Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 29 december 2006.

Hoofdartikelvrijdag, 29 december 2006

Afvallen als goed voornemen...

Tegen oud en nieuw gaan mensen zich van alles voornemen. Vooral dingen die ze nu niet doen en eigenlijk wel zouden moeten of willen doen. Ieder jaar wordt er onderzoek gedaan - voor wat dat waard is - naar het meest voorkomende voornemen. Dat is nu: afvallen. We zagen het al in de folders en in advertenties: afvallen is helemaal in. Deels zijn daar goede redenen voor. Bij veel te veel jongeren wordt vetzucht geconstateerd. De combinatie van weinig bewegen en te veel ongezond eten (snoep, chips) zorgt voor alarmerende signalen over de verslechterende gezondheid van veel jongeren. Er zijn duizenden kinderen die, ook al zouden ze vanaf nu sober eten en veel bewegen, al schade hebben opgelopen. Deskundigen zijn somber over de gevolgen van de leefwijze van veel Nederlanders, allerlei welvaartsziekten komen op ons af. Die bezorgen mensen veel last, ongemak, beperkingen en pijn. En de kosten van de gezondheidszorg nemen extra toe.

Regiovrijdag, 29 december 2006

Politie pikt veel minder vuurwerk in

Leeuwarden - De politie heeft in Noord-Nederland veel minder illegaal vuurwerk en illegaal opgeslagen legaal vuurwerk in beslag genomen dan vorig jaar. Sinds september is er door het Interregionaal Vuurwerkteam zon tienduizend kilo vuurwerk uit de handel gehaald in het Noorden.

Regiovrijdag, 29 december 2006

Alles kwijtgeraakt in de vlammenzee

Heerenveen - Het was flink schrikken voor Stijn Tetteroo. De 20-jarige student van het Cios werd gisterochtend ineens uit zijn bed gebeld door zijn huisbaas. ,,Ze zei: Je kamer is afgebrand, en de rest van het gebouw ook. Het duurde even voor tot me doordrong wat er gebeurd was. Al snel werd bekend dat de politie ervan uitgaat dat de brand is aangestoken; naar de dader wordt gezocht.

Regiovrijdag, 29 december 2006

De vissersramp hoort gewoon bij dit dorp

Paesens-Moddergat - Het is eigenlijk vanzelfsprekend dat de ramp herdacht wordt, vindt Willem Groenia uit Moddergat. Iedereen in zijn woonplaats en buurdorp Paesens heeft eigenlijk maar n associatie bij het woord ramp, en dat is die van bijna 125 jaar geleden.

Regiovrijdag, 29 december 2006

Carbidschieten beperkt

Leeuwarden - In enkele Friese gemeenten wordt het carbidschieten dit jaar beperkt. In Ferwerderadiel en Wnseradiel mag gedurende een kortere periode geschoten worden, omdat oudejaarsdag op een zondag valt. Opsterland heeft aangekondigd strenger op het knallen toe te zien. De meeste gemeenten handhaven de bestaande regels.

Regiovrijdag, 29 december 2006

En rotje kan funest zijn voor hulphond

Leeuwarden - ,,Ze gooien met zon rotje van drie cent de hele opleiding van een geleidehond weg. Dan praat je wel even over dertigduizend euro. Pats! Weg!

Geloof & Kerkvrijdag, 29 december 2006

Nieuwe koers Werkgroep Kerken en Mensen met een Verstandelijke Handicap


Geloof & Kerkvrijdag, 29 december 2006

New Wine-conferentie verhuist

Leeuwarden - De New Wine Zomerconferentie verhuist naar Biddinghuizen. Dat heeft New Wine Nederland gisteren bekendgemaakt. Reden is dat het terrein van de Paasheuvel in Vierhouten te klein wordt. Gemiddeld kwamen er zon achthonderd daggasten en tussen de 1800-2200 weekgasten naar de New Wine-conferentie.

Weervrijdag, 29 december 2006

Regen

Het blijft vanmiddag droog met maxima rond 6 graden en een stevige zuidelijke wind. Morgen krijgen we te maken met regen en een harde tot stormachtige zuid tot zuidwestenwind aan zee. Het wordt 8 9 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties