Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 3 december 2010.

Cultuurvrijdag, 3 december 2010

WTC wordt zorghotel voor theatervoorstelling

Leeuwarden - Voor de nieuwste voorstelling van het Leeuwarder theatergezelschap BUOG wordt de bovenverdieping van het WTC hotel in Leeuwarden tijdelijk omgebouwd tot zorghotel. Dat heeft BUOG bekendgemaakt. Tetman State is een Friestalige voorstelling over kwetsbare bejaarde Friese artiesten en kunstenaars in een modern zorghotel met groots uitzicht over hun verleden. Het stuk is geïnspireerd op het Rosa Spier Huis, een zorgcentrum voor bejaarde kunstenaars in Laren.

Economievrijdag, 3 december 2010

Kenniscentrum droogtechniek

Leeuwarden - De NOM heeft plannen om met de Nederlandse Werkgroep Drogen (NWGD) een onderzoeksinstituut voor droogtechnieken naar Fryslân te halen. Met innovatie kan veel energie worden bespaard. In het Noorden zitten al veel bedrijven die werken met complexe droogprocessen.

Economievrijdag, 3 december 2010

‘Stabiele Friese economie met grote bezuinigingen’

Leeuwarden - De economie in Fryslân is stabiel en dat blijft volgend jaar ook zo. Dat schrijft het ING Economisch Bureau in de verkenningen van alle Nederlandse provincies. ,,Fryslân past de komende periode goed op de penningen. Nieuw beleid wordt grotendeels in de ijskast gezet en de provincie bezuinigt zelfs extra om zo een buffer op te kunnen bouwen”, schrijft het bureau. De regionale economie groeit mede hierdoor volgend jaar naar verwachting met 1,2 procent matig. Dit jaar is de groei met 1,4 procent niet veel hoger.

Hoofdartikelvrijdag, 3 december 2010

Herindelen

De gemeenteraad van Boarnsterhim heeft een besluit moeten nemen dat geen volksvertegenwoordiging met plezier voor haar rekening neemt: de manier waarop het einde van de eigen gemeente moet vorm krijgen. Opmerkelijk is dat het raadsbesluit afwijkt van het advies dat het college van burgemeester en wethouders had gegeven. In dat voorstel zou de armlastige gemeente vanaf 2014 opgedeeld zijn tussen Leeuwarden en Heerenveen, met het Prinses Margrietkanaal als scheidslijn. De raad toonde zich echter gevoelig voor de bezwaren die er in de verschillende dorpen aan de randen van de gemeente leven. Van Terherne was al lang bekend dat het dorp liever met Skarsterlân verder wil, de dorpen in de Lege Geaën zijn op Sneek georiënteerd. Daarnaast sprak Aldeboarn zich uit voor een samensmelting met Opsterland en pleitte het dorp Earnewâld in Tytsjerksteradiel ervoor dat het natuurgebied de Alde Feanen toegewezen zou worden aan ‘Burgum’.

Regiovrijdag, 3 december 2010

Kabinet stopt betaling aan Wyldemerk

Harich - Het kabinet steekt geen geld meer in campus Wyldemerk in Harich. Alle subsidie voor de negen campussen voor onwillige jongeren die als pilotproject zijn opgezet, wordt stopgezet. Wyldemerk kan doorgaan zonder subsidie, maar moet misschien een aantal jongeren hulp weigeren.

Regiovrijdag, 3 december 2010

Nieuwe zorg in dorp over jeugd Jubbega

Jubbega - De politie en het jongerenwerk van Heerenveen gaan het toezicht op de jeugd in Jubbega op korte termijn weer intensiveren. Jubbegasters zijn bang dat de overlast de vormen van twee jaar geleden aanneemt. Daar is volgens buurtagent Wobbe Bijlsma beslist nog geen sprake van.

Regiovrijdag, 3 december 2010

Ockels’ schip Ecolution zeer zwaar beschadigd

Groningen - Het miljoenen euro’s kostende duurzame zeilschip van oud-astronaut Wubbo Ockels, de Ecolution, is door vandalen tot zinken gebracht.

Regiovrijdag, 3 december 2010

‘Hoge huur slecht voor leefbaarheid’

Leeuwarden - De huurdersvereniging de Bewonersraad Friesland maakt zich ernstig zorgen over inkomensafhankelijke huurprijzen. Het kabinet wil de huurprijs voor bovenmodale inkomens met 5 procent verhogen. De Bewonersraad vreest voor de leefbaarheid.

Regiovrijdag, 3 december 2010

Trend steeds warmer weer doorbroken

November al de zevende koude maand van 2010

Geloof & Kerkvrijdag, 3 december 2010

Verraad en negeren van misbruik doet meeste pijn

Tot afgelopen woensdag konden mensen seksueel misbruik melden bij de commissie-Deetman, die het misbruik in katholieke instellingen grondig onderzoekt. Een voorbeeld van hoe het níét moet is de Ierse Rooms-Katholieke Kerk. Slachtoffer Colm O’Gorman beschrijft in zijn boek de frustratie van hoe hij genegeerd werd door de kerk.

Sportvrijdag, 3 december 2010

Aris bekroont imposante comeback met overwinning

Amsterdam - Cijfers liegen nooit. Maar soms, heel soms, komt het daar wel dicht bij in de buurt. Of dat ze op z’n minst de waarheid iets verdoezelen. Dat was gisteravond in Amsterdam het geval in de ontmoeting tussen de basketballers uit de Nederlandse en die uit de Friese hoofdstad. Want lange tijd was het duel van De Friesland Aris eenzijdiger dan de eindstand doet vermoeden. Dankzij een indrukwekkende comeback gingen de Leeuwarders er alsnog met de overwinning vandoor. ,,A big one”, omschreef coach Pete Miller de winst in Amsterdam.

Sportvrijdag, 3 december 2010

Timmerman beste sprinter op natuurijs van Veenoord

Veenoord - Karlo Timmerman heeft gisteravond in Veenoord de tweede natuurijsmarathon van deze winter op zijn naam geschreven. De schaatser uit Groningen toonde zich de snelste in de massasprint. De Drent Ingmar Berga legde beslag op de tweede plaats, voor de klassementsleider van de natuurijsvierdaagse Christijn Groeneveld.

Sportvrijdag, 3 december 2010

Dennis van der Ree is als een kat met negen levens

Afgeschreven. Dat was Dennis van der Ree (31) door sommigen toen hij vlak na zijn komst naar Cambuur in 2007 al voor de seizoenstart een maandenlange knieblessure opliep. Afgeschreven, dat was de verdediger ook toen Cambuur hem in het voorjaar van 2009 geen nieuw contract wilde geven. En afgeschreven was Van der Ree opnieuw toen de geschiedenis zich dit voorjaar herhaalde: weer geen contract. Drie keer einde-verhaal. Maar niets is wat het lijkt, want evenzovele malen knokte Van der Ree zich terug. Ook dit seizoen: van vaste reserve tot basisspeler.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties