Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 29 oktober 2004.

Economievrijdag, 29 oktober 2004

Friezen voor jonge ondernemersprijs

Leeuwarden - Twee Friezen dingen mee naar de Jonge Ondernemersprijs. Nelleke Mulder van Dress for Success uit Akkrum en Maurice Tax van Bright Spark uit Sneek zijn twee van de drie finalisten die meedingen naar de titel voor beste, jonge ondernemer van de provincies Fryslân, Drenthe en Groningen. De derde finalist is de Groninger Peter van Kampen van De Ekonoom. In totaal waren 33 ondernemers in de race voor de prijs die op 18 november wordt uitgereikt.

Economievrijdag, 29 oktober 2004

Viando Veenwouden ziet af van uitbreiding

Veenwouden - Huisdiervoederproducent Viando in Veenwouden heeft een streep gezet door de grote uitbreidingsplannen. Dat heeft vestigingsdirecteur S. van er Meulen gisteren desgevraagd bevestigd.

Economievrijdag, 29 oktober 2004

Ondernemers vinden goede doel ‘langzaam’

Doorn – Samenwerking tussen ondernemers en goede doel-organisaties is niet makkelijk.

Economievrijdag, 29 oktober 2004

Dongeradeel: regeling rond mkz is oneerlijk

Dokkum - De provinciale mkz-regeling is oneerlijk en moet daarom worden aangepast. Een motie met die strekking stuurt de gemeente Dongeradeel naar de provincie Fryslân.

Economievrijdag, 29 oktober 2004

‘Provincie heeft geen oog voor Drachten’

Drachten - De nationale en de provinciale overheid heeft onvoldoende oog voor de economische belangen van middelgrote plaatsen zoals Drachten. Dat was gisteravond de kritiek van burgemeester P. van der Zaag van Smallingerland richting de hogere overheden op een bijeenkomst van de ChristenUnie in Drachten. ,,Er komen mondjesmaat middelen beschikbaar voor Drachten. Omdat we een centrumfunctie vervullen zitten we met meer stedenproblematiek zoals een hoge werkloosheid’’.

Economievrijdag, 29 oktober 2004

Akkoord over verbouw van genvoedsel

Den Haag – De Nederlandse akkerbouw heeft een baanbrekend akkoord gesloten voor de teelt van genetisch gemanipuleerde gewassen. Het convenant wordt dinsdag aan de Kamer aangeboden. Het akkoord is opmerkelijk omdat reguliere en biologische telers het in grote lijnen eens zijn over perceelsafstanden en eventuele vergoedingen bij besmetting.

Hoofdartikelvrijdag, 29 oktober 2004

De toekomstige samenleving…

Hoe gaat het eigenlijk met de Nederlandse samenleving? Daarover zijn momenteel hevige en ook essentiële discussies aan de gang. Nu zijn die er altijd wel, maar de laatste weken werden er gegevens gepubliceerd uit onderzoeken die een mens toch extra aan het denken zetten.

Regiovrijdag, 29 oktober 2004

Leek lost eigen knelpunten op

Tolbert - De gemeente Leek gaat de komende jaren zelf investeren in het oplossen van grote verkeersknelpunten. Wethouder Fellinger van Leek vindt het onverantwoord om nog langer te wachten op de nieuwe verbindingsweg tussen de rijksweg A7 (Groningen-Drachten) en Leek, Roden.De wethouder zei dit tijdens een informatieavond in de Postwagen in Tolbert over de studie naar een mogelijke rondweg tussen beide dorpen.

Regiovrijdag, 29 oktober 2004

Grote onrust bij brandweer

Leeuwarden – Er is grote onrust ontstaan binnen de brandweerkorpsen over de cao-voorstellen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De werkgever van de brandweerlieden stelt de maximumleeftijd van 55 jaar ter discussie en wil nieuwe krachten maximaal vijftien jaar in dienst nemen. De bonden zijn witheet.,,Er moet snel duidelijkheid komen, want niemand weet waar hij aan toe is”, zegt T. Wold, waarnemend commandant van de brandweer Leeuwarden, het enige beroepskorps in Fryslân. In alle leeftijdsgroepen is onrust, zegt hij. De korpsen moeten voortdurend voorlichting geven om de meest wilde geruchten te ontzenuwen.

Regiovrijdag, 29 oktober 2004

Ferwerderadiel vreest herindeling

Ferwert – De gemeenteraad van Ferwerderadiel vreest op termijn een gemeentelijke herindeling. Dit bleek gisteren tijdens de raadsvergadering, waarin werd beslist over een intensievere samenwerking in G4-verband.

Regiovrijdag, 29 oktober 2004

‘OV straks duurder dan in Randstad’

Leeuwarden - Het reizen met het openbaar vervoer in Fryslân kan over enige tijd duurder worden dan in het dichtbevolkte Randstad. De invoering van de chipkaart ter vervanging van de trein- en strippenkaarten maakt de mogelijkheid tot prijsverschillen tussen regio's eenvoudiger. Dat zou wel eens nadelig kunnen uitpakken voor het dunbevolkte Fryslân met potentieel weinig reizigers.

Regiovrijdag, 29 oktober 2004

Zingende kroegbaas uit Sneek doet zijn café in de verkoop

Sneek - De zingende kroegbaas Thierry Kamminga uit Sneek gaat zijn café verkopen om zich helemaal op zijn zangcarrière te kunnen storten. Na twaalf jaar doet hij café Cheers in Sneek van de hand.

Regiovrijdag, 29 oktober 2004

Appèl voor een ruimer Waddenfonds

Den Haag/Assen - Het kabinet moet veel meer geld dan de beoogde half miljard uittrekken voor het Waddenfonds, bedoeld voor investeringen in de natuur en de economische ontwikkeling van de noordelijke provincies. Dat zeiden insprekers gisteren tijdens voorbereidend overleg in de Tweede Kamer. Directeur De Graeff van Natuurmonumenten claimde namens tien natuur- en milieuorganisaties 1,3 miljard euro. Het kabinet staat een fonds van 500 miljoen euro voor ogen. De Groningse commissaris van de koningin Alders vroeg namens de samenwerkende noordelijke overheden ook meer geld, zonder een bedrag te noemen.

Regiovrijdag, 29 oktober 2004

Achttien wapens bij fouilleeractie in Leeuwarden

Leeuwarden – Tijdens een controle in de binnenstad van Leeuwarden heeft de politie afgelopen nacht achttien wapens in beslag genomen. Het ging om veertien messen, een schaar, een combimes, een honkbalknuppel en een hockeystick. Het was de vijfde keer binnen enkele weken dat de politie in Leeuwarden preventief fouilleerde.

Regiovrijdag, 29 oktober 2004

Scholen pleiten voor behoud ID’ers in Achtkarspelen

Buitenpost - Het openbaar en christelijk basisonderwijs in de gemeenten Achtkarspelen en Kollumerland hebben de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk zogeheten ID’ers en WIW’ers aan de slag te houden. Dat vertelde wethouder Veenstra gisteravond tijdens de raad van Achtkarspelen.

Regiovrijdag, 29 oktober 2004

Mysterieus virus velt 70 procent van de kastanjes

Burgum – De kastanjeboom dreigt uit het straatbeeld te verdwijnen. Meer dan 70 procent van de kastanjebomen in Nederland is aangetast door de kastanjeziekte. Dit werd gisteren bekendgemaakt op een bijeenkomst over Duurzaam Iepenbeheer van de Iepenwacht in Fryslân en Groningen. In het gemeentehuis in Burgum werd gesproken over de toekomst van de iep en de kastanjeboom.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 oktober 2004

Jeugdmanifestatie in Flowerdome Eelde

Eelde – Duizend jongeren uit het hele Noorden bijeenbrengen die God (beter) willen leren kennen. Dat is de ambitie van de initiatiefgroep ‘North’. Vorig jaar trok de eerste aflevering van Warriors-night in totaal driehonderd bezoekers. Dat moeten er minstens drie keer zo veel worden, op 20 november in de Flowerdome in Eelde.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 oktober 2004

Wonderen laten niemand onverschillig

Utrecht – Het televisie-programma Wonderen bestaan leverde de katholieke omroep een storm van reacties op. De KRO ontving duizend brieven en mondelinge reacties. Op uitnodiging van het Instituut voor Theologische Vorming Luce in Utrecht deed prof. dr Anne-Marie Korte onderzoek naar de verhalen.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 oktober 2004

Kenniseconomie

Kennen heeft in de bijbel te maken met betrokkenheid.

Sportvrijdag, 29 oktober 2004

Koen Brack: ‘Voor sentiment is geen plaats’

Leeuwarden – Winnen van je oude club. Het zou voor Brack een mooi einde zijn van een tijd van sportieve tegenspoed met Cambuur. Een tijd waarin Brack wekelijks een van de weinige lichtpuntjes is.

Sportvrijdag, 29 oktober 2004

Schaken nieuwste twijfelgeval Cambuur

Leeuwarden – Het is nog maar de vraag of rechterspits Ruben Schaken vanavond aan de aftrap zal staan voor Cambuur tegen Go Ahead Eagles. De aanvaller is door een blessure een twijfelgeval voor het duel in Deventer. De lange lijst met geblesseerden is nog steeds niet ingekort. Middenvelder Henk van Steeg heeft een terugslag gekregen. Trainer Dick de Boer moet nog een keuze maken tussen Arnold Herder en René van der Weij. Vermoedelijke opstelling: Van der Vlag; Venema, Brack, Zimmerman, Piqué; Veltman, Bronkhorst, Herder; Van Rijswijk, Onyeike, Van Dijk.

Sportvrijdag, 29 oktober 2004

Postma haakt toch nog vrij onverwacht af

Leeuwarden - Een week voor de Nederlandse afstandskampioenschappen in Assen, waarmee het schaatsseizoen echt begint, haakt Ids Postma toch nog vrij onverwacht af.

Weervrijdag, 29 oktober 2004

Enkel buitje

Het is vandaag wisselend bewolkt en rustig weer met een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten. Vanmiddag schijnt af en toe de zon, maar er kan ook wat motregen vallen. Het wordt 14 à 15 graden. Morgen valt er een enkel buitje.

Weervrijdag, 29 oktober 2004

Wolken en wat zon

Vandaag overheersen wolken en zou er een buitje kunnen vallen. Lokaal breekt de zon eens door. De noordwestenwind is zwak en het wordt ongeveer 13 graden. Morgen verandert er weinig aan het huidige, vrij rustige weertype.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties