Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 3 december 2005.

Bijschriftzaterdag, 3 december 2005

Hij maakt bij ons zijn woning

‘En een uit de oudsten zei tot mij: Ween niet: zie, de leeuw uit de stam van Juda, de wortel Davids, heeft overwonnen om de boekrol en haar zeven zegels te openen’

Economiezaterdag, 3 december 2005

Directie Enna en bonden zijn weer in gesprek

Dokkum – Directeur A. Trost van spuitbussenfabrikant Enna Aerosols en CNV-vakbondsbestuurder J. Kampherbeek zijn weer in gesprek. Dat zei Trost gisteravond. Hij wilde niets zeggen over de inhoud van het gesprek. Wel zei hij optimistisch te zijn over de kans dat de faillissementsaanvraag die de bonden maandag indienden bij de rechter, van tafel kan.

Economiezaterdag, 3 december 2005

‘De Kelders’ hebben last van waterschade

Leeuwarden - Ondernemers aan De Kelders in Leeuwarden kampen sinds afgelopen augustus met een extreem hoog grondwaterpeil. Hierdoor raken gebouwen en winkelvoorraden beschadigd. ,,Een paar honderd paar van onze schoenen is door waterschade al onverkoopbaar geworden, de vloer is kapot, het water stinkt en de kelder schimmelt’’, stelt Cor Straatsma van schoenenzaak Meindertsma.

Economiezaterdag, 3 december 2005

Prijs melkquotum daalt in een week tot 44,30 euro

Den Haag – De prijzen voor aankoop van melkquotum zijn de afgelopen dagen scherp gedaald. Volgens LTO Makelaars kwam de notering per kilo vet donderdag op 44,30 euro. Een week eerder was dat nog 47,27 euro.

Economiezaterdag, 3 december 2005

4000 Bezoekers bij Alta Dairy Day

Oentjerk – Vierduizend melkveehouders, onder wie tweehonderd buitenlanders, hebben gisteren de Alta Dairy Day bezocht.

Economiezaterdag, 3 december 2005

Dijkstra Woninginrichting overgenomen

Franeker - Dijkstra-Woninginrichting in Franeker wordt op 1 maart overgenomen door de familie F. van Wieren uit Zwaagwesteinde. Het huidige personeel wordt ook overgenomen. De naam van het bedrijf blijft ongewijzigd.

Hoofdartikelzaterdag, 3 december 2005

Missie in Afghanistan en terrorisme

Het kabinet zal vrijwel zeker 1100 militairen naar de Afghaanse provincie Uruzgan sturen om vanaf volgend jaar juni gedurende twee jaar bij te dragen aan de wederopbouw van het land. De twijfels die premier Balkenende en de ministers Bot (Buitenlandse Zaken) en Kamp (Defensie) deze week nog hadden, zijn grotendeels verdwenen na belangrijke toezeggingen, donderdag, van de NAVO.

Regiozaterdag, 3 december 2005

‘Boer heeft te veel macht over Friese politiek’

Joure/Heerenveen – De boeren hebben te veel macht over politici. Mooie plannen worden meteen aangepast of verworpen, zodra agrariërs op het gemeentehuis protesteren. Belangen van andere partijen worden dan ineens veel minder zwaar mee bewogen. Deze beschuldiging uit de Friese Milieu Federatie.

Regiozaterdag, 3 december 2005

‘Gehandicapte aan zijlijn’

Leeuwarden - Nederland lijkt op een ontwikkelingsland als het gaat om de voorzieningen voor gehandicapten. Hoogleraar revalidatie en handicap W. van den Heuvel van de Universiteit Maastricht heeft dat donderdag gezegd tijdens zijn afscheidstoespraak. Arbeidsbemiddelaars in het Noorden zijn het volmondig met hem eens.

Regiozaterdag, 3 december 2005

Garagehouder droomt van Sint-museum

Sint Nicolaasga – Harde afspraken zijn er nog niet gemaakt, maar mogelijk staat er vanaf 2007 een Sinterklaasmuseum in Sint Nicolaasga. Een geschikte locatie is er al: een rij vervallen arbeidershuisjes aan de Stationstraat, op het terrein van de oude zuivelfabriek. De schoorsteen die daar staat, past er prachtig bij, vindt initiatiefnemer Epke Bosma. ,,Daar hangen we dan wat zwarte pieten in.” Het belangrijkste is natuurlijk het bord bij de ingang van het dorp. ,,De plaatsnaam hebben we al mee.”

Regiozaterdag, 3 december 2005

Urkers (75) beginnen opnieuw op Terschelling

Terschelling – De meeste zeventigplussers houden van een rustige oude dag. Weinig bijna tachtigjarigen beginnen nog aan iets totaal nieuws. Dat geldt niet voor Douwe en Bep Gnodde (78 en 75). Ze verhuisden twee weken geleden van Urk naar Terschelling. Op het eiland kochten ze een woonboerderij in Midsland met twee appartementen die ze kunnen verhuren. ,,Kunnen we wat terugwinnen op de hypotheeklasten.’’

Geloof & Kerkzaterdag, 3 december 2005

Het verhaal van Sinterklaas

Leeuwarden - ,,Ik vier liever Sinterklaas dan mijn verjaardag’’ zegt Wybrich Bakker (20). Sinterklaas is altijd al heel speciaal geweest voor haar. Ter afsluiting van haar schooltijd op de Vrije School in Groningen schreef ze zelfs haar eindscriptie Uit de schatkamer van Sint-Nicolaas over de bisschop van Myra.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 december 2005

Bidden en de ‘vrouwelijke attentie’

Heerenveen - Mannen en vrouwen bidden verschillend. Vrouwen zoeken verbondenheid met God, mannen overdenken hun levensdoelen. Dat blijkt uit onderzoek door godsdienst-psychologe drs Barbara Roukema-Koning uit Heerenveen. Ze ondervroeg bijna vijfhonderd mannen en vrouwen binnen de Protestantse Kerk in Nederland naar de betekenisgeving van het bidden.

Geloof & Kerkzaterdag, 3 december 2005

Ds. Robert Schuller bezoekt Nederland

Leeuwarden – Ds. Robert Anthony Schuller komt volgende week naar Nederland. Hij zal onder meer twee concerten in Amersfoort (8 december) en Apeldoorn (9 december) bezoeken. De kerstconcerten zijn het slot van het jubileumjaar van Hour of Power. Op 17 december is er nog een concert in Rotterdam. Aan de drie concerten werkt pia-niste Raquel Moddejonge (17) uit Eelde mee. Het concert in Amersfoort is uitverkocht, voor Apeldoorn en Rotterdam zijn nog wel kaarten.

Sportzaterdag, 3 december 2005

‘Voor onze mogelijkheden doen we het prima’

Heerenveen – Gertjan Verbeek is de laatste weken niet te benijden. In de selectie van Heerenveen zijn plots nogal wat blessuregevallen waarbij het vooral de waterdragers zijn die niet kunnen spelen. Abdelkarim Kissi, doelman Boy Waterman en Paul Bosvelt vielen allen uit tegen Sparta en vorige week kwam daar de meest begeerde spits in de eredivisie bij. Ook Klaas Jan Huntelaar viel af door een knieblessure.

Sportzaterdag, 3 december 2005

Cambuur sluit roerige week positief af

Leeuwarden - Een goede sfeer, een bijna perfect resultaat. Dat was gisteren de uitkomst van een avondje voetbal waarmee Cambuur een roerige week op positieve wijze afsloot. Koploper VVV-Venlo kwam op bezoek en de Limburgers kwamen terecht in een allesbehalve terneergeslagen omgeving. Levendig publiek en gedreven spelers leverden Cambuur een punt op.

Weerzaterdag, 3 december 2005

Grijs

Vandaag is er veel bewolking en kan er soms wat lichte regen vallen. Het wordt 7 graden en de zuid- tot zuidoostenwind is matig tot krachtig. Morgen blijft het onveranderd grijs en zacht met ook dan kans op enige regen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties