Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 augustus 2006.

Bijschriftdinsdag, 29 augustus 2006

Melaatsen


Economiedinsdag, 29 augustus 2006

Wratziekte bij Veendam

Veendam - De aardappelwratziekte is vastgesteld bij een bedrijf in de buurt van Veendam. Dat meldt de Plantenziektekundige Dienst (PD). De PD stelde een tweede besmnetting vast in Limburg. De besmetting in Veendam dateert van november vorig jaar.

Economiedinsdag, 29 augustus 2006

Suikerboeren eisen deel opbrengst CSM

Leeuwarden/Diemen - De suikerboeren van suikermaatschappij CSM eisen een deel van de opbrengst van de verkoop van de suikerdivisie. CSM heeft de divisie verkocht aan collegabedrijf Cosun, eigenaar van de Suikerunie. De boeren die overgaan van CSM naar Cosun moeten zich inkopen bij de co-operatie. Dat kost de suikerboeren in totaal bijna 1400 euro per hectare. Duizend euro daarvan krijgen de boeren na tien jaar terug.

Hoofdartikeldinsdag, 29 augustus 2006

Armoede...

Wie vakantie houdt in bijvoorbeeld een arm Afrikaans land - of, dichter bij huis: Roemenië - moet vaak nadenken over de enorme verschillen tussen arm en rijk. Verschillen binnen het betreffende land zelf, maar ook tussen de ‘gemiddelde’ mens in dat land en in Nederland. Tot nadenken komt men bijvoorbeeld als men zich realiseert dat de foto- of viedeocamera om de eigen nek meer geld heeft gekost dan het jaarinkomen van de armsten in het vakantieland. De schok van zo’n gedachte wordt natuurlijk direct gedempt door het ‘verweer’ dat de kosten voor levensonderhoud in het arme land ook veel lager zijn dan in Nederland. Toch blijft er onrust. Is het niet over het geld als zodanig, dan wel over het verschil in kansen voor bijvoorbeeld kinderen. Wie een keer de troosteloosheid heeft gezien in de ogen van straatkinderen en zich realiseert hoe definitief de positie van dergelijke kinderen vaak is, komt anders terug. We blijven onrustig over het armoedeleed in de wereld, over de verdeling van arm en rijk in de wereld en we kijken met andere ogen naar de eigen situatie, naar Nederland.

Regiodinsdag, 29 augustus 2006

Dak Bilgaard moet eraf

Leeuwarden - De winkels aan de zuidkant van het afgebrande winkelcentrum Bilgaard in Leeuwarden kunnen misschien over een paar weken weer open. Voordat daar een definitief besluit over kan worden genomen, moet eerst de kapconstructie van het complex. ,,Die is nu levensgevaarlijk”, zegt J. Riemersma van de Vereniging van Eigenaren.

Regiodinsdag, 29 augustus 2006

Van vluchteling tot startende ondernemer: ‘Eigen baas zijn is toch het mooiste’


Regiodinsdag, 29 augustus 2006

Inhaalslag voor scholen Skarsterlân

Joure - Een op de drie basisscholen in de gemeente Skarsterlân kampt met leerachterstanden. Dat heeft de Onderwijsinspectie vastgesteld. Er is nog geen rapport uitgebracht, maar de inspecteur heeft haar bevindingen mondeling al wel gedeeld met wethouder J. Walrecht. Op een deel van de basisscholen stromen te veel leerlingen door naar een laag niveau voortgezet onderwijs.

Regiodinsdag, 29 augustus 2006

Veel foute foto’s voor paspoort

Drachten - De invoering van het biometrische paspoort, met chip, heeft op de eerste dag tot problemen geleid. Dat komt door de nieuwe eisen die worden gesteld aan de pasfoto. Bij een groot deel van de burgers die een nieuw paspoort kwamen halen, werd de foto gisteren afgekeurd. Met ergernis en vertragingen als gevolg.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 augustus 2006

Onduidelijkheid lot christenen Sulawesi

Leeuwarden - Er is onduidelijkheid over het lot van de drie Indonesische christenen. De drie mannen, die zijn veroordeeld voor het aanzetten tot geweld tijdens de interreligieuze rellen tussen christenen en moslims op Sulawesi, zijn nog steeds in afwachting van hun executie.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 augustus 2006

'Samenwerking migrantenkerk en plaatselijke gemeente'

Leeuwarden - De synode van de Protestantse Kerk in Nederland moet een lijst opstellen van migrantenkerken waarmee de plaatselijke kerken prima kunnen samenwerken. Dat schrijft dr Hans Visser, oud-rector van het Hendrik Kraemer Instituut, het zendingsopleidingsinstituut van de PKN, in het tijdschrift Wapenveld.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 augustus 2006

‘Broederweg’ en 'Apeldoorn' krijgen positief oordeel

Kampen - De vrijgemaakt-gereformeerde Theologische Universiteit in Kampen (‘Broederweg’) en de Theologische Universiteit van de Christelijke Gereformeerde Kerken in Apeldoorn hebben ,,onverwachts” een positieve beoordeling voor hun gezamenlijke onderzoeksprogramma gekregen van een internationale visitatiecommissie.

Weerdinsdag, 29 augustus 2006

Wisselvallig

Vanmiddag komen er af en toe buien voor, afgewisseld door zonnige momenten bij temperaturen van 17 graden. Het blijft de komende dagen wisselvallig, al zijn er morgen wat minder buien dan vandaag. Het wordt morgen 18 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties