Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 29 april 2013.

Cultuurmaandag, 29 april 2013

Friezen in prijzen op Amsterdams Studenten Festival

Amsterdam | Friese studenten hebben afgelopen weekend goed gescoord op het jaarlijkse Amsterdams Studenten Festival (ASF). Alle drie de prijzen werden toegekend aan in Amsterdam studerende Friezen. Kay van Vree won met zijn film Flatten (categorie Beeldend), de theaterprijs ging naar de voorstelling Down Under met oud-Leeuwarderse Nena van Driel in de hoofdrol en de muziekprijs ging naar de band Ivy’s Trial, met vier vrouwelijke bandleden die elkaar kennen uit Leeuwarden.

Cultuurmaandag, 29 april 2013

Schilderij Scheepvaart Museum herinnert aan razzia Sneek

Sneek | Het Fries Scheepvaart Museum heeft een schilderij van Jur Thomas aangekocht, dat herinnert aan de razzia tijdens de Tweede Wereldoorlog op het Kleinzand in Sneek. Hierbij werd het Joodse meisje Rozet IJzerman opgepakt en afgevoerd. Ze kwam op 30 juni 1944 in Auschwitz om het leven.

Hoofdartikelmaandag, 29 april 2013

Tijd en ruimte voor de provincies

En weer is er een plan van het kabinet gesneuveld: verplichte fusie van provincies. Minister Plasterk heeft deze wijziging op het regeerakkoord vrijdag bekendgemaakt, na de ministerraad.

Regiomaandag, 29 april 2013

Eerste kievitsei voor koning

Wommels | De Bond Friese VogelWachten (BFVW) wil dat de toekomstige koning Willem-Alexander het eerste kievitsei van Nederland in ontvangst neemt. Om er voor te zorgen dat hij daar klaar voor is, liet de BFVW een speciale glazen lotterschaal voor hem maken.

Regiomaandag, 29 april 2013

Oranjecomités houden rekening met inhuldiging

Leeuwarden | Oranjeverenigingen in Fryslân hebben voor morgen veelal minder of weinig activiteiten gepland op het moment dat Willem-Alexander wordt gehuldigd tot koning van Nederland. Vooral tussen twee uur en half vier is er minder te doen in verschillende Friese dorpen en steden.

Regiomaandag, 29 april 2013

Zonnepanelen in weilanden rond Dokkum

Dokkum | In de weilanden rond Dokkum moet een zonnepark komen van zo’n tien hectare. De gemeente Dongeradeel wil met dit park, dat deels moet worden betaald door inwoners van de stad, een deel van de energie opwekken die Dokkum jaarlijks nodig heeft.

Geloof & Kerkmaandag, 29 april 2013

Speeddaten met jonge dominees

Utrecht | De beweging Dominee 2.0 houdt vrijdag 17 mei een ‘Dominee-date’. Beroepingscommissies van kerken kunnen hierbij in Utrecht speeddaten met aspirant-dominees (proponenten).

Geloof & Kerkmaandag, 29 april 2013

Bijbelklassen: nieuwe vorm van kerk-zijn?

Robert Stigter bezocht twee ontmoetingen tussen De Nieuwe Bijbelschool en de beweging Dominee 2.0. Moeten mensen die door de Bijbelklassen geïnteresseerd raken in het christelijk geloof zich aanpassen aan de kerk? Of omgekeerd?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties