Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 29 oktober 2008.

Economiewoensdag, 29 oktober 2008

Vernieuwde ING Bank Heerenveen opent de deuren

Heerenveen - ING heeft gisteren het vernieuwde bankkantoor aan de Koornbeursweg in Heerenveen in gebruik genomen. Het is een van de eerste kantoren in Nederland dat is ingericht volgens de nieuwe kantorenformule van ING. De bank is ingedeeld in drie secties: zelf bankzaken doen, geholpen worden of advies krijgen. De metamorfose van het kantoor in Heerenveen loopt voorop op het samengaan van de ING Bank en de Postbank in één nieuwe bank, die in 2009 onder de naam ING gaat opereren. Er komt een landelijk dekkend netwerk van moderne bankkantoren. Ook kunnen klanten dan rekenen op ruimere openingstijden.

Economiewoensdag, 29 oktober 2008

Megajacht De Vries Makkum te water

De eerste tewaterlating van een nieuwbouwjacht van De Vries Scheepsbouw in Makkum is een feit. Gisterochtend werd de Feadship XL uit de hal getransporteerd. In november staan proefvaarten gepland met het jacht dat ruim 75 meter lang is. De werf heeft een ongekende prestatie geleverd. In nog geen 15 maanden is het casco getransformeerd van een staal- en aluminiumconstructie naar een compleet megajacht. Het luxe jacht beschikt onder andere over een bioscoop, een gymzaal, een hamam en sauna. Het schip heeft zes gastenhutten en ook een groot zonnedek; het water in de jacuzzi kan binnen een half uur verwarmd worden van 20 naar 38 graden.

Economiewoensdag, 29 oktober 2008

Verburg op de bres voor Nederlandse tulpenteelt

Luxemburg - Minister Verburg (Landbouw) heeft zich gisteren bij overleg met EU-collega’s in Luxemburg hard gemaakt voor de Nederlandse tulpenteelt. Met collega’s uit Groot-Brittannië, Duitsland en België besprak ze een gemeenschappelijke tactiek.

Hoofdartikelwoensdag, 29 oktober 2008

Ontwikkelingshulp...

Een discussie over ontwikkelingshulp lijkt een periodiek verschijnsel. We leven weer in zo’n periode. De VVD’er Boekestijn is erin geslaagd om het onderwerp serieus op de agenda te krijgen. Eerdere pogingen van de partij verzandden in de politieke actualiteit, maar deze keer is het raak: ontwikkelingshulp is een serieus politiek onderwerp. Zelfs zo serieus dat men geen profeet hoeft te zijn om te voorspellen dat ontwikkelingshulp een onderwerp wordt bij de komende verkiezingen.

Regiowoensdag, 29 oktober 2008

Platteland heeft angst, stad is zorgzaam

Witmarsum/Sneek - De angst voor de een beheerst het debat bij de ander. Waar de discussie in de raad van Wűnseradiel grotendeels bepaald wordt door de vrees om opgeslokt te worden door de grote stad - Sneek - gaat het in die stad juist over de zorg voor de dorpen en de kleine kernen.

Regiowoensdag, 29 oktober 2008

Zuidwesthoek heeft na fusie stapje voor

Sneek - Gedeputeerde Galema vindt dat de vijf gemeenten in de Zuidwesthoek zichzelf een goede dienst hebben bewezen. Door te fuseren zijn zij in de toekomst voor de provincie een belangrijke gesprekspartner, bijvoorbeeld als het gaat om economisch beleid.

Regiowoensdag, 29 oktober 2008

Gedeputeerden en leerlingen maken puzzel af

Harich - De leef- en leerplaats Wyldemerk in Gaasterlân-Sleat is gisteren officiëel geopend. Vastgelopen jongeren krijgen op deze school de kans hun leven weer op te pakken

Regiowoensdag, 29 oktober 2008

Klagen over de gemeente? Hup, in de jongerenraad!

Oosterwolde - ,,De gemeente is toch een log orgaan dat niet naar jongeren luistert” schreef de toen zeventienjarige Ruth Geersing op de website van Ooststellingwerf. Dat heeft ze geweten. Gisteren werd ze geďnstalleerd in de jeugdraad van de gemeente.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 oktober 2008

Dr. Henk de Roest spreekt in Fenixkerk in Leeuwarden

Leeuwarden - Wanneer een gemeente haar kerkgebouw moet opgeven wordt zij ,,dakloos”. Het is te vergelijken met een rouwproces. ,,Tijd nemen is daarom heel belangrijk. Je moet nooit dingen erdoor jagen”, aldus prof. dr. Henk de Roest dinsdag in de Fenixkerk. En durf het ook als een kans te zien voor een nieuw begin.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 oktober 2008

Kerken kunnen veel meer betekenen in de strijd tegen aids

Pattaya - Vorige week werd in Thailand een vierdaagse Micha-conferentie gehouden over hoe kerken omgaan met hiv en aids. Marnix Niemeijer, directeur van Tear - initiatiefnemer van de Michacampagne in Nederland - hield een dagboek bij.

Sportwoensdag, 29 oktober 2008

‘Vandenbussche ligt onder vuur’

Heerenveen Kenny Steppe maakt mogelijk vanavond in het competitieduel tegen Vitesse voor het eerst zijn opwachting in het eerste elftal van sc Heerenveen. Brian Vandenbussche, vooralsnog eerste keuze van trainer Trond Sollied, ligt volgens Belgische media zwaar onder vuur bij zijn trainer na zijn prestatie zondag tegen Feyenoord.

Sportwoensdag, 29 oktober 2008

Flyers verliest in Den Haag

Den Haag Hajé Flyers heeft de zege zondag in Groningen geen goed vervolg kunnen geven. De Heerenveense ijshockeyers verloren in Den Haag met 4-3. De Friezen kwamen wel op een 1-0 voorsprong in de eerste periode via Sander Dijkstra. Tegen de titelfavoriet dit seizoen bleef Flyers in de tweede periode overeind. In het laatste deel stelden de Hagenezen alsnog orde op zaken. Jan Jappe Natte schoot een penalty binnen, waarna hij ook de 2-1 en 4-1 voor zijn rekening nam. De 4-2 was voor Erik Landman, maar de treffer in de laatste seconde van de wedstrijd van JD McCabe kwam te laat.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties