Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 29 juli 2005.

Agendavrijdag, 29 juli 2005

Orgel

Bolsward Klaas Jan Mulder geeft volgende week dinsdag een concert op het orgel van de Martinikerk in Bolsward. het concert begint om 20.00 uur.

Cultuurvrijdag, 29 juli 2005

Accuraat orgelspel van Elekes

Op het Vermeulen-orgel in de Koepelkerk te Leeuwarden komt een programma met werken uit de Romantische periode goed tot zijn recht. Dit is zeker het geval als een geroutineerd organiste als Zsuzsa Elekes achter de klavieren zit. Zij gaf gisteravond een concert dat bestond uit composities van bekende componisten als Liszt, Franck en Rhein, maar ook minder bekende componisten als Bonnet, Antalffy-Zsíross en Joseph Jongen.

Economievrijdag, 29 juli 2005

Stijging in de omzet bij AB Fryslân

IJlst – De omzet van AB Fryslân is in het eerste halfjaar met 28,4 procent gestegen, vergeleken met die periode vorig jaar. Volgens de organisatie zijn de activiteiten met betrekking tot het uitzenden met 50 procent gegroeid en het detacheren met 30 procent. AB Fryslân verwacht dit jaar een omzet van dertig miljoen euro te realiseren.

Economievrijdag, 29 juli 2005

Hogere koers aandeel Friesland Foods

Meppel – De koers van een certificaat van aandeel B van Friesland Foods is gisteren uitgekomen op 56.20 euro. Vergeleken met de koers van 26 mei is dat 2,20 euro hoger. Gisteren zijn ruim 32.000 certificaten verhandeld.

Expovrijdag, 29 juli 2005

Allingawier, Museumdorp: expo ‘Holland Waterland‘.

Hoofdartikelvrijdag, 29 juli 2005

De zoon, de politie…

De moord op Theo van Gogh heeft veel beroering gewekt. De aanslag schokte Nederland – en terecht. Niet terecht is de aandacht van de ‘grote media’ voor allerlei aspecten die samenhangen met de moord. Zoals Nova deze week deed, na de uitspraak in de rechtszaak tegen de dader, Mohammed B. Het zo bejubelde ‘kwaliteitsprogramma’ en het voorbeeld van onafhankelijke journalistiek, had de ouders van Theo van Gogh in het programma – overigens niet voor de eerste keer. Ze vertelden dat hun kleinzoon is mishandeld door Marokkanen en dat de politie haar werk niet goed heeft gedaan. In een ongebruikelijk snelle reactie heeft een woordvoerder van de Amsterdamse politie de beschuldigingen van de hand gewezen. Die wil net niet zeggen dat de zoon van Theo van Gogh heeft gelogen over de mishandeling, maar in feite komt de politieverklaring daar wel op neer. Het grootouderlijk verwijt over niet goed optreden van de politie wordt ook ontkend; er is uitgebreid onderzoek geweest en op een signaal dat de jongen bedreigd werd, kwam een heus arrestatieteam opdagen; maar de dreiging was er niet meer omdat de bedreigers weg waren. Een goede bekende van de familie heeft inmiddels verklaard dat de grootouders betreuren dat er zo’n ‘zaak’ is ontstaan. En, voegt hij eraan toe, ze hadden het allemaal ook wat anders moeten zeggen.

Regiovrijdag, 29 juli 2005

Kalsbeek pakt eerste zege

Lemmer - Michiel Kalsbeek uit Raerd schreef gisteren historie. Voor het eerst haalde de schipper van de Raerder Roek een overwinning in de A-klasse. Na een sublieme en niet ongelukkige start voer hij de hele wedstrijd op het bijna rimpelloze IJsselmeer bij Lemmer aan kop. In zijn kielzog voer regerend kampioen Jeroen de Vos van de Eelkje II uit Elahuizen. In de B-klasse werd gisteren het kampioenschap al beslist; niemand kan Eelke Dijkstra van de Oude Zeug uit Wirdum vandaag in de slotwedstrijd nog van de titel afhouden.

Regiovrijdag, 29 juli 2005

Noodweer treft toeristen op eilanden

Leeuwarden – Hevige onweersbuien met zware regenval en windstoten zijn vannacht over de waddeneilanden getrokken. Op Terschelling werden windstoten van 10 Beaufort gemeten. Daar viel 29 millimeter regen in anderhalf uur. De regenval bezorgde kamperende toeristen veel overlast. Het komende etmaal blijft het weertype onveranderd. Het Friese vasteland bleef grotendeels gevrijwaard van regen, al trokken er in de vroege ochtend wat buien over het oostelijke deel van de provincie. Dat waren buien die boven Overijssel waren ontstaan. Die hadden dan ook niet het karakter van die boven de wadden.

Regiovrijdag, 29 juli 2005

Watersporter moet te veel regels kennen

Moeten regels worden afgeschaft als ze niet kunnen worden gecontroleerd of vervalt dan ook de preventieve werking? In de serie Regel is regel? behandelt het Friesch Dagblad wekelijks het vraagstuk handhaving.

Regiovrijdag, 29 juli 2005

Henk Deinum uit functie gezet bij corporatieholding

Grou – Bestuurder Henk Deinum van de Corporatieholding Fryslân (CHF) is uit zijn functie gezet. Dit heeft de Raad van Commissarissen van het woningbedrijf gisteren besloten.

Regiovrijdag, 29 juli 2005

Langdurig werkloze valt buiten de boot

Leeuwarden – Langdurig werklozen vallen door de nieuwe Wet Werk en Bijstand tussen wal en schip. De groep heeft baat bij gesubsidieerde banen, terwijl gemeenten die massaal hebben afgeschaft.

Sportvrijdag, 29 juli 2005

Trainingspartijtje met passieve weerstand

Joure – SC Heerenveen behaalde donderdag de grootste uitslag in de voorbereiding. Op het vaste land dan wel te verstaan, want in het allereerste oefenduel op Terschelling werd er maar liefst 21 keer gescoord. Daar kwamen de manschappen van trainer Gertjan Verbeek in Joure niet aan. Maar veertien keer scoren tegen de plaatselijke SC is niet slecht al dient er wel een kanttekening bij geplaatst te worden.

Sportvrijdag, 29 juli 2005

Maarten Huizinga naar Aris

Leeuwarden – Woon!Aris heeft zich voor komend seizoen versterkt met Maarten Huizinga.

Weervrijdag, 29 juli 2005

Onstabiel 


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties