Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 juli 2008.

Cultuurdinsdag, 29 juli 2008

Frysk Festival zoekt vrijwilligers

Leeuwarden - Het Frysk Festival is op zoek naar vrijwilligers. De organisatie zoekt zestig mensen die willen assisteren bij onder meer het begeleiden van de artiesten en het publiek en kaartverkoop aan de kassa. Ook zijn er vrijwilligers nodig die met een theatervoorstelling meegaan naar de verschillende locaties om hier te helpen en voor de jazz- en poëziedag op 23 augustus in Leeuwarden. Geďnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de festivalorganisatie (j.tjoelker@fryskfestival.nl.)

Economiedinsdag, 29 juli 2008

Uitzendbureau houdt ‘senior’ aan werk

Heerenveen - Uitzendorganisatie Manpower is onlangs in Heerenveen gestart met de nieuwe business unit Manpower Senior. Deze specialiteit binnen Manpower richt zich onder meer op de begeleiding van de vijftigplusser bij de voortzetting van zijn of haar werkende leven. Manpower Senior wil de werkende senior kansen op de arbeidsmarkt blijven bieden. Iris Alferink van Manpower Senior Noord-Nederland: ,,Wij hebben op een paar plekken in Nederland een vestiging met Senior. Omdat Manpower in het Noorden reeds een sterke positie heeft, is de keuze om hier ook met Senior te starten dan ook een logische.”

Economiedinsdag, 29 juli 2008

Ook Friezen lopen warm voor hybride auto’s

Leeuwarden - Dat de hybride auto populair is, was al enige tijd duidelijk. De trend werd ook met cijfers gestaafd. De RAI Vereniging en de Bovag maakten onlangs de verkoopcijfers van nieuwe auto’s over het eerste half jaar van 2008 bekend, waaruit bleek dat het marktaandeel van hybrides in Nederland in die periode vier keer zo hoog was als in de eerste zes maanden van 2007. Op dit moment ligt het marktaandeel van de milieuvriendelijke wagens op ongeveer 2 procent. Dat was een jaar geleden nog 0,5 procent. Ook in Fryslân worden hybride auto’s goed verkocht, aldus directeur Keimpe de Boer van Honda Hylkema in Drachten en directeur Frits Wind van Toyota Valkema met vestigingen in Heerenveen, Joure en Leeuwarden ,,De verkoop van deze auto’s heeft een ontzettende vlucht genomen."

Hoofdartikeldinsdag, 29 juli 2008

De Amerikaanse economie...

De Amerikaanse economie is ongeveer het belangrijkste nieuwsonderwerp in de Verenigde Staten. Er zijn de berichten over de gevolgen van de kredietcrisis die een veilig gewaand systeem doet wankelen; over de tegenvallende cijfers over de economische bedrijvigheid; over de tamelijk schokkende gebeurtenissen op de huizenmarkt en, sinds vandaag, over het enorme begrotingstekort dat president Bush nalaat aan zijn opvolger.

Regiodinsdag, 29 juli 2008

Eerste complete IFKS-dag op IJsselmeer vol verrassingen

Stavoren - De eerste complete wedstrijddag in de IFKS-competitie bij Stavoren kende gisteren de nodige verrassingen. In de B- en C-klasse gingen vooral de debutanten er met de prijzen vandoor, terwijl in de klasse van de kleine skűtsjes drie schepen uit Earnewâld de eerste drie plaatsen bezetten. In de A-klasse was de winst voor Siebo Zijsling van de Striidber uit IJlst.

Regiodinsdag, 29 juli 2008

Hergebruikt

Gebouwen worden ontworpen naar hun functie. Maar er zijn fabrieken, gemeentehuizen en boerderijen die inmiddels heel anders worden gebruikt. Het Friesch Dagblad bezoekt deze zomer een aantal daarvan en tekent de verhalen op van de nieuwe gebruikers. Vandaag: d’Alde Skoalle in Molkwerum.

Regiodinsdag, 29 juli 2008

Terschelling twijfelt aan KNMI-regenmeter

Hoorn - Op Terschelling wordt sterk getwijfeld aan de juistheid van het KNMI-meetstation in de polder bij Hoorn. De waarnemingen van een aantal weeramateurs wijken sterk af van de regenhoeveelheden die het KNMI het afgelopen weekend vaststelde. De officiële regenmeter in Hoorn ving zondagmorgen 4,5 mm regen op, terwijl een waarnemer op een kilometer afstand 26 mm in zijn meter aflas. Tijdens diezelfde bui, die in Midsland ’s nachts de straten blank zette, viel er op West-Terschelling 18 mm, in Landerum en Formerum 40 mm en in Hollum op Ameland 20 mm.

Regiodinsdag, 29 juli 2008

Onweersbuien vestigden een bliksemrecord

Kollum - De onweersbuien van afgelopen weekeinde troffen Fryslân met een recordaantal blikseminslagen. Dat stelt Van der Heide Bliksembeveiliging op basis van eigen metingen. De schade die het weer veroorzaakte loopt in de miljoenen euro’s.

Regiodinsdag, 29 juli 2008

Polen opgepakt voor 100 auto-inbraken in Noordoost-Fryslân

Dokkum - Ruim honderd auto-inbraken in Noordoost-Fryslân zijn naar verwachting opgelost met de aanhouding van een Pools echtpaar. Een 26-jarige man uit Gdansk en zijn 28-jarige echtgenote zijn opgepakt in verband met de inbraken.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 juli 2008

Gebedsweek kerken zoekt eigen gebeden

Leeuwarden - De Raad van Kerken in Nederland vraagt mensen om gebeden in te sturen voor de Week van Gebed voor eenheid, die volgend jaar van 18 tot en met 25 januari plaatsvindt.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 juli 2008

Theologische school ontruimd in Jakarta

Jakarta - De theologische opleiding Setia in Jakarta in Indonesië is ontruimd na twee nachten van onlusten rondom het grote gebouwencomplex.

Sportdinsdag, 29 juli 2008

Schaker Hendriks verliest koppositie

Dieren Willy Hendriks is op het open Nederlands kampioenschap schaken zijn koppositie kwijtgeraakt. De Nederlander verloor van Ali Bitalzadeh, die in Dieren zijn laatste benodigde norm voor de meestertitel kan behalen. Bitalzadeh deelt nu de leiding met Vjacheslav Inkonnikov. De Russische grootmeester won in de zesde ronde van Jha Sriram uit India. Zes schakers, onder wie Hendriks, Friso Nijboer en Erik van den Doel, bezetten de tweede plaats op één punt achterstand. De Friezen Sipke Ernst, Mighiel de Jong, Daan Brandenburg en Eelke Wiersma volgen in de subtop met een gedeelde negende plaats.

Sportdinsdag, 29 juli 2008

Cambuur haalt uit in oefenduel en test spits Mark de Vries

Franeker - SC Cambuur heeft gisteren een oefenduel in en tegen Franeker met dubbele cijfers afgesloten. Na een 0-3 ruststand eindigde de wedstrijd in 0-10. Bij de Leeuwarders speelde proefspeler Mark de Vries de gehele eerste helft mee. Hij scoorde tweemaal. De oud-spits van onder meer Hearts, sc Heerenveen en ADO Den Haag zit zonder club en Cambuur onderzoekt de mogelijkheden op samenwerking.

Sportdinsdag, 29 juli 2008

Surhuisterveen heeft Kohl en wacht op Sastre

Surhuisterveen - Bernhard Kohl is volgende week dinsdag de voornaamste deelnemer in de 27e Profronde van Surhuisterveen. Naast de nummer drie van de Tour de France en winnaar van de bolletjestrui, hoopt de organisatie ook nog op winnaar Carlos Sastre. Op dit moment zijn er al tien Tourrenners vastgelegd en de verwachting is dat dat aantal deze week verder uitgebreid wordt.

Sportdinsdag, 29 juli 2008

Appie Veldkamp heeft niet veel meer met kaatsen

Leeuwarden – Albert Veldkamp keerde 46 jaar geleden de kaatssport abrupt de rug toe. ,,Ik had mijn nocht”, zegt de 79-jarige Leeuwarder, die zich na die ‘bevrijding’ praktisch niet meer op de kaatsvelden heeft laten zien. In de Koorbeurs te Franeker zal ‘Appie’ Veldkamp morgen niet ontbreken. Daar wordt hij in het zonnetje gezet, omdat hij vijftig jaar geleden met Roel Hoekstra (Ternaard) en wijlen Johan Jansen (Harlingen) de PC won.

Sportdinsdag, 29 juli 2008

Tjitte Bonnema heeft veel te weinig gewonnen

Tzummarum - Tjitte Bonnema heeft een heel kaatsleven achter zich en neemt na dit seizoen

Sportdinsdag, 29 juli 2008

PC start met finale van vorige editie

Franeker - Bij de loting voor de 155e PC werden gisteravond in de Koornbeurs te Franeker de zes hoofdklasseparturen mooi verdeeld over de lijst. De parturen van Klaas Berkepas en Johan van der Meulen hadden minder reden tot juichen, want die staan morgenvroeg op het Sjűkelân in de eerste omloop tegenover elkaar. Een reprise van de finale van vorig jaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties