Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 29 december 2010.

Cultuurwoensdag, 29 december 2010

Blřf begint zijn nieuwe clubtour in Leeuwarden

Leeuwarden - De Zeeuwse band Blřf toert in het voorjaar langs verschillende zalen in het land met de Alles blijft anders clubtour. De minitournee begint op 10 februari met een concert in Muziekcentrum Schaaf in Leeuwarden. Dat heeft MBN Producties, met Stichting Het Podium organisator van het concert in Leeuwarden, gemeld.

Cultuurwoensdag, 29 december 2010

Popmuzieklessen op basisschool in Tjalleberd

Tjalleberd - Kinderen van obs De Streek in Tjalleberd krijgen vanaf januari elke week popmuziekles op school. Het project StreekPOP is een samenwerking tussen de basisschool en centrum voor de kunsten Ateliers Majeur. Dat heeft een woordvoerder gisteren gemeld.

Cultuurwoensdag, 29 december 2010

Boek en strip over Leeuwarder moord

Leeuwarden - Aed Levwerd brengt in februari een boek uit over een moord die in de jaren dertig werd gepleegd in Leeuwarden. Dat heeft een woordvoerster Saakje Zijlstra van de Leeuwarder historische vereniging gemeld. In het boek, Het tubetje van Cath getiteld, staan een ballade en een verhaal van Hylke Tromp en een strip door Richard Bos en Charles Guthrie.

Economiewoensdag, 29 december 2010

Tientallen Friese brievenbussen door TNT verwijderd

Leeuwarden - TNT is gisteren begonnen met het weghalen van circa vierduizend brievenbussen die het risico lopen met vuurwerk te worden opgeblazen tijdens oudejaarsnacht. In Fryslân gaat het om enkele tientallen. Dat liet het postbedrijf weten.

Hoofdartikelwoensdag, 29 december 2010

Het energielabel...

Stevige taal van minister Donner over het energielabel, vlak voor Kerst. Het energielabel voor woningen wordt nu echt verplicht. Er is over ruim een jaar geen ontkomen meer aan. Woningen moeten al sinds 2008 van zo’n label voorzien zijn als ze van eigenaar of bewoner wisselen. De labels variëren van A tot en met G, met bijbehorende kleuren die verlopen van groen naar rood, waarbij A (donkergroen) staat voor zeer zuinig.

Regiowoensdag, 29 december 2010

Gratis leenschaatsen en chocomel voor vijftig cent

Wintersportclub Bilgaard organiseert de hele winter schaatsactiviteiten op het Taniameer in Leeuwarden

Regiowoensdag, 29 december 2010

Besluit NMa hoeft geen simpel ja of nee te zijn

Leeuwarden - Achmea en De Friesland hopen morgen op een eenvoudig ‘ja’ van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) op de vraag of ze mogen fuseren, maar die duidelijkheid hoeft er niet per se te komen. ,,De vraag die we beantwoorden is of er een vergunning nodig is voor de fusieplannen”, zegt Pauline Gras van de NMa. ,,Het kan zijn dat we vinden van niet. Dan kunnen ze gerust samengaan. De andere optie is dat er wel een vergunning vereist is.”

Regiowoensdag, 29 december 2010

Vooral in eerste half jaar veel misdaad

Leeuwarden - Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden had het dit jaar vooral druk in het eerste half jaar. Hieronder een overzicht van de - volgens het OM - grotere zaken van 2010.

Regiowoensdag, 29 december 2010

In Fryslân gaan meeste duiken door

Leeuwarden - Bijna alle geplande nieuwjaarsduiken in Fryslân gaan tot nu toe door. Alleen de nieuwjaarsduiken in Leeuwarden, Lemmer en bij Oudemirdum zijn afgelast. Volgens de organisatoren is het op die plaatsen onverantwoord om op 1 januari een duik in het ijskoude water te nemen.

Regiowoensdag, 29 december 2010

Fryslân heeft opnieuw iets meer inwoners

Leeuwarden - Fryslân heeft er dit jaar 1081 inwoners bij gekregen, in vergelijking met vorig jaar. Begin 2010 had de provincie 646.388 inwoners, nu zijn dat er 647.469. Net als in voorgaande jaren is de bevolking toegenomen, al is ook duidelijk te zien dat in de dertien gemeenten de krimp toeslaat.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 december 2010

Taizé: een wereld van culturen bijeen in Rotterdam

Rotterdam - Naast tienduizend Nederlanders, zijn er twintigduizend jongeren uit tal van andere Europese landen voor Taizé in Rotterdam. Onder meer uit Polen (ruim 6000 jongeren), Rusland (250), Litouwen (600), Kroatië (1300), Frankrijk (1300), Italië (1200) en Portugal (1300). Enkele jongeren vertellen over hun motivatie.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 december 2010

‘Wij moeten zoeken naar vreugde’

Rotterdam - Frčre Alois, de leider van de Taizé-gemeenschap, roept jongeren op de komende dagen te zoeken naar vreugde. Dat zei hij gisteravond in een volgepakt Ahoy bij de opening van de 33e Europese Taizé-bijeenkomst in Rotterdam.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 december 2010

Tribunes van Ahoy vol voor God

Rotterdam - Het was een ongekend gezicht dat Ahoy in Rotterdam gisteren liet zien: tribunes vol jongeren, bijeen rond het geloof. Dit keer dus niet voor de muziek van sterren als Shakira, U2 of andere idolen, maar voor God en om samen hun geloof te beleven.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties