Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 29 augustus 2003.

Bijschriftvrijdag, 29 augustus 2003

Vriendelijkheid

De Schrift leert ons om vriendelijk te zijn.

Economievrijdag, 29 augustus 2003

Wachtlijst Caparis telt tweehonderd mensen

Drachten – Sociale Werkvoorziening Caparis in Drachten heeft op het moment een wachtlijst van meer dan tweehonderd mensen. Daarmee is het aantal wachtenden in vergelijking met vorig jaar toegenomen met ruim honderd mensen. Vorig jaar was de wachttijd voor deze mensen nog veertien maanden, maar inmiddels is die opgelopen tot 21 maanden.

Economievrijdag, 29 augustus 2003

Vaticaan is een opmerkelijke afnemer

Heeg – Transportbedrijf Veenstra uit Heeg bestaat 75 jaar. Het bedrijf heeft alle reden dat te vieren; in een tijd van economische teruggang, ziet directeur W. Koopmans nog mogelijkheden voor groei.

Hoofdartikelvrijdag, 29 augustus 2003

Niet staken maar overleggen

Al een hele tijd is duidelijk dat het huidige kabinet een moeizame relatie heeft met de vakbeweging en dan vooral met de FNV. Voorzitter De Waal van de FNV heeft de afgelopen tijd al ettelijke malen laten merken dat hij de kabinetten Balkenende helemaal niet ziet zitten. Toen dan ook bekend werd wat Balkenende en de zijnen (nu weer) voor bezuinigingsplannen hadden, waren de rapen voor De Waal gaar. De hem door Nova vorige week ter beschikking gestelde zendtijd benutte hij maar al te graag om zijn gram te halen, waarbij hij dankbaar gebruik maakte van de hem door zijn ondervrager gegeven voorzetten. De conclusie was: een hete herfst, een vol Malieveld, de beuk erin.

Regiovrijdag, 29 augustus 2003

Warm welkom voor ‘sterke meid’

Oldeberkoop – De ouders van Lusanne van der Gun zijn ,,dolgelukkig’’ dat hun dochter weer veilig thuis is. ,,Ons geluk over de terugkeer van Lusanne is nauwelijks onder woorden te brengen’’, aldus de familie in een verklaring.

Regiovrijdag, 29 augustus 2003

‘Meldpunt hoofdluis nodig’

Leeuwarden – Er moet een landelijk meldpunt komen voor de registratie van hoofdluis. Registratie van uitbraken van hoofdluis kan helpen in de aanpak van de luisoverlast. Verder moet het meldpunt initiatief nemen onderzoek te doen naar hoofdluis. Ook moet het meldpunt zich bezighouden met voorlichting over hoofdluis.

Regiovrijdag, 29 augustus 2003

Geen plek voor kunstenaars

Leeuwarden – De twee kunstenaarscollectieven Vredeman de Vries en de Arendstuin zijn boos, omdat zij tegen de afspraken in geen atelier krijgen in het Centrum voor Beeldende Kunst in Leeuwarden, de Infirmerie. Ze zetten hun boosheid vandaag kracht bij met protesten tijdens de officiële opening van de Infirmerie.

Regiovrijdag, 29 augustus 2003

‘Jacht kan deel betalen van ganzenopvang

Anjum - De vele miljoenen euro’s kostende ganzenopvang in Nederland kan wellicht deels worden betaald uit de opbrengst van de jacht op ganzen die foerageren op landbouwgronden buiten de speciale opvangzones.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 augustus 2003

‘Wij geven elkaar de ruimte’

Nij Beets – Terwijl het landelijke verenigingsproces moeizaam vorderde – en nog steeds niet is afgerond – vonden de gereformeerden en hervormden elkaar in Nij Beets, nu tien jaar geleden. De federatie ontstond deels uit praktische overwegingen: ,,De hervormden hadden de centen, de gereformeerden de leden.” Nu op landelijk niveau de beslissende fase aanbreekt, komt de Nij Beetster kerk in een rare situatie.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 augustus 2003

‘Hopelijk blijft kerk bewaard voor diensten’

Zaterdag is de hervormde Hippolytuskerk in Olterterp geopend in het kader van de serie ‘Tsjerke Iepen’, een initiatief van het Friesch Dagblad en de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Elke week vertelt een gemeentelid over zijn of haar kerk en gemeente. Deze week: Klaas Veltman (54) uit Olterterp.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 augustus 2003

‘Blootfoto’ op ZondagsNieuwsblad valt slecht

Leeuwarden – Een groep Rotterdammers die vrijwillig meewerkt aan het verspreiden van het evangelisatiemagazine ZondagsNieuwsblad , heeft geweigerd het nieuwste nummer te bezorgen.

Sportvrijdag, 29 augustus 2003

Heel Spannum helpt korfbalclub uit ‘t slop

Spannum – De clubs staan voor hem in de rij. Gemakkelijk had hij nog in de overgangsklasse of misschien wel de hoofdklasse kunnen korfballen, maar de 27-jarige Duco Harkema heeft er bewust voor gekozen een flinke stap terug te doen. Zaterdag korfbalt hij met Spannum in de vierde klasse, de allerlaagste klasse, tegen SC Joure. Hij geeft er de voorkeur aan met een groep vrienden de plaatselijke korfbalclub nieuw leven in te blazen. De laatste vijf jaar had Spannum alleen maar een paar jeugdteams.

Sportvrijdag, 29 augustus 2003

IJshockeyclubs in Belgische competitie

Heerenveen – Het Nederlandse ijshockey lijkt voorlopig gered van de ondergang. Henk Hilke, directeur van de Nederlandse IJshockeybond (NIJB) vertelde vrijdag dat er een gezamenlijke competitie komt met België om de Coupe der Lage landen.

Sportvrijdag, 29 augustus 2003

‘Ik zou niet weer in die stress willen zitten’

’s Heerenberg – ,,Voor beide partijen is het goed dat ik vertrokken ben.” Rob McDonald klinkt oprecht als hij het zegt en uit zijn stem klinkt opluchting en rust door. Als hij ziet hoe Cambuur er na twee wedstrijden voor staat (op de laatste plaats met nul punten en een doelsaldo van 0 voor en 6 tegen) moet hij er ook niet aan denken om nog trainer van de Leeuwarder club te zijn. ,,Ik zou niet weer in die stress willen zitten.”

Weervrijdag, 29 augustus 2003

Buien

Het is vandaag bewolkt met af en toe regen of een bui. Morgen krijgen we talrijke buien, mogelijk met een klap onweer en nu en dan even zon. De temperatuur komt te liggen rond 18 graden. Het waait uit het noordwesten .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties