Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 29 augustus 2011.

Hoofdartikelmaandag, 29 augustus 2011

De paus als erehoofd en de aflaat

De wereld ligt er niet wakker van, maar het is wel een opmerkelijke opvatting: de paus als erehoofd van alle christenen. De gezaghebbende Duitse lutherse theoloog Reinhardt Frieling heeft het idee gelanceerd in een voorbeschouwing op het pausbezoek aan Duitsland volgende maand. De titel ‘hoofd’ zou de paus in 2017 verleend moeten worden, ter gelegenheid van de herdenking van vijfhonderd jaar reformatie in dat jaar.

Regiomaandag, 29 augustus 2011

Auto ramt terras van herberg

Kimswerd - De schrik zat er zaterdag goed in bij Eline Schoep, eigenaresse van Herberg Greate Pier in Kimswerd. Een automobiliste was ’s ochtends even voor negen uur de macht over het stuur kwijtgeraakt en met haar wagen op haar terras langs de Greate Pierwei tot stilstand gekomen. Niemand raakte gewond en de materiële schade valt mee.

Regiomaandag, 29 augustus 2011

Debutante wint hoofdprijs in Blauwhuis

Hinne Bokma

Regiomaandag, 29 augustus 2011

Een dag zonder zorgen voor zieke piraatjes in Oudega (S)

Stichting Opkikker was zaterdag voor de vijfde keer in Oudega (S) voor een heuse piratendag. Speciaal voor kinderen die langdurig of chronisch ziek zijn en hun broertjes, zusjes en ouders.

Sportmaandag, 29 augustus 2011

Gelijkspel Heerenveen voelt als overwinning

Rotterdam - Na de zeperds tegen Ajax en FC Twente pakte sc Heerenveen gisteren een punt in De Kuip. Met negen man trok de Friese formatie het succesje tegen Feyenoord over de streep, dat voelde als een zege.

Sportmaandag, 29 augustus 2011

Getergde Helmholt schrijft fierljephistorie

Linschoten. - Getergd. Gedecideerd. Geconcentreerd. Het was zaterdag allemaal van toepassing op Bart Helmholt. Het leidde tot een fenomenale prestatie op het NK fierljeppen. De Burgumer pakte de titel, mét Nederlands record. En hoe.

Sportmaandag, 29 augustus 2011

Hulder verbaast met titel én record

Linschoten - Hij werd er bijna verlegen van, zaterdagmiddag na afloop van het NK fierljeppen in Linschoten: Age Hulder. Felicitaties, complimenten, een tik op de schouders en lof. Het was er allemaal. En het was voor hem. Kersverse nationaal kampioen, nieuwe Friese recordhouder en dat allemaal in zijn debuutjaar bij de junioren. In de schaduw van de megaprestatie van Bart Helmholt, won ook Hulder als Friese ljepper op schitterende wijze een titel. En daar was hij zelf misschien nog wel het meest verbaasd over.

Sportmaandag, 29 augustus 2011

Deceptie Bokma op NK, brons Leijenaar

Linschoten - Het zou zomaar kunnen dat Anna Jet Leijenaar haar laatste wedstrijd heeft gesprongen. Het zou ook zomaar kunnen dat het niet zo is. ,,Want ik ben er nog altijd niet over uit of ik stop of doorga”, sprak ze zaterdag na het NK fierljeppen in Linschoten. Als ze stopt, is de derde plaats van zaterdag haar laatste wapenfeit geweest. ,,Ik zou ermee kunnen leven. Want de andere twee waren gewoon beter vandaag.”

Sportmaandag, 29 augustus 2011

Gebrek aan slagkracht voorin breekt Harkemase Boys op tegen Capelle

Capelle - Het was een poging waarin geen scheidsrechter een strafschop zou hebben gezien. Na 67 minuten zette spits Erolind Derguti van Harkemase Boys zijn eigen been tegen dat van verdediger Kristian Adelmund in de hoop een penalty te versieren. Het tekende de onmacht van de Harekieten, die op dat moment al tegen een achterstand van 3-0 aankeken, in de zoektocht naar de eerste competitietreffer dit seizoen.

Sportmaandag, 29 augustus 2011

Hooghiemster maakt er drie uit vier van

Gytsjerk - René Hooghiemster heeft zich in vier dagen tijd een veelvraat getoond in criteriums. Nadat de Drachtster wielrenner afgelopen week al solo naar de finish reed in Winsum en Bolsward, was er ook zaterdag in de Omloop van Trynwâlden niemand in staat hem een halt toe te roepen. Met het hogere doel van de klassiekers in het achterhoofd, besefte de 25-jarige Hooghiemster dat hij er goed op staat.

Sportmaandag, 29 augustus 2011

Adema wint, maar GP van Haulerwijk valt in het water

Haulerwijk - Het is de nachtmerrie van elke organisator, dat een evenement door het slechte weer wordt verpest. Het gebeurde de mensen van het concours hippique in Haulerwijk nu al twee jaar achter elkaar. Vorig jaar kon er helemaal niet gereden worden vanwege de regen. Gisteren moest noodgedwongen het besluit worden genomen dat het hoogtepunt van twee dagen dressuur en springen niet door kon gaan. De Grote Prijs van Haulerwijk, een paardentrailer van 5000 euro, blijft nog weer een jaar in de stalling.

Sportmaandag, 29 augustus 2011

‘Bij een sprong van 22 meter zijn we voorlopig nog niet, hoor’


Sportmaandag, 29 augustus 2011

Heden en verleden van de fierljepsport

Kennisquiz

Sportmaandag, 29 augustus 2011

Zomer

Van de perstafel


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties