Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 29 oktober 2012.

Hoofdartikelmaandag, 29 oktober 2012

CDA heeft tijd om eigen verhalen te doen

De drie Os zijn de oorzaken van de nederlaag van het CDA tijdens de laatste verkiezingen. Dit oordeel van de commissie-Rombouts over dat verlies wijst op: onbekendheid, onenigheid en onduidelijkheid. Het is niet moeilijk om bij alle drie iets te bedenken.

Regiomaandag, 29 oktober 2012

Familiegeschiedenis in handen met de eierkoeken van Pino

,,Met Eduard Pino. Ik bel voor de eierkoeken. Hinke Boorsma van Galerie BAS in Sneek kon opgelucht adem halen. De nabestaanden van bakker Pino uit Sneek hadden zich gemeld voor het schilderij van Pinos befaamde eierkoeken.

Regiomaandag, 29 oktober 2012

Friese bestuurders in de pas

Leeuwarden | De bestuurders van Stenden Hogeschool en Noordelijke Hogeschool Leeuwarden hebben in 2011 niet meer verdiend dan het maximum van 224.000 euro. Dit blijkt uit onderzoek van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Landelijk komen wel veel bestuurders boven het nieuwe salarisplafond, dat morgen door de Eerste Kamer wordt besproken.

Regiomaandag, 29 oktober 2012

Winst Hanzelijn voor Frysln nog maar miniem

Leeuwarden | De aangekondigde verbeterde aansluitingen in Zwolle van de treinen tussen Noord-Nederland en de Randstad vallen ongunstiger uit dan gedacht. De Hanzelijn, de treinverbinding tussen Zwolle, Lelystad en Amsterdam waaraan bijna zes jaar is gewerkt en die in december in gebruik wordt genomen, krijgt namelijk een cruciale flessenhals in het traject.

Geloof & Kerkmaandag, 29 oktober 2012

Evangelie klinkt straks via radio ook in Pakistan en Afghanistan

Barneveld | Na jarenlang onderhandelen heeft Trans World Radio (TWR) toestemming gekregen om via een sterke middengolfzender uit te gaan zenden in Afghanistan en Pakistan. De bouw van de zender is inmiddels begonnen.

Geloof & Kerkmaandag, 29 oktober 2012

Belangstelling voor opening Nijkleaster Jorwert overweldigend

Het is niet erg dat de kerk niet meer het centrum van de maatschappij is, als er langs de weg maar kerken zijn zonder hangslot. Plaatsen waar mensen hun stress en spanning kwijt kunnen, aldus Pieter Versloot bij de opening van Nijkleaster in Jorwert.

Sportmaandag, 29 oktober 2012

Bergsma soleert naar eerste zege

Deventer | Jorrit Bergsma heeft zijn eerste hoofdprijs van dit seizoen binnen. De marathonschaatser uit Aldeboarn reed zaterdagavond in Deventer solo en met een ronde voorsprong op het peloton naar de overwinning. De Fries wilde met zijn machtsgreep iets rechtzetten, omdat hij zichzelf en de ploeg een week eerder teleurstelde en het in de finale in een kopgroep van zes man niet kon afmaken.

Sportmaandag, 29 oktober 2012

Flyers staart zich nog niet blind op ijshockeytitel

Heerenveen | Wie kent niet de ijshockeysuccessen van Flyers uit vervlogen tijden? Het is nog slechts een herinnering, maar wel eentje die ter inspiratie dient. De Heerenveense formatie is goed begonnen aan het eredivisieseizoen, financieel en bestuurlijk is er rust in de tent n het publiek weet de weg weer te vinden naar ijsstadion Thialf. En wie weet komt er dit seizoen voor het eerst sinds 1983 een titel. Het zou wat zijn: in 2013 kampioen worden, exact dertig jaar na dato.

Sportmaandag, 29 oktober 2012

VC Sneek heeft zand in de motor, maar wint wl

Groningen | Zand in de motor. Dat was waar de volleybalsters van VC Sneek zaterdag last van hadden op bezoek bij het Groningse Lycurgus. Maar hoewel de formatie van coach Petra Groenland zich de eerste set liet afsnoepen door de op en top gemotiveerde hekkensluiter, stelde Sneek na de valse start toch weer orde op zaken (3-1).

Sportmaandag, 29 oktober 2012

Veel werk aan de winkel voor Aris na zware uitnederlaag

Zwolle | Ook de derde uitwedstrijd van het eredivisieseizoen heeft de basketballers van Aris Leeuwarden geen succes opgeleverd. In en tegen Zwolle ging de ploeg van coach Erik Braal gisteren na een belabberde start keihard onderuit (92-69). Waar Aris dinsdag nog indruk maakte in de thuiswedstrijd tegen Den Helder (99-60), is de club nu weer terug bij af. ,,Het is duidelijk dat er iets gerepareerd moet worden, stelde Braal.

Sportmaandag, 29 oktober 2012

Ariane Beemd wint op Victoria Park na zinderende finish

Wolvega | Reikhalzend keken de liefhebbers zaterdag op de drafbaan Victoria Park in Wolvega uit naar de Breeders Crown voor merries. Eindelijk zou duidelijk worden wie de beste oudere merrie van dit moment is. Ariane Beemd, Aida Boko, Alabama K en Zulaika River kregen dit stempel de afgelopen jaren allemaal al eens mee. Nu liepen ze alle vier tegen elkaar.

Sportmaandag, 29 oktober 2012

Trainer weg en hopsa, Dost scoort weer eens

Dsseldorf - Hij scoorde in de voorbereiding en in de beginfase van de competitie. Maar daar bleef het de afgelopen weken bij voor Bas Dost in Wolfsburg. De Nederlander, als speler van Heerenveen vorig seizoen topscorer van de eredivisie, maakte dit weekeinde eindelijk weer eens een paar doelpunten. En dat na roerige weken waarin de trainer werd weggestuurd.

Sportmaandag, 29 oktober 2012

Hypocriet

Het was op de avond van vrijdag 19 oktober. In de spiegel zag hij zichzelf. Wt een dag, moet-ie hebben verzucht. Moegestreden ging-ie vervolgens naar bed. Zelfs zonder tanden te poetsen, gok ik. Geen energie meer voor. Maar, dacht Rabobank-topman Bert Bruggink vast, het zit erop: we zijn gestopt. H-h. Zou hij zich ook een beetje hypocriet hebben gevoeld? Vast niet. Zou wel terecht zijn. Klinkt dat hard? Ach, de waarheid is nu eenmaal hard.

Sportmaandag, 29 oktober 2012

ONS en Sneek Wit Zwart houden het onder de tien

Het Sneker amateurvoetbal wacht deze week twee mooie avonden in de derde ronde van de KNVB-beker. Ajax gaat woensdag op bezoek bij ONS Sneek en stadsgenoot Sneek Wit Zwart ontvangt AZ. Friese amateurclubs kwamen eerder uit tegen een profclub. Wat verwachten we ervan?

Sportmaandag, 29 oktober 2012

Harkemase Boys beloont zichzelf eindelijk met drie punten

Harkema - Harkemase Boys heeft ten langen leste de eerste competitiezege binnen. De ploeg was in het duel met subtopper Flevo Boys zoals wel vaker de betere op sportpark De Bosk, maar maakten nu ook kansen af: 4-1.

Sportmaandag, 29 oktober 2012

Naef Heerenveen delft het onderspit in Almelose speeltuin

Almelo - Voetballen na schooltijd. Twee paar laarzen figurerend als doelpalen, hij bij jou en jij bij mij en laat rollen die bal. Mooi was die tijd en in Almelo, waar de jongen in de dikbetaalde professional naar boven kwam, werd het herbeleefd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties