Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 29 oktober 2011.

Cultuurzaterdag, 29 oktober 2011

Popfotografie en jamsessies bij Parnas

Leeuwarden - Kunstencentrum Parnas opent op 10 november een expositie over popfotografie. Vijf jonge, talentvolle fotografen exposeren er recent werk, meldt Parnas die de expositie zelf organiseert. De expositie sluit aan bij de jamsessies die in november en december bij het kunstencentrum op het programma staan.

Cultuurzaterdag, 29 oktober 2011

Kunst in werkkamer wethouder Buitenpost

Buitenpost - Cultuurwethouder Marten van der Veen van de gemeente Achtkarspelen heeft zijn werkkamer beschikbaar gesteld als expositieruimte voor de kunstroute Rondje Kunst Achtkarspelen. Deelnemende kunstenaars mogen de komende jaren enkele van zijn werken tijdelijk in zijn kamer tentoonstellen.

Cultuurzaterdag, 29 oktober 2011

Speciale prijzen voor Leopold en Schoenaerts

Leeuwarden - Filmmaker Nanouk Leopold en de Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts krijgen dit jaar de Award for Special Contribution to Northern Cinema van het Noordelijk Film Festival (NFF) in Leeuwarden. Dat heeft een woordvoerster van het festival gisteren gemeld.

Economiezaterdag, 29 oktober 2011

Industrie verwacht geen record suikerbietenoogst

Groningen - Verwerkingsbedrijf Cosun van de suikerbieten in Nederland verwacht dat de telers dit jaar weer een hoge opbrengst hebben. Een record zit er volgens de organisatie niet in. Eerder dit jaar ging Cosun nog uit van een opbrengst van 14,5 ton suiker per hectare. Dat is op basis van de leveringen tot nu toe begin deze week bijgesteld tot 13,6 tot 13,7 ton. De belangrijkste oorzaak van de lagere opbrengst is het regenachtige weer afgelopen zomer. Samen met weinig zon leidde dit tot minder vastlegging van suiker. In 2009 werd gemiddeld veertien ton suiker per hectare van het land gehaald. Dat was een record.

Hoofdartikelzaterdag, 29 oktober 2011

Internet, overheid en de risico’s

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie komt over anderhalve maand met een wet waarin staat dat overheidsdiensten en bedrijven met lekke websites zich moeten melden. Ook krijgt het College Bescherming Persoonsgegevens de bevoegdheid om bedrijven en instellingen een boete op te leggen als ze hun internetzaken niet goed op orde hebben. Dergelijke regelingen worden in ons land node gemist. De voorstellen zullen natuurlijk niet in één keer een einde maken aan cybercriminaliteit. Maar ze kunnen meehelpen burgers betere bescherming te bieden tegen laksheid en domheid van organisaties, waardoor hun persoonsgegevens op straat komen te liggen.

Regiozaterdag, 29 oktober 2011

In Fryslân komen bevingen veel minder vaak voor

Leeuwarden - Fryslân hoeft voorlopig nog niet te denken aan het opzetten van een eigen meetnetwerk, dat de gevolgen in kaart brengt van aardbevingen als gevolg van gas- of zoutwinning. Dat zegt Bernard Dost, hoofd seismologie bij het KNMI. In Fryslân komen volgens Dost veel minder bevingen voor dan in de provincie Groningen, waar gaswinning op grotere schaal plaatsvindt dan hier.

Regiozaterdag, 29 oktober 2011

Sisters in arms zoeken elkaar steeds weer op, ook na zestig jaar

Vrouwen mogen sinds zestig jaar in dienst treden van de luchtmacht. Ze vieren dat vandaag in Soesterberg. Marijke Waalkens (67) uit Leeuwarden is als voorzitter van de reüniecommissie ook van de partij.

Regiozaterdag, 29 oktober 2011

Ruigbootbuizerd op het wad

Vlieland - De ruigpootbuizerd is afgelopen maand opvallend vaak te zien geweest in Nederland. Vooral op de Waddeneilanden en elders langs de kust zijn tientallen langstrekkende exemplaren gezien van de roofvogel uit Scandinavië. Dat meldt Vogelbescherming Nederland. In totaal zijn het er vele honderden geweest.

Regiozaterdag, 29 oktober 2011

Zendmast van Smilde wordt weer opgericht

Hoogersmilde - De zendmast in Hoogersmilde die in juli door brand is ingestort, wordt hersteld en teruggebracht in oude staat. Maandag begint de reparatie van de betonnen toren, zo maakte eigenaar Alticom gisteren bekend.

Geloof & Kerkzaterdag, 29 oktober 2011

Duitse kerkjeugd naar Wittenberg

Wittenberg - Meer dan vijfhonderd jongeren uit Duitsland die belijdenis hebben gedaan in de Evangelische Kirche in Deutschland treffen elkaar morgen en maandag in Wittenberg. Ze vieren in de Lutherstad onder meer Hervormingsdag. Samen met inwoners van Wittenberg zullen ze morgen op het Marktplein het Lutherlied Een vaste burcht is onze God zingen. Het staat als Gezang 401 in het Nederlandse Liedboek voor de Kerken..

Geloof & Kerkzaterdag, 29 oktober 2011

Twee keer vGKN-radiokerkdienst in 2012

Leeuwarden - De Voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland (vGKN) mogen in 2012 twee keer een radiokerkdienst verzorgen voor Zendtijd voor Kerken. De diensten zullen worden uitgezonden vanuit de kerkelijke gemeenten in Garderen en Harkema. De vGKN heeft de meeste kerkleden in Fryslân. In 2004 ontstond het kerkgenootschap.

Geloof & Kerkzaterdag, 29 oktober 2011

Hulp aan armen is geen keuzemogelijkheid

Berlijn - Als christenen moesten kiezen tussen evangelisatie en hulp aan de armen, dan zouden ze voor het eerste gaan. Maar de Bijbel verbiedt een dergelijke keuze. Bediening van het Woord heeft prioriteit, maar hulp aan de zwakken in de samenleving is geen keuzemogelijkheid. Woord en daad horen bij elkaar.

Sportzaterdag, 29 oktober 2011

Postma klaar voor laatste stap richting de Spelen

Leeuwarden - Zeiler Pieter-Jan Postma is weer opgenomen in de Delta Lloyd Kernploeg. De samenwerking wordt per 1 november hervat. Dat heeft het Watersportverbond gisteren bekendgemaakt. De uit Terkaple afkomstige, maar in Leeuwarden woonachtig Finn-zeiler verdween na een tegenvallend optreden bij de Spelen van Peking in 2008 uit de selectie. De hernieuwde samenwerking is belangrijk. Het moet hem naar de Olympische Spelen van Londen brengen.

Sportzaterdag, 29 oktober 2011

Linksback Vosselman keert terug in basiself

Leeuwarden- Linksback Jonathan Vosselman keert morgen tegen Sparta terug in de basis bij SC Cambuur. Dat zal ten koste gaan van een middenvelder, omdat Cambuur weer met vier in plaats van drie verdedigers gaat spelen. Trainer Alfons Arts zei gisteren dat hij er nog niet uit is wie uit het team verdwijnt.

Sportzaterdag, 29 oktober 2011

Vandenbussche staat onder de lat tegen ADO

Cenveen - Brian Vandenbussche keert vanavond terug in het doel van sc Heerenveen. De keeper is hersteld van een polsblessure, die hij dinsdag tijdens de warming-up van het bekerduel met Harkemase Boys (6-1) opliep. Hij kan daarom starten tegen ADO Den Haag. ,,Gelukkig viel het mee’’, aldus trainer Ron Jans.

Sportzaterdag, 29 oktober 2011

Hoe Robert van Boxel leerde van blessure

Acht maanden kon Robert van Boxel niet voetballen door een achillespeesblessure. Vorige week donderdag stelde Cambuurtrainer Alfons Arts dat het nog wel een tijdje zou duren alvorens hij zijn rentree zou kunnen maken. Maar zie daar: een dag later zetten Arts en assistent Henk de Jong de verdediger doodleuk in de basiself, centraal achterin. Een moedige zet, Van Boxel is definitief terug. Gezonder en wijzer: ,,Ik besef nu pas dat je nóg meer moet genieten van dit spelletje.”

Sportzaterdag, 29 oktober 2011

Michel Breuer voelt weinig vertrouwen en denkt aan vertrek

Michel Breuer beleeft een vreemd achtste Heerenveen-seizoen. Deze week speelde hij weer eens 90 minuten tegen FC Utrecht en Harkemase Boys, terwijl hij daarvoor meer dan een maand op de bank zat. De verdediger denkt na over een vertrek.

Sportzaterdag, 29 oktober 2011

Friesch Dagblad Sportredactie na Twitter ook op Facebook te vinden

Sport is emotie. Sport is passie. Bijna iedereen heeft er een mening over. De sportredactie van het Friesch Dagblad vindt de meningen, vragen en opmerkingen van al haar lezers in het bijzonder en sportliefhebbers in het algemeen, erg belangrijk. Daarom komen wij graag in contact met u. Na Twitter (@FD_sport) zijn we daarom tegenwoordig ook actief op Facebook. Vragen? Opmerkingen? Meningen? Reacties? Tips? U ziet het, bij ons kunt u ook via de sociale media terecht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties