Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 29 april 2011.

Cultuurvrijdag, 29 april 2011

NNO opent seizoen met hommage aan Beatles

Groningen - Het Noord Nederlands Orkest (NNO) opent het seizoen 2011-2012 met een hommage aan The Beatles. Dat heeft de leiding van het orkest gisteren bekendgemaakt bij de presentatie van het programma voor het komende seizoen.

Economievrijdag, 29 april 2011

Paques gaat uitbreiden met vestiging in Brazilië

Balk - Watertechnologiebedrijf Paques uit Balk wil een derde productielocatie openen in Brazilië. De markt voor biobrandstoffen in Zuid-Amerika biedt kansen, zegt algemeen directeur Rob Heim. Het bedrijf groeit en zoekt na twee lastige jaren weer nieuwe werknemers.

Economievrijdag, 29 april 2011

Uitgever NDC/VBK lijdt fors verlies

Leeuwarden - Uitgever NDC/VBK, moederconcern van Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden, is er niet in geslaagd een positief resultaat neer te zetten in 2010. Maar een verkoop van een van de drie divisies is voorlopig niet aan de orde, zegt bestuursvoorzitter Theo van der Raadt.

Hoofdartikelvrijdag, 29 april 2011

De nieuwe standen...

Wie voor een dubbeltje geboren is wordt nooit een kwartje. Deze uitdrukking wordt al sinds de zeventiende eeuw in Nederland gebruikt. Het schetst een beeld van de standensamenleving die ons land eeuwenlang is geweest: je kunt nooit boven de stand komen waarin je geboren bent. De verzuiling zoals die zich in Nederland ontwikkelde in het grootste deel van de twintigste eeuw, bracht verandering in opvattingen over rang en stand. Mensen binnen de zuilen werden gemotiveerd om zich te emanciperen, om verder te komen. En vanaf de jaren zestig stonden universiteiten en hogescholen open voor mensen van welke afkomst dan ook. Niet langer geboorte, maar talent en inzet werden de basis voor maatschappelijk succes.

Regiovrijdag, 29 april 2011

Klein bootje kan het Bildt helemaal door

Alde Leije - Het hele Bildt is nu bevaarbaar. Dankzij twee nieuwe sluizen is de hele gemeente nu bereikbaar via de Noordelijke Elfstedenroute. Tenminste, voor boten met een diepgang die minder dan 1,30 bedragen. Het uitbaggeren en verbreden van de vaarroute moet nog beginnen.

Regiovrijdag, 29 april 2011

Bornego houdt lesmarathon

Heerenveen - Van 9 tot 30 augustus gaat David Dreunhuizen naar Zambia om daar te helpen bij de bouw van een school. ,,We gaan met 35 man die kant op om klaslokalen te bouwen.” Het benodigde geld voor reis en verblijf is echter nog niet helemaal rond. Toen David dat vertelde op school, ontstond het idee voor een lesmarathon. Klasgenoten reageerden enthousiast en zo kwam het plan van de grond.

Regiovrijdag, 29 april 2011

Gemeenten in maag met vingerafdruk

Leeuwarden - Vingerafdrukken uit biometrische paspoorten die momenteel door gemeenten zijn opgeslagen worden gewist. Dat beloofde minister Donner aan de Tweede Kamer. Friese gemeenten zullen deze belofte moeten waarmaken. Alleen weten ze nog niet hoe dat straks moet of per wanneer.

Regiovrijdag, 29 april 2011

Fryslân is dit jaar kariger met lintjes

Leeuwarden - In Fryslân hebben vandaag minder mensen een koninklijke onderscheiding gekregen dan in voorgaande jaren. Werden er vorig jaar nog 148 lintjes opgespeld door de Friese burgemeesters, dit jaar werden 108 Friezen onderscheiden. In vier gemeenten waren zelfs helemaal geen feestelijkheden.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 april 2011

‘Verbouwing Grote Kerk Drachten was principebesluit’

Drachten/Staphorst - Het Regionaal college voor de behandeling van bezwaren en geschillen Friesland heeft een bezwaarschrift tegen het besluit van de Algemene Kerkenraad in Drachten over de verbouwing van de Grote Kerk, niet ontvankelijk verklaard.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties