Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 oktober 2013.

Economiedinsdag, 29 oktober 2013

Dorpssuper Burdaard kan bestaan dankzij de gunfactor

Burdaard | Terwijl veel kleine buurt- en dorpssupermarkten opgedoekt worden of worden overgenomen door een grotere supermarktketen, werd er in Burdaard dit jaar juist een geopend. Tjeerd de Jager en zijn partner Mariëtte de Bruin uit Műnein bewijzen met hun Super Oan ’e Ie dat het anno 2013 nog steeds mogelijk is om een kleine zelfstandige super te runnen.

Hoofdartikeldinsdag, 29 oktober 2013

Duurzame energie komt er toch

Er is wellicht geen industrie zo ‘onrustig’ als die van de energie. De prijzen van olie deinen op economische en politieke bewegingen en de stroomprijs daalt in landen met veel zonnepanelen als er veel zon is.

Regiodinsdag, 29 oktober 2013

Wildernistochten in het Noorden krijgen een vervolg

Terschelling | De Wildernistochten die Staatsbosbeheer de afgelopen weken heeft uitgezet in Noord-Nederland krijgen een vervolg. De tochten op Terschelling en in het Lauwersmeergebied waren uitverkocht, terwijl die in het Drents-Friese Wold nauwelijks deelnemers trok, vertelt Jorien Bakker van Staatsbosbeheer.

Regiodinsdag, 29 oktober 2013

Een orkaan van twintig minuten op Vlieland

Leeuwarden | Met een orkaan van twintig minuten op Vlieland en een zwaarste windstoot van 152 kilometer per uur op Lauwersoog beleefde ons land gisteren de zwaarste storm sinds 3 januari 1976. De storm Christian krijgt de voorlopige kwalificatie ‘zeer zwaar’.

Regiodinsdag, 29 oktober 2013

Grote storm richt ravage aan in Fryslân

Leeuwarden | De zware zuidwesterstorm die gisteren over Fryslân trok heeft een enorme schade aangericht. Bomen waaiden als luciferstokjes om en hulpdiensten moesten talloze keren uitrukken om bijstand te verlenen.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 oktober 2013

24 uur schrijven voor vrijheid

Den Haag | Twaalf auteurs laten zich onder de noemer Schrijvers voor Vrijheid van 22 op 23 november 24 uur lang opsluiten om een boek te schrijven over het werk van de mensenrechtenorganisatie International Justice Mission (IJM).

Geloof & Kerkdinsdag, 29 oktober 2013

Waarheid, gerechtigheid en herstel hard nodig in Colombia

Gemeenschappen in Colombia worstelen met een verleden van moorden en martelingen. Nabestaanden en daders leven vlakbij elkaar. Ds. Sita Hofstra was er op werkbezoek en zag hoe mensen waarheid, gerechtigheid en herstel nodig hebben.

Sportdinsdag, 29 oktober 2013

Knegt, Breeuwsma en De Vries geselecteerd

Utrecht | De Friese shorttrackers Sjinkie Knegt (Bantega), Daan Breeuwsma (Aldeboarn) en Rianne de Vries (Luinjeberd) zijn opgeroepen voor twee belangrijke olympische kwalificatiewedstrijden in het wereldbekercircuit, die volgende maand in het Italiaanse Turijn (7-10 november) en het Russische Kolomna (14-17 november) worden gereden. De selectiecommissie shorttrack van de schaatsbond KNSB wees in totaal elf schaatsers, vijf vrouwen en zes mannen, aan.

Sportdinsdag, 29 oktober 2013

Frisia in toptwintig van beste jeugdopleidingen

Leeuwarden | LAC Frisia 1883 staat dit seizoen in de toptwintig van beste jeugdopleidingen in ons land. De Leeuwarders bezetten een gedeelde negentiende plaats, met nog acht clubs. Sinds 2009 maakt Harry van Vlijmen (Alphense Boys) een klassement op van amateurclubs op basis van de klassen waarin de A1, A2, B1, B2, C1, C2, D1 en D2 uitkomen. AFC is di jaar opnieuw de beste. Drachtster Boys (33), vv Heerenveen, LSC 1890 (39) en ONS Sneek (59) staan ook in de tophonderd.

Sportdinsdag, 29 oktober 2013

Beloften sc Heerenveen in slotfase langs Zwolle

Heerenveen | Het belofteteam van sc Heerenveen heeft gisteravond in het Abe Lenstra-stadion met 4-2 gewonnen van Jong PEC Zwolle. In het boeiende duel voor ongeveer vijfduizend toeschouwers keek de thuisclub tot een kwartier voor tijd nog tegen een 1-2 achterstand aan, maar de formatie van trainer Marco Roelofsen maakte in een ongewone ambiance een succesvolle eindsprint. Voor Jong Heerenveen scoorden Uche Nwofor en Michael Chacon beiden twee keer.

Sportdinsdag, 29 oktober 2013

Stormachtige voorbereiding van Cambuur

Leeuwarden | De selectie van SC Cambuur beleefde gisteren een stormachtige voorbereiding op het KNVB-bekerduel van vanavond tegen NAC Breda. Op een gegeven moment vlogen door de aanwakkerende storm en tijdens slagregens de losgewaaide reclameborden de spelers en technische staf bijna letterlijk om de oren. Daardoor werd besloten om de laatste training voortijdig te beëindigen.

Sportdinsdag, 29 oktober 2013

Wie verliest van kanker gaat dood. Je moet het accepteren

Op 28 februari van dit jaar overleed Theo Bos (47) aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Zestien weken voor zijn heengaan vroeg de oud-speler en trainer van Vitesse schrijver en journalist Marcel van Roosmalen een boek over hem te schrijven. ‘Voor Lotte, mijn jongste dochter, zodat ze later kan lezen wie ik ben’.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties