Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 3 december 2008.

Cultuurwoensdag, 3 december 2008

Zestig leden voor Noord-Nederlands Jeugd Orkest

Drachten - Het Noord-Nederlands Jeugd Orkest (NNJO) heeft in de afgelopen maanden zestig talentvolle muzikanten uit Noord-Nederland geselecteerd. Het NNJO begint in januari en repeteert iedere derde zaterdag van de maand. In de zomer van 2009 staat er een tournee van acht dagen in de planning naar Italië.

Cultuurwoensdag, 3 december 2008

‘Popmuziek is een collage’

D-A-A-N, De Altijd Aparte Nederlander, dat is zo’n naam die blijft hangen. Net als zijn liedjes trouwens. Over Papa Simon, over de Brommer of dat hitje met ‘hee hallo, hoe is ’ie nou?’ Achter D-A-A-N blijkt Daniël Levy schuil te gaan. Een uit Winschoten afkomstige Leeuwarder die al het nodige heeft meegemaakt.

Economiewoensdag, 3 december 2008

‘Mensen moeten niet te snel afgeschreven worden’

Heerenveen - Oud-Commissaris van de Koningin Ed Nijpels heeft gisteren het nieuwe hoofdkantoor van GIMD aan de Abe Lenstra Boulevard in Heerenveen geopend. Het bedrijf is specialist en marktleider op het gebied van bedrijfsmaatschappelijk werk en begeleidt, adviseert en traint medewerkers, teams en leidinggevenden. Ook detacheert GIMD personeel. Bij de organisatie werken in totaal 175 mensen.

Hoofdartikelwoensdag, 3 december 2008

Klimaat...

Het Kyoto-verdrag loopt op zijn eind. Sinds maandag wordt in het Poolse Poznan koortsachtig vergaderd om een basis te leggen voor een opvolger van het Kyoto-protocol dat in 2012 afloopt. Hopelijk is het nieuwe verdrag een groter succes dan zijn voorganger dat door de Verenigde Staten naar de prullenbak werd verwezen en niet werd nageleefd door China en India, die het verdrag wel ondertekenden. Als deze drie grootvervuilers dit keer weer niet meedoen, zal ook het nieuwe akkoord het klimaatprobleem niet kleiner maken.

Regiowoensdag, 3 december 2008

Inboedel van goederenbank vernield

Leeuwarden - Bij een inbraak is afgelopen week bijna de helft van de voorraad van de Friese goederenbank in Leeuwarden weggenomen of vernield. Om herhaling te voorkomen verhuist de liefdadigheidsinstelling de resterende spullen naar een anoniem adres.

Regiowoensdag, 3 december 2008

Zes miljoen nodig voor herstel bos

Beetsterzwaag - De bossen rond Beetsterzwaag en de Liphúster heide krijgen de komende jaren een grootschalige opknapbeurt. De eigenaren willen een gezamenlijke aanpak om de bossen in stand te houden.

Regiowoensdag, 3 december 2008

‘Geweld is overal, veel jonge mensen zien dat niet’

Leeuwarden - Vier uur dansen tegen geweld. Dat kon gisteren in Club Noa onder het motto: geen stille tocht, maar daadwerkelijk iets doen tegen de toenemende agressie in het uitgaansleven. De opbrengst gaat indirect naar de Nadine Foundation.

Regiowoensdag, 3 december 2008

Twaalf jaar voor priemmoord

Leeuwarden - De achttienjarige Leeuwarder die in augustus Niels Kooistra neerstak met een priem, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot twaalf jaar cel wegens moord. Kooistra overleefde de steekpartij aanvankelijk, maar vroeg de medische behandeling te staken.

Regiowoensdag, 3 december 2008

Luisteren naar de leerling is moeilijk, maar cruciaal

Drachten - Het leven ziet ze als een reis; leraren als begeleiders om daarin deuren te helpen openen. Ontwikkeling kent volgens Maria Viersen geen plafond. Na 45 jaar neemt ze morgen afscheid van het onderwijs. ,,Wat heb ik toch veel geleerd van de kinderen en studenten.”

Geloof & Kerkwoensdag, 3 december 2008

‘Geen conflict tussen geloof en wetenschap’

Leiden - Vandaag is er volop vraag naar wetenschappers die willen vertellen uit welke inspiratiebron zij putten. ,,Er is zelden een periode geweest waarin zo vrijmoedig over geloof en wetenschap is gesproken’’, zei premier Balkenende gisteren in Leiden bij de presentatie van het boek Geleerd en gelovig.

Geloof & Kerkwoensdag, 3 december 2008

Sinterklaas is een feest van geven

Het feest van Sinterklaas kenmerkt zich door etalages vol speelgoed, stukken in de krant over omzetcijfers - dit jaar koopt Sint voor bijna 500 miljoen euro aan speelgoed - en stapels folders vol grote cadeaus. Eigenlijk zouden kerken meer moeten benadrukken dat het een geeffeest is, vindt Jan de Bas.

Geloof & Kerkwoensdag, 3 december 2008

Mega volkskerstzang van Drachtster kerken

Drachten - De interkerkelijke werkgroep Licht over Smallingerland (LOS) houdt op zondag 21 december een grote Volkskerstzang in het Fries Congrescentrum in Drachten.

Sportwoensdag, 3 december 2008

Aris trekt de zege nu wel over de streep

Leeuwarden - Aris Friesland weet weer wat winnen is. Vijf wedstrijden op rij lieten de Leeuwarder basketbalballers in vaak de laatste seconden de winst nog lieten glippen. Onder aanvoering van een ontketende Rein van der Kamp was het gisteren raak tegen het sterke West-Brabant Giants.

Sportwoensdag, 3 december 2008

Braga gaat voor derde keer op rij voor ‘overwinteren’

Heerenveen - Sporting Clube de Braga heeft vandaag voet gezet op Friese bodem. De Portugese club hoopt morgenavond in het Abe Lenstra stadion voor de derde keer op rij de groepsfase van het UEFA Cuptoernooi te overleven. Een overwinning in het laatste groepsduel tegen sc Heerenveen volstaat voor de ploeg van trainer Jorge Jesus voor een plaats bij de laatste 32 clubs. Een succesje dat de club, die te boek staat als ‘best of the rest’ in Portugal, in deze zware tijden wel kan gebruiken.

Sportwoensdag, 3 december 2008

Nominatie Kramer voor Sportman van het jaar

Arnhem Sven Kramer uit Heerenveen is gisteren samen met veldrijder Lars Boom en zwemmer Maarten van der Weijden genomineerd voor de titel Sportman van het haar. Het sportgala wordt op 16 december in de RAI in Amsterdam gehouden. Kramer won de Jaap Eden Trofee vorig jaar voor de eerste keer.

Sportwoensdag, 3 december 2008

Heerenveen op trainingskamp in Turkije

Heerenveen Sportclub Heerenveen slaat in de winterstop haar tenten op in het Turkse Belek. Tijdens het trainingskamp dat van 6 januari tot en met 13 januari duurt, speelt Heerenveen in ieder geval twee oefenwedstrijden. De tegenstanders zijn nog niet bekend. Heerenveen komt dit jaar op zondag 28 december voor het laatst in actie, wanneer het in de Euroborg de uitwedstrijd tegen FC Groningen speelt. In de tussenliggende tijd hebben de spelers vrij. Heerenveen hervat de competitie op vrijdagavond 16 januari met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties