Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 29 april 2006.

Hoofdartikelzaterdag, 29 april 2006

De code van Dan Brown...

De boekhandels staan er vol mee en de titel staat bovenaan de lijst van best verkochte boeken: De Da Vinci Code van Dan Brown. Brown is niet de enige succesauteur op zijn gebied.Alles wat maar zweemt naar mysterieuze zaken in het christendom of andere godsdiensten, is razend populair.

Regiozaterdag, 29 april 2006

Vis- en jachtakte afgeschaft

Leeuwarden - Het aantal regeltjes en vergunningen wordt flink verminderd. De uitvoering van de regels die overblijven, wordt bovendien vereenvoudigd. Zo wordt de visakte afgeschaft en wordt het simpeler een vergunning aan te vragen voor bouwen, parkeren en het houden van een straatfeest.

Regiozaterdag, 29 april 2006

Een woning vol oranje in Burgum

Burgum - Het begon in 1980, toen koningin Juliana haar aftreden bekendmaakte. Sindsdien verzamelt Tine Hiemstra-Kloosterman (59) uit Burgum alles over het koninklijk huis wat los en vast zit. ,,Leppeltsjes, tegeltsjes, kopkes, neam mar op.” Aan stoppen denkt ze (nog) niet: ,,Ik wol yn elts gefal de regearperioade fan Beatrix folmeitsje.”

Regiozaterdag, 29 april 2006

Na vijftig jaar even terug in het ‘heitelân’

Oostmahorn - ,,Koninginnedag? Dat is toch op 31 augustus?” De 91-jarige Linda (Lamkje) van der Veen-Wind kan zich niet herinneren dat ze ooit de verjaardag van de vorstin in april vierde. ,,Wilhelmina is echt in augustus geboren”, zegt ze stellig. Voor een herinnering aan Koninginnedag moet ze diep graven. Het is ook al een flinke tijd terug dat ze met haar man en zes kinderen op een boerderij in Hegebeintum woonde. Toen de verhuurder in 1956 aankondigde de boerderij te willen verkopen, besloot het gezin Wind het geluk in Chino, Californië te beproeven: op de kop af vijftig jaar geleden.

Weerzaterdag, 29 april 2006

Koud

Vandaag wordt het 11 graden en kan er enige regen vallen. Later vanmiddag breekt de zon af en toe eens door. De noord tot noordwestenwind is matig en bij zee soms vrij krachtig. Ook morgen is het met 11 tot 12 graden aan de koude kant.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties