Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 29 december 2011.

Economiedonderdag, 29 december 2011

Onderzoek bij negen boeren in Fryslân

Schmallenbergvirus

Hoofdartikeldonderdag, 29 december 2011

De dictatuur van de wil van het volk

De reactie van Geert Wilders op de kersttoespraak van koningin Beatrix was typisch voor de PVV-leider. Via Twitter vroeg hij zich af of de vorstin ‘stiekum’ lid was geworden van GroenLinks. Steeds als hij iets hoort dat hem niet zint of politiek gezien niet uitkomt dan laat hij dat terugslaan naar degene die hem in zijn optiek heeft aangevallen. Zo is het staatshoofd al menig keer het doelwit geweest van Wilders’ gram.

Regiodonderdag, 29 december 2011

Universiteit van Groningen trok vrouwen voor

Groningen | De Rijksuniversiteit Groningen is op de vingers getikt door de Commissie Gelijke Behandeling. Bij de benoeming van twaalf vrouwen tot hoogleraar zijn mannen gediscrimineerd.

Regiodonderdag, 29 december 2011

Ruzie over koers bij behoud wetterhoun

Leeuwarden | Het plan om de wetterhoun te redden door zes andere hondensoorten in te kruisen, moet van tafel. Als het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen (NVSW) het voorstel van de eigen fokadviescommissie niet zelf terugneemt, dan moeten staatssecretaris Henk Bleker (Natuur) of de Tweede Kamer ingrijpen.

Regiodonderdag, 29 december 2011

Voor ‘Mid Frieslander’ is het doek gevallen

Grou | Nieuwsblad De Mid Frieslander bestaat niet meer. Het laatste nummer van de krant verscheen dinsdag. De Mid Frieslander viel vanaf 1978 iedere week bij de abonnees op de mat en werd maandelijks huis aan huis in Boarnsterhim en wijde omgeving verspreid.

Regiodonderdag, 29 december 2011

Midwinterse verrassing: de alamanda bloeit in de Tropische Kas in Beetsterzwaag

Beetsterzwaag | ,,Verdraaid zeg, hij bloeit!” Andrys Pebesma slaat steil achterover, terwijl hij als vrijwilliger toch wekelijks in de tropische kas te vinden is. Nu, tijdens de Midwinter Tropentrip, wordt hij door een gast gewezen op een prachtige gele bloem, helemaal boven in de kas in de overtuin van het Lycklamahûs in Beetsterzwaag. De bloem heeft zich half verscholen achter een stuk gaaswerk.

Geloof & Kerkdonderdag, 29 december 2011

Houden aan verhoging van preekbeurt naar 120 euro

Utrecht | Kerkrentmeesters en predikanten moeten zich houden aan de verhoging van het preekbeurtenvergoeding in 2012. Dat schrijft directeur Sjaak Verwijs van de Bond van Nederlandse Predikanten (BNP), naar aanleiding van een bespreking van de kwestie in het zogenaamde Georganiseerd Overleg (PKN).

Geloof & Kerkdonderdag, 29 december 2011

Leeuwarder kerk biedt omgaan met geld-cursus aan

Leeuwarden | Evangelische Gemeente de Salvator in Leeuwarden gaat mensen via een cursus helpen meer overzicht te krijgen in hun financiële situatie. Vanaf 11 januari geeft de Leeuwarder kerk de cursus ‘Jouw geld telt’.

Geloof & Kerkdonderdag, 29 december 2011

Boek over gereformeerde spiritualiteit

Heerenveen | Dr. Jan Hoek komt in maart volgend jaar met een nieuw boek over gereformeerde spiritualiteit. Hoek, bijzonder hoogleraar aan de Protestantse Theologische Universiteit, gaat onder meer in op de kenmerkende inhoud en actuele betekenis van deze wijze van geloofsbeleving. Ook komt hij in het boek met een duiding of de gereformeerde geloofsbeleving toekomstperspectief heeft. Het boek is een uitgave in de populaire Artiosreeks van de Gereformeerde Bond en verschijnt bij Jongbloed in Heerenveen.

Geloof & Kerkdonderdag, 29 december 2011

Aartsbisschop Eijk schorst pastoor na misbruikmelding

Ermelo | Het aartsbisdom Utrecht heeft een pastoor van de Sint Lucas-parochie op de Veluwe met onmiddellijke ingang en voor onbepaalde tijd ontheven van zijn bestuurlijke en pastorale taken. Het besluit is vorige week woensdag door aartsbisschop Eijk genomen nadat de pastoor is beschuldigd van seksueel misbruik. Twee mensen hebben melding gemaakt van het misbruik, dat zich in de jaren zeventig en tachtig zou hebben voorgedaan in een andere parochie.

Sportdonderdag, 29 december 2011

Kramer: ‘geen favoriet op EK’

Heerenveen | Enkele weken geleden twijfelde Sven Kramer eraan of hij zich überhaupt wel zou plaatsen voor het EK allround. Op de tweede dag van de selectiewedstrijden in Thialf voelde hij zich gisteren zo sterk dat hij zijn race op de 5000 meter zo aanpaste dat-ie ploeggenoot Jan Blokhuijsen op sleeptouw nam.

Sportdonderdag, 29 december 2011

‘Duw’ zorgt voor een relletje in Thialf

De selectiewedstrijden voor het EK gingen op voorhand om schaatsen. Gisteren was echter ‘duwen’ het woord van de dag. Ted Jan Bloemen deed het volgens de TVM-ploeg op ,,asociale wijze” tijdens de 5000 meter, met een relletje tot gevolg.

Sportdonderdag, 29 december 2011

Stroetinga eerste winnaar ooit van het NK mass start

Heerenveen | Marathonschaatser Arjan Stroetinga is gisteren de eerste Nederlands kampioen ooit geworden op het onderdeel mass start. Bij de verkorte versie van een marathonwedstrijd - 20 in plaats van 150 ronden - maakte de schaatser uit Waskemeer met zijn winst een mooie ploegenspel van de BAM-formatie af.

Sportdonderdag, 29 december 2011

Dusseldorp technisch manager van VVV-Venlo

Venlo | Wim Dusseldorp (50) verruilt Fortuna Sittard voor VVV-Venlo. De 50-jarige Limburger gaat bij de eredivisieclub aan de slag als technisch manager. Dusseldorp werkte de afgelopen anderhalf jaar als hoofdtrainer in de eerste divisie bij Fortuna Sittard. Dusseldorp was van 2005 tot 2008 assistent-trainer/hoofd opleidingen bij sc Heerenveen. VVV-Venlo stelde vorige week Ton Lokhoff aan als nieuwe trainer als opvolger van de opgestapte Glen De Boeck.

Sportdonderdag, 29 december 2011

Huizenga pakt na goud op achtervolging zilver op scratch

Apeldoorn | Jenning Huizenga heeft op de NK baanwielrennen in Apeldoorn zijn tweede medaille gepakt. Op het onderdeel scratch werd de Franeker achter de nieuwe Nederlands kampioen Tim Veldt tweede. Huizenga maakte deel uit van een kwartet dat een ronde voorsprong nam op het peloton. Het brons was voor Barry Markus, die volgend jaar zijn profdebuut op de weg maakt voor Vacansoleil-DCM.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties