizen noodzaak.

Sportvrijdag, 29 november 2013

Sporre: we gaan Wieling als bruggenbouwer missen

Heerenveen | Gaston Sporre, interim-directeur bij sc Heerenveen, zegt het vertrek van Wiebe Wieling als voorzitter van het stichtingsbestuur te betreuren. ,,Het is spijtig dat we hem moeten missen. Hij vervulde de functie van bruggenbouwer tussen twee partijen prima.”

Sportvrijdag, 29 november 2013

RvC: volgende week meer duidelijkheid bij sc Heerenveen

Heerenveen | Met het opstappen van stichtingsbestuurvoorzitter Wiebe Wieling verliest Heerenveen een man die bekend staat als verbinder. Nu hij er binnen dat bestuur niet in is geslaagd eenheid te bereiken over de benoeming van een nieuwe directie lijkt het stichtingsbestuur lijnrecht tegenover de ondernemingsraad (or) van Heerenveen te staan. Nog geen half jaar na het vertrek van directeur Robert Veenstra heerst er weer bestuurlijke onrust in het Abe Lenstra Stadion.

Sportvrijdag, 29 november 2013

Juridische strijd dreigt rond sc Heerenveen

Heerenveen | Als de benoeming van het one tier board tegen de zin van de ondernemingsraad (or) wordt doorgevoerd, dreigt een juridische strijd bij sc Heerenveen. Het conflict rondom de nieuwe directie kreeg gisteren een nieuwe wending met het opstappen van stichtingsbestuurvoorzitter Wiebe Wieling. Hij zag geen kans de or en de rest van het bestuur op een lijn te krijgen in deze kwestie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties