Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 3 februari 2003.

Bijschriftmaandag, 3 februari 2003

Vrucht voortbrengen

Eén van de lessen die je in het leven leert, is dat je dingen altijd in hun verband moet zien.

Cultuurmaandag, 3 februari 2003

Componist Jacob de Haan op brassbandfestival

Jacob de Haan, componist van veel muziek voor Hafabra, speelde nog even in op de piano terwijl het publiek zaterdagavond in de Aegon-zaal van De Harmonie te Leeuwarden binnenkwam. Alles stond in gereedheid voor de uitvoering van De Slauerhoff Collectie; een van zijn laatste werken.

Economiemaandag, 3 februari 2003

Transportbedrijven draaien slecht jaar

Drachten – De meeste transportbedrijven hebben vorig jaar met een negatief rendement gedraaid. Dat zei voorzitter W. Boonstra van de regio Noord van Transport en Logistiek Nederland (TLN), zaterdag tijdens de ledenvergadering in Drachten.

Hoofdartikelmaandag, 3 februari 2003

Het drama in de lucht

Het is een ijzingwekkend drama dat zich hoog in de lucht afspeelde en vele honderden miljoenen hebben het gezien: het uiteenspatten van het ruimtevaartuig Columbia. De vondst van vele brokstukken van het schip en resten van de lichamen van de zeven bemanningsleden doet alle verheven gedachten rondom bemande ruimtevaart stokken: bemande ruimtevaart is een levensgevaarlijk bedrijf.

Hoofdartikelmaandag, 3 februari 2003

Schröders positie verzwakt

De nederlaag van de SPD bij de verkiezingen in de deelstaten Hessen en Nedersaksen, is groot. De Duitse kiezer heeft Schröder en zijn partij laten voelen niet erg ingenomen te zijn met het economisch beleid van de socialisten: meer belastingen en meer werklozen.

Regiomaandag, 3 februari 2003

Voorlopig geen nieuwe azc’s in Fryslân

Wommels – Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bouwt voorlopig geen nieuwe asielzoekerscentra (azc) in Fryslân. Het COA schort gesprekken met gemeenten op. Het is onduidelijk welk beleid het nieuwe kabinet zal voeren.

Regiomaandag, 3 februari 2003

Twee boerderijen gaan in vlammen op

Makkinga – Op zeker negen plaatsen in Fryslân en het Westerkwartier in Groningen heeft brand afgelopen weekeinde grote schade veroorzaakt. Twee boerderijen werden totaal verwoest.

Regiomaandag, 3 februari 2003

Een groot feest in een klein dorp

Terkaple/Agmarijp – Samen hebben ze zo’n driehonderd inwoners, de buurdorpen Terkaple en Akmarijp in de gemeente Skarsterlân. En al deze dorpelingen delen vanaf zaterdag een multifunctioneel centrum (mfc), aan de Buorren in Terkaple.

Regiomaandag, 3 februari 2003

Arts weet weinig van diabetes

Leeuwarden – Diabetespatiënten weten soms schrikbarend weinig van hun aandoening. Huisartsen zouden de patiënten moeten voorlichten, maar zijn vaak ook niet goed op de hoogte van de zorg die nodig is bij suikerziekte. In Fryslân krijgen huisartsen sinds kort een bijspijkercursus op het gebied van diabetes.

Regiomaandag, 3 februari 2003

Januari 2003 kende twee gezichten

Leeuwarden - Januari 2003 kende twee gezichten. Tot en met 12de verliep de maand koud met vorst en sneeuw, daarna ging de temperatuur omhoog en beleefden we enkele ‘voorjaarsachtige’ dagen. Pas aan het eind van de maand kwam de winter weer even terug, maar van stabiel winterweer was geen sprake. In Fryslân was januari wat betreft de temperatuur vrijwel normaal.

Regiomaandag, 3 februari 2003

Eindelijk een plek voor Feanster kroost

Surhuisterveen – De Stichting Kinderopvang Achtkarspelen (SKA) kan eindelijk nieuwbouw plegen in Surhuisterveen. Het college van Burgemeester en Wethouders van Achtkarspelen heeft de SKA toestemming gegeven een nieuw pand te bouwen aan de Langelaan.

Regiomaandag, 3 februari 2003

Avontuurlijk, eerlijk en uniek

Harlingen – Avontuurlijk, hard voor zichzelf, eerlijk en zakelijk. De oud-kapper Herman Wink hoeft niet naar woorden te zoeken om zijn moeder Maria Antonia Wink-Bouma te beschrijven. ,,Ze is uniek. Dat zeggen de zusters van de thuiszorg ook. Altijd prettig in de omgang en ze klaagt nooit.’’ Zaterdag werd ze honderd.

Geloof & Kerkmaandag, 3 februari 2003

Leeuwarder parochie sluit twee kerken

Leeuwarden – De Leeuwarder Titus Brandsma Parochie gaat de Sint Johannes de Doperkerk (nabij de Oostergoweg) en de Sint Franciscuskerk (Archipelweg) sluiten. Dat is zondag meegedeeld in de kerkdiensten. Vanaf 2004 zijn er alleen nog diensten in de Bonifatiuskerk en de Dominicuskerk.

Geloof & Kerkmaandag, 3 februari 2003

Hondurese voetsporen van Menno Simonsz

Rottevalle - In Honduras zijn zo’n 12.000 doopsgezinden op een bevolkingsaantal van circa 6,5 miljoen. Maar de kerk in het Midden-Amerikaanse land groeit snel in ledental. Vorig jaar met liefst 9 procent. Bijna twee weken - sinds 22 januari - is een delegatie van Hondurese mennonieten op bezoek in Nederland.

Geloof & Kerkmaandag, 3 februari 2003

‘Zonder kruisvlag kom je om in de storm’

In honderden kerken in Nederland werd zondag de Watersnoodramp van 1953 herdacht. Zo ook in de hervormde kerk van Bruinisse (Schouwen-Duiveland). In deze bijzondere dienst werden bovendien twee kinderen gedoopt. Hieronder een bewerkte versie van de preek die ds G. Oberink hield.

Sportmaandag, 3 februari 2003

Ruud Borst op de Weissensee weer de beste

Techendorf - Ruud Borst heeft zaterdag op de Weissensee de Alternatieve Elfstedentocht gewonnen. De marathonschaatser uit Sint Nicolaasga bleef na 200 kilometer in de sprint Peter Baars (Nieuw Vennep) en Andres Landman uit Ooij voor. Voor Ruud Borst was het de tweede keer in zes jaar dat hij de wedstrijd over 200 kilometer in Oostenrijk won.

Sportmaandag, 3 februari 2003

Met Gerald Sibon weer een echte kerel in de spits

Breda – SC Heerenveen is er zaterdagavond in Breda niet in geslaagd het gaatje met NAC te verkleinen. Na een zeer overtuigend eerste half uur viel de formatie van trainer Foppe de Haan na rust ver terug. Het leverde Heerenveen uiteindelijk een punt op tegen de Bredase ploeg die na de eerste helft van de competitie achter de traditionele top drie te boek stond als best of the rest .

Sportmaandag, 3 februari 2003

VC Sneek verliest weer van Donitas

Sneek - Ook vier keer is geen scheepsrecht voor de volleybalsters van VC Sneek. De schipper laat ze nog niet overvaren naar de veilige haven die lijfsbehoud in de eredivisie heet. Door het vierde verlies van dit seizoen tegen Donitas (inclusief twee bekerduels), is AMVJ weer op gelijke hoogte gekomen en deelt samen met de Sneker dames de voorlaatste stek.

Sportmaandag, 3 februari 2003

Oranje blijft baas over België

Goes/Deurne - Alles kan, maar verliezen van België mag niet. Dat geldt zeker bij korfbal. Bondscoach Jan Sjouke van den Bos en zijn manschappen deden in dit weekeinde wat van hen verwacht werd. Michiel Gerritsen maakte zijn debuut in Oranje. In Goes startte de speler van Nic.-VCD (voordien Blauw Wit Heerenveen) in de basisacht.

Sportmaandag, 3 februari 2003

Orca op routine langs De Kikker

Leeuwarden - Routine gaf zaterdag de doorslag in de topper tussen de waterpoloteams van het Leeuwarder Orca en De Kikker. De 39-jarige Jurgen Koops zag met nog tien seconden op de klok het gaatje en met zijn schot passeerde hij de Emmense doelman Marc de Jonge. Met zijn winnende treffer besliste de routinier de wedstrijd in het voordeel van Orca.

Sportmaandag, 3 februari 2003

Vlasveld pakt Europese titel op wintertriatlon

Donovaly - Marianne Vlasveld uit Rohel is zaterdag in Donovaly voor de derde keer in haar carrière Europees kampioene wintertriatlon geworden. De 35-jarige Friezin onttroonde de Duitse titelverdedigster Sigrid Lang met overtuiging.

Sportmaandag, 3 februari 2003

Posthuma met ruzie weg bij VC Sneek

Sneek - Het 16-jarige volleybaltalent Antoinette Posthuma is gestopt bij eredivisionist VC Sneek. De geroutineerde Anne-Wies Smit keerde terug op Posthuma haar positie, en er volgden drie wedstrijden met winst voor de tegen degradatie vechtende volleybalsters.

Weermaandag, 3 februari 2003

Winterse buien

Het kwik kan vannacht zakken tot rond 1 graad onder nul, met opklaringen maar zo nu en dan ook winterse buien. Morgen komen er ook winterse buien met kans op sneeuw, hagel en kans op onweer. Het kwik komt daarbij te liggen rond 4 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties