Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 29 december 2012.

Cultuurzaterdag, 29 december 2012

Veel animo voor schilderijenserie van Jan Kooistra

Dokkum | De schilderijenserie In verwondering van kunstenaar Jan Kooistra is zeer in trek. Al ,,enkele honderden” mensen hebben de afgelopen drie dagen zijn galerie aan de Diepswal in Dokkum bezocht, waar hij de schilderijen over het leven van Jezus zo’n twee weken exposeert.

Hoofdartikelzaterdag, 29 december 2012

Populisten en hun hekel aan koningen

In België heeft de populistische politicus Bart De Wever getergd gereageerd op uitspraken van koning Albert II. Die had eerder deze week in zijn kersttoespraak gewaarschuwd voor populistische politici die de onderlinge tegenstellingen in de maatschappij aanwakkeren en die altijd op zoek zijn naar zondebokken. Bijvoorbeeld als het gaat om de huidige crisis en de onmin tussen Walen en Vlamingen.

Regiozaterdag, 29 december 2012

Jeugd vaker in de fout met vuurwerk

Leeuwarden | Er zijn dit jaar meer jongeren doorverwezen naar bureau Halt Noord-Nederland vanwege vuurwerkdelicten dan in voorgaande jaren. Tot nu toe moesten 31 jongeren uit Fryslân zich melden bij bureau Halt. Vorig jaar waren dat er 24 en in 2010 slechts zeven.

Regiozaterdag, 29 december 2012

Maniecheck van 5 minuten kan jaren ellende voorkomen

Wat zou hem veel ellende bespaard zijn gebleven als de huisarts Eddy had gecheckt op manische depressiviteit. Nu moest hij noodgedwongen stoppen met zijn bedrijf en heeft hij een enorme schuld.

Regiozaterdag, 29 december 2012

Hulpverleners paraat voor oud en nieuw

Politie, brandweer en ziekenhuizen hebben draaiboeken klaar

Regiozaterdag, 29 december 2012

Het verkeer in Fryslân eist meer levens

In 2012 vielen 27 dodelijke slachtoffers

Geloof & Kerkzaterdag, 29 december 2012

Nieuw theologisch webmagazine

Apeldoorn | Het papieren tijdschrift Michsjol is opgegaan in het digitale theologische ‘tijdschrift’ gOdschrift. Deze week werd de website officieel gelanceerd.

Geloof & Kerkzaterdag, 29 december 2012

YfC|Trainingstour over geloofsoverdracht

Driebergen | De YfC|Trainingstour doet begin volgend jaar onder meer Wolvega en Marum aan. Op 6 februari komt Youth for Christ naar Wolvega (AREA51, jeugdgebouw Protestantse Gemeente). Op 20 februari is Marum aan de beurt, met een ‘XL-versie’ in de Ontmoetingskerk. ,,Hier hopen we meer dan honderd jeugdwerkers te ontvangen”, aldus Robert Colijn, noordelijk regiocoach.

Sportzaterdag, 29 december 2012

Van der Velde blij met zijn nieuwe rol

Leeuwarden | Riemer van der Velde hoefde naar eigen zeggen niet lang na te denken toen hem werd gevraagd om deel uit te maken van de gisteren gepresenteerde Dutch Sports Councils. De net opgerichte ‘adviesraad’ is een initiatief van managementbureau Sport-Promotion, van zaakwaarnemer Rob Jansen. Oud-Heerenveenvoorzitter Van der Velde legt uit: ,,Wij zijn adviseurs.”

Sportzaterdag, 29 december 2012

Analyse | Cambuur ligt op schema, ondanks wisselvalligheid

Leeuwarden | Wie halverwege de competitie in verliespunten gedeeld tweede staat, heeft op papier alle reden om tevreden terug te kijken. En toch is dat wat betreft SC Cambuur niet helemaal het geval. De Leeuwarder eerstedivisionist staat er uitstekend voor in de stand en ligt op schema voor het bereiken van de play-offs voor promotie. Om ook in 2013 succesvol te zijn, is echter een tweetal zaken van belang: minder wisselvalligheid in het spel en veel beter presteren in uitwedstrijden.

Sportzaterdag, 29 december 2012

Analyse | Heerenveen zet koers naar het linkerrijtje

Heerenveen | Een week geleden sloot sc Heerenveen de eerste helft van de competitie af met een thuiszege tegen Vitesse (2-1). Een mooie opsteker voor Marco van Basten c.s. na een teleurstellend eerste half jaar. Naast de vroege uitschakeling in de Europa League slaagde Heerenveen er ruim een week geleden niet in te overwinteren in de KNVB beker. In de competitie verzamelde de ploeg slechts achttien punten uit evenzoveel duels; goed voor een dertiende plaats op de ranglijst.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties